Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Εις Μνήμην ΗΡΩΟΣ Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!



Το Δημοτικό Πάρκο, παρά την οδό Ολυμπίου Διός, στην περιοχή Ελαιώνων στον Στρόβολο Κύπρου, φέρει από την Κυριακή 9 Ιουνίου, το όνομα Πάρκο «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος», εις μνήμη και προς τιμή του ήρωα πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος στις 12 Απριλίου 2018 έχασε τη ζωή του, όταν αεροσκάφος Mirage, του οποίου ήταν κυβερνήτης, κατέπεσε βορειανατολικά της Σκύρου, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου αναφέρει ότι στην εκδήλωση της Κυριακής παρέστησαν η σύζυγος, τα δυο παιδιά και ο αδελφός του εκλιπόντος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος και ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.


Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στο κοινό ο αδελφός του εκλιπόντα, Χρήστος Μπαλταδώρος καθώς και ο συμμαθητής του στη Σχολή Ικάρων, Σμηναγός Ιπτάμενος, Χρύσανθος Ποταμίτης, οι οποίοι εξήραν το ήθος και την αριστεία του ήρωα.


Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, αξιωματούχοι των ένοπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!