Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν διαβάζεις ή ακούς την Αγία Γραφή, να αφήνεις στην άκρη κάθε δική σου γνώμη και άποψη...


Αποτέλεσμα εικόνας για citesc sf sciptura ortodoxa

Πιό εύκολα θα μπορέσει ο άνθρωπος να αδειάσει όλη την θάλασσα σε ένα μικρό κύπελλο, παρά να φθάσει και να εξιχνιάσει όλη την Σοφία του Θεού. 
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος ιννοκεντιος μοσχας

Γι' αυτό λοιπόν, όταν διαβάζεις ή ακούς την Αγία Γραφή, να αφήνεις στην άκρη κάθε δική σου γνώμη και άποψη και να υπακούεις στον Λόγο και στο Θέλημα Εκείνου που σου μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής. 

Και να παρακαλείς τον Χριστό να σε συνετίζει, να σου φωτίζει τον νου και να σου δίνει πόθο βαθύ να μελετάς την Αγία Γραφή και να εκτελείς όλα όσα λέγει.

Άγιος Ιννοκέντιος Μητροπολίτης Μόσχας.


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος ιννοκεντιος μοσχας


"Π α π α φ λ έ σ σ α ς"

6 σχόλια:

  1. Για να διαβάσει και να καταλάβει κάποιος την Αγία Γραφή (και τους Αγίους της Εκκλησίας), πρέπει οπωσδήποτε να είναι πρόβατο του Θεού και όχι αγριοκάτσικο του σατανά.

    Πολλοί διαβάζουν την Αγία Γραφή, χωρίς να έχουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, αλλά δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Eκτός και άν η χάρις Τού Θεού, φωτίσει τό ..."αγριοκάτσικο" και ΑΝΟΙΞΕΙ τους οφθαλμούς ΚΑΙ της ψυχής και του σώματος....

      Διαγραφή
    2. Ο Θεός φωτίζει ΜΟΝΟ όσους ΘΕΛΟΥΝ-ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να φωτιστούν. Δεν φωτίζει ο Θεός, όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
      Διότι ο Θεός ΣΕΒΕΤΑΙ το αυτεξούσιο, που έδωσε ο ίδιος ο Θεός σε κάθε άνθρωπο.

      Διαγραφή
    3. Ο γνωστός προδότης Ιούδας ο Ισκαριώτης, έζησε ΔΙΠΛΑ στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, για τρία ολόκληρα χρόνια. Και όμως, ο Ιούδας ΔΕΝ κατάλαβε απολύτως τίποτα.
      Οι αρχιερείς των Εβραίων εκείνης της εποχής, ΓΝΩΡΙΖΑΝ για τα αμέτρητα υπερφυσικά θαύματα που έκανε ο Ιησούς Χριστός. Και όμως, εκείνοι οι Εβραίοι αρχιερείς, δεν κατάλαβαν τίποτα (λόγω της δαιμονικής κακίας τους) και σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό.

      Διαγραφή
  2. Όσιος Αγιορείτης Γέροντας, Ιωσήφ ο Ησυχαστής (ερημίτης):

    «Τρεις εχθροί πολεμούν το ανθρώπινο γένος οι δαίμονες, η ίδια η φύση μας και η συνήθεια».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/treis-exthroi-polemoun-to-anthropino-genos-oi-daimones-i-idia-i-fysi-mas-kai-i-synitheia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιὰ νὰ κατανοήσῃ κάποιος τὴν Ἁγία Γραφὴ πρέπει νὰ κατανοῇ τὴν Ἑλληνικὴ Κοινὴ (τὴν γλῶσσα τῆς Ἁγίας Γραφῆς).
    Ἡ Νεοελληνικὴ προκαλεῖ σοβαρότατα ἐρμηνευτικὰ προβλήματα τὰ ὁποῖα ὁδηγοῦν σὲ παρερμηνεῖες καὶ σχίσματα.
    Πρέπει νὰ γνωρίζῃ κανεὶς τὶς διαφορὲς ἀνάμεσα σὲ π.χ.: «φόβος-ὀῤῥωδία», «τάρβος-τρόμος», «ὁρῶ-βλέπω», «φραγγελώνω-μαστιγώνω», «πλησίον-ἐγγύς», «λίθος-πέτρα», «διανοίγω-ἀνοίγω» κλπ.
    Πρέπει ἐπίσης νὰ γνωρίζῃ τόνους καὶ πνεύματα. Ἐπὶ παραδείγματι: «Σῦρος-Σύρος», «ἅγος ἄγος», «χῆρα-χήρα», «πού-ποῦ», «ἕξω-ἔξω», «εἶμαι-εἷμαι» κλπ.
    Ἐπίσης πρέπει νὰ γνωρίζῃ, στὴν Ἑβραϊκή, κάποια ὀνόματα καὶ κάποιες ὀνομασίες.
    Ἡ Παρθένος ὀνομάζεται «Ἀλμά» στὴν Ἑβραϊκή (ἐθελοντικῶς παρθένος) καὶ ὄχι «Μπετουλά» (ἐξαναγκαστικῶς παρθένος) κάτι ποὺ ἔχει θεολογικὴ σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!