Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Επαγγελματίες ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ....


Σχετική εικόνα

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013».
Έμβλημα στη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα

Κριτική στον Αλέξανδρο Μασσαβέτα και την συνέντευξή του στην Καθημερινή για το απατηλό «βιβλίο» του «Τρίτη Ρώμη», ασκεί η Ρωσική Πρεσβεία της Ελλάδος.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως ο κ. Μασσαβέτας, χωρίς να είναι επιστήμονας αλλά συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, κατηγορεί με ψεύτικες αναφορές την Μόσχα ότι δήθεν έχει εξαπολύσει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ελλάδος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδροσ μασσαβετασ

Άλλη μια απόπειρα καλλιέργειας εχθρικής εικόνας της Ρωσίας στην #Ελλάδαμε πρωτοφανή διαστρέβλωση των γεγονότων αποτελούν η συνέντευξη του Αλέξανδρου Μασσαβέτα στην @Kathimerini_gr (28/01/2020) και το απατηλό «βιβλίο» του «Τρίτη Ρώμη». pic.twitter.com/SGhokeM2ni— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) January 28, 2020​​​Σύμφωνα με την πρεσβεία, με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιείται μια απόπειρα καλλιέργειας εχθρικής εικόνας της Ρωσίας στην Ελλάδα, με πρωτοφανή διαστρέβλωση των γεγονότων.

​Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ο αδιάντροπος «στηλιτευτής» έφτασε σε τέτοιο σημείο που παραλληλίζει την «σκληροπυρηνική» ρωσική ορθοδοξία με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και την αντιτάσσει ανοιχτά στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση, σαν να μην γνωρίζει ότι το δόγμα «Τρίτη Ρώμη» στην Ρωσία απασχολεί μόνο ιστορικούς και μεμονωμένους φανατικούς.

Σχετική εικόνα

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013», τονίζει σε tweet της η πρεσβεία της Ρωσίας.

«Ο κ. Μασσαβέτας συνειδητά χειραγωγεί την ελληνική κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τα ίδια τα θεμέλια των ρωσοελληνικών φιλικών σχέσεων και την κοινή μας ιστορία ως "σοβαρή γεωστρατηγική απειλή της Ρωσίας". 
Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι διαχρονικοί δεσμοί των λαών μας είναι αρκετά γεροί ώστε να αντέξουν τις κυνικές απροκάλυπτες επιθέσεις».

Τέλος, επισημαίνεται πως, είναι κρίμα που ορισμένα ΜΜΕ παρέχουν υπάκουα το βήμα σ’ αυτόν και σε άλλους παρόμοιους αντιπάλους της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας.

Κρίμα που ορισμένα ΜΜΕ παρέχουν υπάκουα το βήμα σ’ αυτόν και σε άλλους παρόμοιους αντιπάλους της συνεργασίας #Ελλάδα - #Ρωσία.pic.twitter.com/1us6OPD5tD— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) January 28, 2020


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!