Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Βαλών Μωλέ ή Μαλών Βολέ ή Λολών Μαβέ;


 Η επανάσταση των προδωμένων

katanixis.gr
Εκείνοι σχεδίασαν υπομονετικά, επένδυσαν αστρονομικά ποσά, μας δάνεισαν πλουσιοπάροχα μας κατέκτησαν δεξιοτεχνικά και τώρα μας ταπεινώνουν ως ανθρώπινα όντα δίχως αξιοπρέπεια, αφού χρωστάμε σε όλον τον κόσμο.

Εμείς πέσαμε στην παγίδα τους εύκολα, μας διέφθειραν τα λεφτά, δανειστήκαμε ανεξέλεγκτα, υποταχτήκαμε αμαχητί και τώρα συρρόμαστε ως περικαθάρματα του κόσμου.

Εκείνοι οι ισχυροί της γης, υπηρέτες του κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου, κορυφώνουν την τελευταία πράξη του δράματος. Προσβάλλουν τα Ιερά και τα Όσια του γένους μας, απομυζούν κάθε σταγόνα Εθνικής Υπερηφάνειας ξεπουλώντας τη Μακεδονία μας,  χωρίς να κανόνια και βόμβες. Το μέτωπο των μαχών μεταφέρθηκε στις οθόνες και εμείς θεατές στην ιδια μας τη ζωή.

 Εκείνοι οι ισχυροί της γης βάζουν μπουρλότο στα θεμέλια της οικογένειας χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας με όλα τα κόμματα την ομοφυλοφιλική κοινωνία ως αποδεκτή αλλά αποκρύπτουν πως είναι κοινωνία χωρίς μέλλον.   

Εκείνοι οι ισχυροί της γης υποθηκεύουν μέχρι και τα εγγόνια μας με έναν ακατανόητο μηχανισμό παραγωγής χρέους, ποδοπατώντας με ευκολία κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, αφού οι ίδιοι τα δημιούργησαν για να ξεχάσουμε τα δικαιώματα του Θεού.

Εμείς λησμονήσαμε την πίστη, μισήσαμε τις παθογένειες του κομματικού Κράτους (λαθεμένα στο πρόσωπο της πατρίδος), εκπορνευθήκαμε στην ψυχή και δίχως Θεό τρώμε τις σάρκες μας από τον καναπέ στα social media.  Κρυμμένος καλά πίσω από μια οθόνη ξεσπαθώνω και κράζω κι εγώ ποιον άλλον τον Νεοέλληνα, δηλαδή εμένα.

Εμένα που δεν πρόλαβα να διδαχτώ πολυτονικό και Αρχαία, αλλά ήταν για να μη μπορώ να διαβάζω το Ευαγγέλιο.

Εμένα που τελικά δε διδάχτηκα ούτε Γραμματική, για να μη μπορώ να εκφραστώ ούτε στην εξομολόγηση.
  

Εμένα που δεν τους ψήφισα ποτέ αλλά με κυβερνάνε, στο όνομα της δημοκρατίας και συνταγματικώς σστο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Εμένα που άφησα την ησυχία του χωριού μου, για να κρυφτώ στην πολύβουη πόλη από τον κακό μου εαυτό και από τον Θεό.

Εμένα που σταμάτησα στα ένα-δύο-τρία παιδιά, γιατί κατάπια αμάσητο μεγαλώνοντας το παραμυθάκι του Οικογενειακού προγραμματισμού και λησμόνησα την εμπιστοσύνη στον Θεό.

Όπου και να στραφώ έχω προδώσει τον Χριστό μου γι'αυτό πελαγοδρομώ στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των πειρασμών.

Σε τούτο εδώ τον κατήφορο χωρίς Χριστό, άραγε που να είναι η Εκκλησία και οι ποιμένες; Η διοικούσα Εκκλησία παραχωρώντας σημαντική περιουσία της στην Πολιτεία, εξασφάλισε την μισθοδοσία του Κληρου και... έχασε την επαφή με τον λαό.  Μισθωτοί με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία πλέον, εκβιάσιμοι και υποχωρητικοί.

Ψηφίστηκαν νόμοι απάνθρωποι, που σε άλλες εποχές θα γινόταν επανάσταση από άμβωνος, αλλά σήμερα περίσσεψε η αγάπη δίχως αλήθεια, η καταλλαγή δίχως μάχη και η εκ των έσω στήριξη σε ό,τι σχεδίαζαν.  

Εκείνοι Σήμερα οι Ιεράρχες ελέγχονται ως συνένοχοι στο κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό έγκλημα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Επαναστατεί η συνείδησή μας και αναζητούμε τον Χριστό, την μόνη Ελπίδα και οδό σωτηρίας. Ελπίδα και του έθνους και της χώρας. Γιατί τα σχέδιά τους είναι φρικτά: “η Ελλάδα να πάψει να υπάρχει” όπως τη γνωρίζουμε. Χωρίς Χριστό, χωρίς την Ορθοδοξία το σχέδιο τούτο, δεν το σταματάει τίποτα.
 
Αν όμως η εσχάτη προδοσία προς το Έθνος είναι έγκλημα πολιτικών "νάνων" με τη συνενοχή της Ιεραρχίας, τότε η αλλοίωση των δογμάτων της πίστεως και η διάβρωση της Ορθοδόξου διδασκαλίας από την παναίρεση του Οικουμενισμού, αποτελεί τη χαριστική βολή.

 
Φυσικός και ηθικός αυτουργός οι Ιεράρχες και η διοικούσα Εκκλησία. Σηματοδοτεί την Νέα Εποχή και την επιβολή της Παγκοσμιοποίησης εντός της Ορθοδοξίας, που επιχειρεί να επιβάλλει και μάλιστα Συνοδικώς τον Οικουμενισμό ως επίσημη διδασκαλία της Εκκλησίας.

 
Ζούμε σε μια εποχή νέων διωγμών στην Ορθοδοξία. 

  
Αυτή τη φορά εκ των έσω. Πως να δώσουμε τη μάχη μας, όταν δεν γνωρίζουμε τα βασικά; 

 
Πως να αντισταθούμε όταν δεν γνωρίζουμε πως να σταθούμε; 

 
Πως να ομολογήσουμε;

 
Τι είναι το Ορθόδοξο βίωμα στην καθημερινότητά μας; 

 
Πως αντέδρασαν οι Άγιοι σε ανάλογες περιπτώσεις;


Στην ημερίδα "Ορθοδοξία και Κολυμπάρι 2 χρόνια μετά" θα δοθούν απαντήσεις.  




«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!