Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΙ; Θέλουν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ τις ονομασίες "Ευαγγελισμός" & "Άγιος Δημήτριος" του ΜΕΤΡΟ; Γιατί; Τους ΕΝΟΧΛΟΥΝ που θυμίζουν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ; ; ;


ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ, ΟΥΤΕ ...ΞΕΤΣΙΠΑ !


Την Παρασκευή, η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει δύο σταθμούς. 
Συγκεκριμένα, τον «Ευαγγελισμό» σε «Παύλο Μπακογιάννη» και τον σταθμό «Άγιος Δημήτρης- Αλέκος Παναγούλης» σε σκέτο «Αλέκος Παναγούλης». 
Όμως, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί. 

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. « Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», επισημαίνεται ακόμη.



Ο Μπακογιάννης ήταν ΑΜΕΣΑ υπεύθυνος για την πώληση της τράπεζας Κρήτης στον Κοσκωτά (με δική του υπογραφή) που την πληρώσαμε όλοι μας. 
Ο Καραμανλής ("εθνάρχης"...) όχι μόνο δεν έκανε "αντίσταση στην χούντα" αλλά μισθοδοτούταν από τη χούντα, σύμφωνα με τον τότε υπουργό οικονομικών και τους απογόνους του που του έστελναν κάθε μήνα επιταγές στό Παρίσι. 

Το γιατί δεν σκότωσε η 17 Νοέμβρη τον Κοσκωτά αλλά τον Μπακογιαννη είναι ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα.

Πάντως το Μητσοτακεϊκο επένδυσε  πολύ στον θάνατο του για να μας κάτσει τελικά στον σβέρκο.



"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

5 σχόλια:

  1. Πάντως να βγάλουν το Ιστορικό όνομα του Ευαγγελισμού, είναι έγκληματικό.
    Δεν θα το δεχτούμε.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΟΥ!
    Αλλήμονο ... μας διοικούν κατσαπλιάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνος που πρότεινε τις αλλαγές στις ονομασίες γιά νά τιμηθεί το όνομα του δολοφονηθέντος Παύλου Μπακογιάννη, είναι ο νύν διοικητής του 'ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ', ο προερχόμενος εκ Θεσσαλονίκης κ.Ταχιάος.
      Βλέποντας όμως η οικογένεια (ξέρετε δά ποιά οικογένεια) ότι ξεσηκώθηκε μέγας σάλος με τήν μετονομασία του σταθμού του 'Ευαγγελισμού', τελικώς αρνήθηκε τήν τιμή....

      Διαγραφή
  2. ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΩΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΟΘΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ; ΩΣ ``ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ``; ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ. ``ΚΥΠΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΣΧΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ: ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΧΡΗΜΑΤΑ,ΑΝΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ,ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ,ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΑΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ``. 18-8-2008 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ``ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ`` Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΠΑΡΑ ΣΕ...ΙΔΕΟΛΟΓΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενας σταθμος του μετρό, καμμια πλατεια, κανενα γκαραζ... δεν περισσευει για τον κων/νο και την Μαρικα Μητσοτακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν φανεροί αντίχριστοι που είναι,τους ενοχλούν τα ονόματα των ορθόδοξων αγίων μας.Είναι ολοφάνερο πια.Εάν όμως αποφασίσουν να τα αλλάξουν ,ας βάλουν τον έναν σταθμό ,ως σταθμό Μεγάλου Αλεξάνδρου,και τον άλλο ως σταθμό Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.Αφενός είναι δυνατά ιστορικά ονόματα από την αρχαία αλλά και τη νεότερη Ελλάδα,και από την άλλη προκαλούν αναφυλαξία στο απλυταριό και στα δεξιά πλέον απολιθώματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!