Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Πλωτές χώρες, τα ουτοπικά φέουδα του νεοαντιδραστικού διανθρωπισμού - ΜΕΡΟΣ 1ον


 Πλωτές χώρες, τα ουτοπικά φέουδα του νεοαντιδραστικού διανθρωπισμού

ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΕΧΝΟΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ 


ΜΕΡΟΣ 1ον


 
Οι Νεοαντιδραστικοί φιλελεύθεροι που χρηματοδοτούν τα φυτώρια του διανθρωπισμού μηχανεύονται κάθε τρόπο προκειμένου να καταργήσουν τα κράτη και να επιβάλλουν τη παντοκρατορία μιας και μόνο εταιρείας. Γι’ αυτό βιάζονται να προχωρήσουν στην ανάδυση μιας πανίσχυρης τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλες διανθρωπιστικές εφαρμογές χωρίς να υποστούν νομικές κυρώσεις, βιοηθικό έλεγχο, και… φόρους. 

Το κίνημα του επονομαζόμενου Σκοτεινού Διαφωτισμού αναζητά επειγόντως «γκρίζες ζώνες», που θα φιλοξενήσουν αυτονομημένες δομές που δεν θα υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και καλού κακού, θα μπορούν να αντέξουν και σε μια παγκόσμια καταστροφή, ανθρωπογενή ή μη. Οι πλωτές χώρες ανήκουν σ’ αυτές.
Εδώ και αρκετά χρόνια οι δισεκατομμυριούχοι υποστηρικτές του Kινήματος των Nεοαντιδραστικών [1] (Neoreactionary Movement – NRx), αγωνίζονται να δημιουργήσουν φεουδαρχικού τύπου χώρες που θα φιλοξενήσουν το όνειρό τους που δεν είναι άλλο από τη κατάργηση των κρατών, των εκλεγμένων κυβερνήσεων, των δημοκρατικών διαδικασιών (εντάξει, μόνο κατ’ όνομα…), της ανεξάρτητης δικαιοσύνης (κι αυτό συζητήσιμο…), και εν τέλει, η επιβολή νέου τύπου παγκόσμιας αριστοκρατικής μοναρχίας με βασιλιά και πολίτες διανθρωπισμένους εκλεκτούς cyborgs.
 
Το κίνημα αυτό ισχυροποιείται όλο και περισσότερο με πραγματικά επικίνδυνες συνέπειες. Κάποιοι από τους πλούσιους του πλανήτη κατέληξαν ότι μια καλή ιδέα για να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς (αλλά και το… πόπολο) είναι το κράτος-ξενιστής να είναι παραθαλάσσιο και να στεγάσει σε έναν ή περισσότερους προφυλαγμένους όρμους του μια ανεξάρτητη πλωτή χώρα με Eιδική Oικονομική Zώνη (ΕΟΖ) που θα χρησιμοποιεί την κοντινή ξηρά για να ανεφοδιάζεται, αλλά και να προστατεύεται από τα επικίνδυνα κύματα της ανοιχτής θάλασσας.
 
Η θαλασσοχώρα θα προσδιορίζεται γεωγραφικά από τις συντεταγμένες του όρμου στον οποίο θα φιλοξενείται, όπως λέμε στην ιστιοπλοΐα από τον «τόπο μόνιμου ελλιμενισμού», και αντίστοιχα με τα σκάφη θα μπορεί να μετακινείται ταξιδεύοντας ως επισκέπτης προς έναν οποιονδήποτε όρμο του κράτους-ξενιστή, αλλά και σε όρμο άλλου κράτους, ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μετακομίζοντας στην ανοιχτή θάλασσα.
 
Οι νέες χώρες θα αποτελούνται είτε από πενταγωνικές, είτε από πυραμιδοειδείς αρθρωτές κατασκευές, των οποίων οι συνδυασμοί θα συνθέτουν διάφορα οικήματα και εγκαταστάσεις που θα είναι στερεωμένα πάνω σε πλωτές πλατφόρμες.
Η φουτουριστική πυραμιδοειδής Wayaland του ταλαντούχου Ιταλού αρχιτέκτονα Pierpaolo Lazzarini που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη, ψάχνει για επενδυτές.

Πίσω από κάθε είδους τέτοια πρωτοβουλία, πέραν του κέρδους που θα αποκομισθεί από την επένδυση κάποιων μη υποψιασμένων, ο στόχος είναι περισσότερο τρομακτικός απ’ αυτό που πλασάρεται ως οικολογική πρωτοβουλία και άλλα φληναφήματα: μια και μόνο εταιρεία θα κατέχει μια χώρα – φέουδο που δεν θα υπόκειται σε κανέναν από τους υπάρχοντες νόμους.
 
