Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΨΟΦΗΣΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ; ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΑ 11 ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ . ΙΣΤΟΡΙΚΟΣε κρατικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού το μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, για λόγους υγείας.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να έχει απώλεια βάρους και προβλήματα αδυναμίας.
Σημειώνεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές και δεν έχει γίνει δεκτό.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ...


Θεωρείται ο βασικός εκτελεστής, ο «φαρμακοχέρης» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Του αποδόθηκαν 13 δολοφονίες σε διάστημα 15 χρόνων, εκ των οποίων καταδικάστηκε για τις 11.
Συγκεκριμένα:

Στις 21 Φεβρουαρίου 1985, ο εκδότης, τραπεζίτης, στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νίκος Μομφεράτος, στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης, που κατέληξε αργότερα.


Τον Απρίλιο του 1986, τον πρόεδρο της Χαλυβουργικής, Δημήτρη Αγγελόπουλο, ενώ περπατούσε στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι. Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ένοπλο μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων.


Την 1η Μαρτίου του 1988, τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Ανωνύμου Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο σε φωτεινό σηματοδότη επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού. Δέχθηκε πέντε σφαίρες, μεταφέρθηκε στο «Υγεία» όπου και εξέπνευσε.


Την 28η Ιουνίου του 1988, τον πλοίαρχο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και ακόλουθο Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, Ουίλιαμ Νορντίν, κοντά στο σπίτι του, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς. Ογδόντα μέτρα από το σπίτι του, οι δράστες πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που τίναξε στον αέρα τον Αμερικανό.


Την 26η Σεπτεμβρίου, τον δημοσιογράφο, εκδότη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Παύλο, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.


Την 12η Μαρτίου 1991, τον αμερικανό λοχία της Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ, με πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, που είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του σπιτιού του.


Την 7 Οκτωβρίου 1991 τον ακόλουθο Τύπου της τουρκικής πρεσβείας, 28χρονο Τσετίν Γκιοργιού, στο αυτοκίνητό του στο Παγκράτι, με πιστόλι.


Την 14η Ιουλίου του 1992, στην απόπειρα κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, τον 20χρονο περαστικό Θάνο Αξαρλιάν, στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλής.


Την 24η Ιανουαρίου του 1994, τον Μιχάλη Βρανόπουλο, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Δολοφονήθηκε στην οδό Σόλωνος, καθώς κατευθυνόταν προς το δικηγορικό του γραφείο.


Στις 4 Ιουλίου του 1994, τον σύμβουλο της τουρκικής πρεσβείας, Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου, σε ενέδρα έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του για να πάει στην πρεσβεία, με έξι σφαίρες.


Στις 28 Μαΐου του 1997, στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά, τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό, έξω από το Σινέ Ολυμπίκ. Ο εφοπλιστής κατευθυνόταν στο πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε 6 σφαίρες από τους τρομοκράτες, πεθαίνοντας ακαριαία.


Στις 8 Ιουνίου του 2000, στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Φιλοθέης, τον Στίβεν Σόντερς, ταξίαρχο του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και στρατιωτικό ακόλουθο της βρετανικής πρεσβείας. Πρόκειται για το τελευταίο γνωστό «χτύπημα» της οργάνωσης, πριν την εξάρθρωσή της.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.


Έπειτα από την έφεση, η καταδίκη του μετατράπηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.


«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!