Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ



Απόφαση-έκκληση του ΟΗΕ για απόσυρση του ρωσικού στρατού από την Υπερδνειστερία

Στην ψηφοφορία που έγινε σχετικά με την απόσυρση του ρωσικού στρατού από την Υπερδνειστερία όπου κηρύχτηκε μονόπλευρα η ανεξαρτησία από την Μολδαβία, υπερίσχυσε η απόφαση για απόσυρση του ρωσικού στρατού.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας συγκάλεσε την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, με αίτημα να γίνει ψηφοφορία για απόσυρση του στρατού της Ρωσίας (που είναι εγγυήτρια χώρα)  από την Υπερδνειστερία που ανακήρυξε μονόπλευρα την ανεξαρτησίας της από την Μολδαβία.

Στην ψηφοφορία που έγινε η απόφαση που βγήκε ήταν υπέρ της απόσυρσης του ρωσικού στρατού από την περιοχή. ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία,Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Πορτογαλία ψήφισαν υπέρ της απόφασης για απόσυρση του ρωσικού στρατού, ενώ κατά ήταν οι Αρμενία, Λευκορωσία, Κούβα, Ιράν, Νικαράγουα, Συρία και Βενεζουέλα . 

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντιμίτρι Πολιάνσκι στην ομιλία που έκανε προς την γενική συνέλευση είπε πως ¨Δεν είναι μυστικό πως η Ρωσία είναι εγγυήτρια χώρα στην Μολδαβία. Εάν στόχος ήταν η διαμέσου της απόφασης διάσπαση, τότε το πετύχατε¨.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Ο ΠτΔ της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν ασκώντας κριτική στην απόφαση, ανέφερε πως η απόσυρση του ρωσικού στρατού από την Μολδαβία θα μεγεθύνει το πρόβλημα. Ο Ντοντόν είπε πως για να μην υπάρξει περιβάλλον συγκρούσεων, είναι ανάγκη ο ρωσικός στρατός να συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή.

.https://www.sondakika.com/haber/haber-bm-den-rus-ordusu-moldova-dan-cekilsin-karari-10977355/
23/6/2018

Σχ: Όταν σε τέτοιες αποφάσεις παίρνουμε ξεκάθαρα θέση κατά της Ρωσίας, μετά δεν έχουμε δικαίωμα να απορούμε για την φιλία Πούτιν –Ερντογάν. 

Aν δεν θέλαμε να ενανιωθούμε στις ΗΠΑ, θα μπορούσαμε να απέχουμε, αλλά εμείς ψηφίσαμε κατά της Ρωσίας.
Οπότε…

[Πηγή]http://tourkikanea.gr/2018/06/rus-96/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!