Κράτη σε γκρίζες ζώνες, εναέριες ή θαλάσσιες.
 
Από τη μια λοιπόν στο διάστημα έχουμε το σχέδιο Ασγκάρντια του Ρώσο-Αζέρου καθηγητή Ιγκόρ Ασουρμπεϊλί, που ηγείται του Διεθνούς Αεροδιαστημικού Ερευνητικού Κέντρου (Aerospace International Research Center – AIRC) το οποίο φιλοδοξεί να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος – διαστημικό σταθμό που θα περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, και από την άλλη, στη θάλασσα, το Πρόγραμμα Πλωτής Νήσου (Floatind Island Project) του ιδιωτικού οργανισμού Ινστιτούτο Seasteading.

Διαφημιστικό της Ασγκάρντια, που αυτοπροσδιορίζεται ως πρώτη διαστημική χώρα στην ιστορία. Μέχρι σήμερα έχουν κάνει αίτηση για να γίνουν δεκτά ως πολίτες της 500.000 άτομα, τα περισσότερα από την Κίνα. 
Το μόνο που έχει γίνει ως τώρα είναι η εκτόξευση ενός μίνι-δορυφόρου ούτε μερικών κιλών…

Όλα αυτά τα εγχειρήματα έχουν τα εξής κοινά σημεία:

 • οι χρηματοδότες τους επιδιώκουν την κατάργηση των κρατών
 • είναι νεοαντιδραστικοί, αναρχοκαπιταλιστές technoprogs διανθρωπιστές
 • επιδιώκουν εφαρμογή νέων τεχνολογιών N.B.I.C. στην επικράτειά τους
 • επιδιώκουν την απουσία βιοηθικών ελέγχων
 • επιδιώκουν την πολιτική, οικονομική (δημιουργία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης) και νομισματική ανεξαρτησία
 • στηρίζονται σε κρυπτονομίσματα.
Γιατί πλωτές χώρες;
Οι εταιρείες που πλασάρουν τις πλωτές start up χώρες, ή χώρες charter όπως τις αποκαλούν, προτάσσουν αφενός μεν στις κυβερνήσεις των κρατών-ξενιστών το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους τους, αφετέρου δε στους επενδυτές ότι θα έχουν ιδιαίτερα προνόμια, με κύριο το αφορολόγητο και την ανυπαρξία βιοηθικής, χωρίς να ξεχνούν να επισημάνουν ότι αν τύχει ποτέ και το κράτος-ξενιστής τους πετάξει έξω από την εδαφική του επικράτεια, ή συμβούν χαοτικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στον ανοιχτό ωκεανό.

Οι χαοτικές καταστάσεις μπορεί να είναι: κοινωνικές εξεγέρσεις λόγω οικονομικού κραχ και μαζικών μεταναστεύσεων, εμφύλιοι και πυρηνικοί πόλεμοι, εξάπλωση ιών, φυσικές καταστροφές όπως έκρηξη ηφαιστείων, τρομεροί σεισμοί, άνοδος της στάθμης των ωκεανών, γενικευμένες πλημμύρες, γιγαντιαίες ηλιακές εκλάμψεις, πτώση αστεροειδούς, ακτινοβολίες γάμμα, μαύρη τρύπα και άλλες κοσμολογικές καταστροφές, ανωμαλία στην κλίση του άξονα της Γης, εχθρική τεχνητή νοημοσύνη κλπ. 

Kάποιοι απ’ αυτούς που πωλούν θέση σε πλωτά κράτη όπως το Ινστιτούτο Seasteading διακηρύσσουν ότι θα προωθήσουν ταχύτερη ανάπτυξη τεχνολογιών που θα θεραπεύσουν τους αρρώστους, θα σώσουν το περιβάλλον, θα κάνουν τους φτωχούς πλούσιους και θα ελευθερώσουν τους ανθρώπους από τους πολιτικούς. Μ’ άλλα λόγια, τα πλωτά κράτη παρουσιάζονται ψευδώς στο ευρύ κοινό σαν πανάκεια, ως η μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Το μανιφέστο των διευθυνόντων τoυ Ινστιτούτου Seasteading, Πάτρι Φρίντμαν και Τζόε Κερκ σύμφωνα με το οποίο η πλωτή τους χώρα θα θεραπεύσει λίγο-πολύ «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»

Μη γελιέστε. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκοτεινή. Τα πλωτά κράτη δεν είναι σχεδιασμένα παρά ως στρατηγεία διανθρωπισμένων πλουσίων από τα οποία θα εγκαθιδρύσουν τη μοναρχία μιας και μόνο εταιρείας με βασιλιά τον …μάνατζερ (CEO) cyborg και πολίτες «επαυξημένους»
Για το ποια μπορεί να είναι αυτή η εταιρεία, μάλλον το μαντεύετε.

