Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Οσμή σκανδάλου: Ελληνας πρέσβης «π α ρ έ δ ω σ ε» το Greek Yogurt στους Ιάπωνες ! ! !

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΜΑΣ;



Αναστάτωση στην ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η πρωτοφανής υπόθεση παράνομης παραχώρησης ελληνικού εμπορικού σήματος σε ξένη πολυεθνική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης στην Ιαπωνία κατασκεύασε πλαστό πιστοποιητικό αυθεντικότητας το οποίο παρέδωσε σε μεγάλη ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία, προκειμένου εκείνη να παρασκευάζει γιαούρτι με την ένδειξη «The Greek Yogurt», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος «Βραδυνή της Κυριακής» που αναμεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Ο Έλληνας πρέσβης προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς να λάβει άδεια από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίμαχο πιστοποιητικό παραδόθηκε στους Ιάπωνες τον Απρίλιο του 2018, ενώ ο Έλληνας πρέσβης εξήρε την ποιότητα του ιαπωνικού γιαουρτιού (!) σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε τότε.

Το έγγραφό, το οποίο κυκλοφορεί μάλιστα και στο διαδίκτυο, φέρει την ελληνική σημαία καθώς επίσης και την υπογραφή του Έλληνα πρέσβη και σε αυτό αναγράφεται η ένδειξη «The embassy of Greece approves “meizi The GREEK YOGURT” as an authentic Greek Yogurt».

Ακολούθως, ξεκίνησε μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια προώθησης του παρανόμως ελληνοποιημένου ιαπωνικού γιαουρτιού σε όλα τα μέσα, με βασικό σύνθημα της εταιρείας ότι το γιαούρτι της είναι ελληνικό και έχει την ...έγκριση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο. 

Στην συσκευασία αναγράφεται μάλιστα η φράση «παραδοσιακή συνταγή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού»!!!

Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς, ότι η ιαπωνική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να εξάγει το δικό της «αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι» σε όλες τις χώρες της Ασίας όπου και δραστηριοποιείται, ακόμα και αν παρασκευάσει το γιαούρτι της σε άλλες χώρες...

Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να τεθεί εντελώς εκτός αγοράς το ελληνικό προϊόν στην ιαπωνική αγορά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών.

Σημειώνεται ότι για να φέρει την ένδειξη «Greek» ένα προϊόν πρέπει να παράγεται στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά το γιαούρτι, πρέπει να εμπεριέχει συγκεκριμένα συστατικά γάλακτος που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη «Βραδυνή της Κυριακής» το περιστατικό σημειώθηκε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά, ενώ ο εν λόγω πρέσβης τοποθετήθηκε στο Τόκιο από το 2016. 

Τον Μάιο του 2018, μόλις ένα μήνα μετά την έκδοση του παράνομου πιστοποιητικού, επιστρέφει στην Αθήνα με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τον ακολουθεί και ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε το πιστοποιητικό του Έλληνα πρέσβη απολύτως παράνομο και δήλωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, διευκρινίζοντας ότι το ελληνικό γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

«Η ελληνική σημαία στα προϊόντα μπορεί να τίθεται μόνο όταν αυτά είναι ελληνικά και κάτω από συγκεκριμένη διαδικασία εγκρίσεως. 
Είναι απολύτως σαφές ότι το επιπρόσθετο πιστοποιητικό είναι απολύτως παράνομο, καθόσον καμία από αυτές τις προαναφερόμενες προδιαγραφές δεν συντρέχουν για το συγκεκριμένο ιαπωνικό προϊόν» είπε σχετικά και πρόσθεσε: 

«Η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε ήδη και εξετάζονται οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την προάσπιση του ελληνικού γιαουρτιού στην Ιαπωνία, αλλά και την έγερση αποζημιωτικών αξιώσεων κατά παντός υπευθύνου».

Πηγή: CrashOnline

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Είμαι σίγουρος πως αυτόν τον άθλιο,αύριο μπορεί και να τον κάνουν πρόεδρο της μπαχαλοκρατίας που ζούμε.Όσο πιο μεγάλο λαμόγιο είσαι στο μπανανιστάν-μπαχαλιστάν,τόσο πιο καθαρή τη βγάζεις.Γι αυτό μαζεύτηκαν όλες οι αφροασιατικές μαϊμούδες στη μπανανία και τελειωμό δεν έχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!