Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα! Η «υπερτροφή» που πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου!


Μια «υπερτροφή» ευεργετική για όλους, και ιδιαίτερα για τους διαβητικούς και όλους όσοι θέλουν να χάσουν βάρος.

Μπορεί κανείς να τη βρει όλο το χρόνο και σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ τελευταία έχει συνδεθεί, βάση ελληνικών ερευνών, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη και ο καρκίνος με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς υπερτροφή (superfood).


 

Πιο συγκεκριμένα, η κορινθιακή σταφίδα:Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό την καθιστά ιδανική τροφή για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη γλυκόζη τους αλλά και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να καταναλώνουν τροφές που τους βοηθούν να μην πεινούν.


Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει κυρίως, ότι η μαύρη σταφίδα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.


Ένα από τα βασικότερα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι οι κατέχινες, η δράση των οποίων είναι να μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και να αποτρέπουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων.


Επιπλέον, οι πολιφενόλες που περιέχει προλαμβάνουν παθήσεις της καρδίας μειώνοντας τη χοληστερόλη στο αίμα και τη δημιουργία αθηροματικής πλάκας


Περιέχει πάρα πολλά ιχνοστοιχεία. Κάποια από αυτά συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 

Πώς να την καταναλώσειςΧρησιμοποίησε 2 – 3 κουταλιές της σούπας σταφίδα καθημερινά βάζοντας την στην σαλάτα σου, στο γιαούρτι, στα αρτοσκευάσματα σου ή κατανάλωσέ την σαν σνακ μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς.


Μην διστάζεις να την χρησιμοποιήσεις στα αρτοσκευάσματα που φτιάχνεις. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει δεν καταστρέφονται με το ψήσιμο.


[Πηγὴ]https://www.fumara.gr/mavri-korinthiaki-stafida-super-food-pou-prepi-na-valis-stin-diatrofi-sou/

«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!