Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Απίστευτες δηλώσεις του δημάρχου Πρεσπών!


Οι Πρέσπες περιμένουν την υπογραφή της συμφωνίας και τη νέα συνοριακή διάβαση με τα Σκόπια
Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης είναι κατηγορηματικός: «Ξέρουμε ότι θα υπογραφεί εδώ η συμφωνία με τα Σκόπια και περιμένουμε τους δύο πρωθυπουργούς.»

Η μικρή κοινωνία των κατοίκων των 20 οικισμών της περιοχής του Λαιμού, ανάμεσα στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, εδώ και μέρες ζει σε άλλους ρυθμούς. 
Η επικείμενη συμφωνία για την ονομασία του γειτονικού κράτους άλλαξε την καθημερινότητά τους. Περιμένουν την εμφάνιση, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, κυβερνητικών στελεχών, αστυνομικών, ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών, που θα δημιουργήσουν το σκηνικό, μέσα στο οποίο, οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών, θα επισημοποιήσουν όσα έχουν συμφωνήσει προφορικά.

«Ως τώρα, δεν μας ειδοποίησε κανείς. Περιμένουμε.Άλλωστε, εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε κάνουμε και πολλά πράγματα. Έχουμε μόνο 8 άτομα προσωπικό» λέει ο δήμαρχος.

Ο κ. Πασχαλίδης ελπίζει  – όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι- ότι με την υπογραφή της συμφωνίας θα υλοποιηθεί και η προσωπική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, για τη διάνοιξη συνοριακής διάβασης, στο Λαιμό. Θα είναι, όπως είπε, έργο ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή των 1500 κατοίκων, που απέμειναν στην περιοχή.

«Μας το υποσχέθηκε και ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η υπόσχεσή του. Είναι έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας. Η συνοριακή διάβαση θα δώσει οικονομική ώθηση, καθώς ολόκληρη η περιοχή των Πρεσπών, θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους επισκέπτες.
Είναι κρίμα, ενώ είμαστε δίπλα δίπλα με τα χωριά των Σκοπίων, να είμαστε αναγκασμένοι να διανύουμε απόσταση ,περίπου 60 χιλιομέτρων, να κάνουμε δηλαδή τον κύκλο για να περάσουμε τα σύνορα και να ξαναβρεθούμε – κι εμείς κι αυτοί – στο ίδιο σημείο».

Σύμφωνα με το δήμαρχο «η διάνοιξη της διάβασης θα αρχίσει τη μέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία».

 Έχουν έρθει τα μηχανήματα του στρατού και πιστεύω, ότι είναι πια θέμα ημερών να υλοποιηθεί η πρωθυπουργική υπόσχεση» τονίζει με έμφαση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖα στη Φλώρινα, προκειμένου να προετοιμαστεί σωστά η κυβερνητική φιέστα, για την υπογραφεί της συμφωνίας.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και αυτοί που διαμαρτύρονται και προετοιμάζουν συλλαλητήριο στις Πρέσπες, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία, με το επιχείρημα, ότι «η Ελλάδα μόνο χάνει και τίποτε δεν κερδίζει απ΄αυτή τη συμφωνία».
«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!