Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο χαιρετισμός των αστυνομικών στο Pride





Στο φετινό Pride (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας)  απηύθυνε χαιρετισμό και ομάδα αστυνομικών. Εκ μέρους τους μίλησε ο Υπαστυνόμος Α Μιχάλης Λώλης.

Ο κ. Λώλης είναι ο πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας αστυνομικός. Συμμετέχει στην Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η Police Action είναι αναγνωρισμένο σωματείο. 

Σκοπός της είναι: «Η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάργηση των Διακρίσεων, η διασφάλιση της τήρησης της αρχής της Ίσης Μεταχείρισης και η καταπολέμηση του Ρατσισμού.»

Ο κ. Λώλης είπε στον χαιρετισμό του:

«Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί. Είναι μεγάληη μας τιμή που είμαστε σήμερα σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη υποδοχή και αποδοχή. 

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε ένα όραμα από κοινού συμπερίληψης, ισότητας και προάσπισης της LGBT κοινότητας από την Ελληνική Αστυνομία μέσα στην ελληνική κοινωνία.  

Αν μπορούσα ως Έλληνας αξιωματικός να ζητήσω από την LGBT κοινότητα για την ομοφοβία και την τρανσφοβία της ΕΛΑΣ, θα το έκανα. 

Όπως προσωπικά όπως και οι συνάδελφοι που είναι εδώ σήμερα, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε μια βαθιά συγγνώμη. 

Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξει η Ελληνική Αστυνομία, για να αλλάξει η ελληνική κοινωνία. Είμαστε ισότιμοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.»


Θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξει η Ελληνική Αστυνομία»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!