Η πρόφαση της οικολογίας

Οι θεωρητικοί του Νεοαντιδραστικού Κινήματος επικαλούνται επίσημα ότι πρόκειται για το απόλυτα οικολογικό όνειρο που θα γλυτώσει τους συμμετέχοντες κατ’ αρχήν από τους φόρους.
 
Εν συνεχεία δηλώνουν ότι πολλοί ταλαντούχοι φουτουριστές αρχιτέκτονες δημιούργησαν στο παρελθόν σχέδια για πλωτές πόλεις, όπως οι διάσημοι Βενσάν Καλεμπώ (Vincent Callebaut), Πάολο Σολέρι (Paolo Soleri) κ.ά. χωρίς να καταφέρουν να τα υλοποιήσουν. 
Αυτοί όμως θα το πετύχουν!

Σχέδιο της πλωτής δομής «Ναυτίλος» του αρχιτέκτονα Μισέλ Καλεμπώ

Σχέδιο της μητρόπολης της εταιρείας ΑΤDesign που θα κατασκευαστεί από κινεζική εταιρεία κυρίως για κατοίκους της Ασίας. 
Μην ξεχνάμε ότι ο διανθρωπισμός είναι παγκόσμιο κίνημα…

Σχέδιο της NovaNoha, της πλωτής πόλης των 400.000 κατοίκων που σχεδίασε ο Πάολο Σολέρι.

Ότι και άλλες δομές, εγκαταστάσεις, καινοτόμα σχέδια έγιναν κατά καιρούς για πλωτές κατασκευές, καθώς και πλωτές κοινότητες ανά τον κόσμο όπως:

 • Ωκεανοπόρα κρουαζιερόπλοια που συχνά περιγράφονται ως «πλωτές πόλεις». (Πολλά απ’ αυτά τα τερατώδη πλοία έχουμε την ευκαιρία να δούμε συχνά να δένουν και στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, στον Πειραιά).

Το σχέδιο Ατλαντίς του 1993 περιλάμβανε την κατασκευή μιας θαλάσσιας δομής με το όνομα «Ωκεανία», αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Aπορροφήθηκε από τη διανθρωπιστική ΜΚΟ Lifeboat Foundation

 • Εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

 • Το «Πριγκιπάτο της Θαλασσοχώρας» (Principality of Sealand), ένα μίνι-έθνος που σχηματίστηκε σε ένα παροπλισμένο θαλάσσιο φρούριο ανοιχτά του Σάφολκ της Αγγλίας αφού ο Πάντι Μπέιτς (Paddy Roy Bates) το κατέλαβε στήνοντας εκεί έναν πειρατικό σταθμό το 1967. Το φρούριο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, οπότε είχε ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος, εκδίδοντας επί χρόνια 150.000 κανονικά διαβατήρια…

Το Πριγκιπάτο της Θαλασσοχώρας, διαθέτει ελικοδρόμιο και δική του …ποδοσφαιρική ομάδα

 • Μικρότερα πλωτά νησιά σε προστατευμένα νερά, όπως το «Σπειροειδές Νησί» (Spiral Island) του Βρετανού καλλιτέχνη Ρίτσαρντ Σόουα (Richart Sowa) που ήταν φτιαγμένο από 250.000 ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια σε όρμο του Μεξικού. Παρασύρθηκε από τον κυκλώνα Έμιλυ το 2005 και φτιάχτηκε εκ νέου σε άλλο όρμο όπου και συντηρείται από τις επισκέψεις των τουριστών.

 • Πλωτές κοινότητες, όπως των Ούρος της λίμνης Τιτικάκα στη Βολιβία, των Τάνκα στο Αμπερντίν του Χονγκ Κονγκ και το πλωτό χωριό Μακόκο στο Λάγος της Νιγηρίας.


 • Η ΜΚΟ «Γυναίκες στα κύματα» (Women on Waves), η οποία πραγματοποιεί ταξίδια με ιστιοφόρα και γυναικεία ομάδα προκειμένου να πληροφορήσει τις γυναίκες σε χώρες όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται για τη δυνατότητα ασφαλούς αποβολής μέσω χαπιών και γενικά για τη δυνατότητα αντισύλληψης. Σε πολλά από τα ταξίδια αποστέλλονται χάπια αποβολής εμβρύου με drones από διεθνή ύδατα.

[Πηγή]http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/06/blog-post_863.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!