Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του - Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικόΗ κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι κλείνει και απαγορεύει τη λειτουργία επτά ισλαμικών τεμενών και απελαύνει τους ιμάμηδες που υπηρερτούσαν σ' αυτά.

Ως αιτιολογικό της απόφασης προβλήθηκε το γεγονός ότι οι ιμάμηδες και όλη η λειτουργία των τεμενών χρηματοδοτούνταν με κεφάλαια που έρχονταν από το εξωτερικό.


Την ανακοίνωση της απόφασης έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Sebastian Kurz, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση αυτή κυρίως λόγω της συμμετοχής των παιδιών Τούρκων μεταναστών σε δρώμενα, με στολή γενιτσάρων, σε ένα τέμενος της Βιέννης.


Ο Κουρτζ δήλωσε επ' αυτού:

"Αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν θέση στην Αυστρία και στο σύνταγμά της. Από τούδε και στο εξής ως κυβέρνηση θα δέιξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φιανόμενα. Θα παλαίψουμε με όλη μας τη δύναμη για να αποτρέψουμε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις".

Το θέμα χαρακτηρίζεται σήμερα ως "μέγα σκάνδαλο" από τον τουρκικό τύπο.

[Πηγή]https://www.foulscode.com/2018/06/blog-post_772.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!