Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ. ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΟΥΝ. 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ, ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ. 

ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. ΤΟΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ, ΤΟΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: 

«ΔΕ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.», ΓΙΑΤΙ Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ, ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ.

ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ, ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΕ ΟΔΥΝΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΝΑ ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ. Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ:

– ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ;
– ΜΠΟΡΩ.
– ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
– ΜΠΟΡΩ.
– ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;
– ΜΠΟΡΩ.
– ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ;
– ΜΠΟΡΩ.


ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ: «ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΟ!»


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ, ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!


[Πηγή]http://www.triklopodia.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!