Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τα Σκόπια ήδη ξεκίνησαν να επωφελούνται από την γειτνίαση μαζί μας. (Άρθρο του Λεωνίδα Εκιντζόγλου )



Φανταστείτε και να συσφιχτούμε παραπάνω.

.. Αυτή την στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα αξίας 3,5 εκ ευρώ χρηματοδοτημένα από το INRERREG συνεργασίας Φλώρινας/FYROM.

To πρώτο αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών. Αέρα πατέρα δηλαδή, αλλά το χρήμα πέφτει. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστήμιου Δ. Μακεδονίας, του Επιμελητήριου Φλώρινας, του δήμου Πρίλεπ και των Επιμελητήριων/ Πανεπιστήμιων της Σεβέρνα Μακεντόνιγια.

Η δεύτερη πρόταση αφορά της δημιουργία ενός Κέντρου Πολιτικής Προστασίας για Θεομηνίες. Τι ακριβώς είναι αυτό θα σας γελάσω. Οταν τα έργα είναι αέρα πατέρα δίνουν μόνον τους τίτλους και τις λεπτομέρειες τις τρώνε για να δυσκολεύουν τον έλεγχο.

Κι άμα πεις και τίποτε, μετά σου λένε ‘Μα κάλά! Γιατί δεν μας τηλεφωνήσατε να σας εξηγούσαμε?» Ενω είναι γνωστό πως σε κάθε έργο υπάρχει ένα τεράστιο κονδύλιο διαφήμισης και πληροφόρησης του κοινού…

Η τρίτη ενέργεια σχετίζεται με την προστασία της βιοποικιλότητας συγκεκριμένων περιοχών των δύο γειτονικών χωρών. 

Τι θα πει ‘βιοποικιλότητα’ και ποιες περιοχές είναι αυτές είναι πράγματα που -απ΄’ οτι φαίνεται- απαγορεύεται να μάθετε.

[Πηγή]http://kastoria365.gr/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!