Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Γ Ε Ν Ι Τ Σ Α Ρ Ο Σ ! Τόσο απλά....


Η Ελληνική καταγωγή του Ερντογάν - Όλα τα στοιχεία - Erdoğan'ın Yunan kökenli - Tüm gerçekler


Η φωτογραφία τραβήχτηκε τήν δεκαετία του ’60 και απεικονίζει ένα παιδί με κοντοκουρεμένα μαλλιά. 
Ο μικρός νεαρός γεννήθηκε σε ένα φτωχό προάστιο της Κωνσταντινουπόλεως καταγόταν από τήν Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου. 
Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας ...ελληνόσπορος.

Ο Βλάχος δήμαρχος και το δώρο-χάρτης του Πόντου - Paraskhnio.gr

Η Ελληνική Ποντιακή κοινότητα τού Μεταλλείου Ταύρου τής Μικράς Ασίας |  Ἑλληνοϊστορεῖν-Ἑλληνικὸ Ἡμερολόγιο

Η ελληνική καταγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι... ένα σχεδόν αποδεδειγμένο θέμα, αν και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δίχως να το αρνείται το «ξορκίζει». 

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στην εθνική του καταγωγή είπε:

«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι» ομολόγησε ο Ερντογάν. 

«Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε «σε ποιον Θεό πιστεύεις;», «ποιος είναι ο προφήτης σου;» και «ποια είναι η θρησκεία σου;». 
Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.

ΣΕΠΕ Θήβας-Λιβαδειάς, ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Μνήμη γενοκτονίας ποντιακού ελληνισμού  | Alfavita

Ύστερα από αυτά, όταν ερωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου» ήταν η απάντηση που είχε λάβει από τον πατέρα του ο Ερντογάν, όπως τουλάχιστον τήν μετέφερε στο ακροατήριό του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι 'NTV', στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τήν καταγωγή του, μίλησε με τον ποιο προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.

Με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. 

Ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.

Ο Ερντογάν, σε περιοδεία του στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. 

Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε «Potamya Hos Geldiginiz», δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την τουρκική ονομασία που είναι «Guneysu» (νερό του νότου).

Ο προπάππος το Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδος Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. 

Το φορολογικό βιβλίο στήν στήλη εθνική καταγωγή, έγραφε τήν λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.

Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat». 

Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων."


"Ιωάννης Καποδίστριας"

5 σχόλια:

  1. Μήπως κάνετε λάθος; Ο Χατζάρας ισχυρίζεται, ότι είναι περιούσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στίς απόψεις του ιστολογίου 'νυχτοβάτης' που υπογράφει στό τέλος της τήν ανωτέρω ανάρτηση, συμφωνεί απολύτως καί μάλιστα τό έχει πεί δημοσίως (ενώπιον πολλών χιλιάδων σέ συλλαλητήριο) καί τηλεοπτικώς ο στρατηγός Φρ.Φραγκούλης, ότι ο Ταγίπ είναι από τήν Ποταμιά του Πόντου καί η πρώτη του δουλειά όταν ξεκίνησε, ήταν παραγυιός σέ Έλληνα μπακάλη!
    Ο στρατηγός γνωρίζουμε ότι υπηρέτησε γιά εύλογο χρονικό διάστημα ως στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας μας στήν Άγκυρα καί κατέχει άριστα τήν τουρκική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για 'μένα προσωπικά, ο Σπύρος είναι πιο αξιίπιστος σε αυτά τα θέματα από οποιονδήποτε άλλο στην Ελλάδα. Επίσης, σε μία χώρα που κάνουν κουμάντο επί αιώνες οι ντονμέδες, το λογικό είναι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κράτους να είναι όλοι δικοί τους.
      Το τι λέει ο κάθε Φράγκος, που δεν έχει βγάλει άχνα για την καταστροφή της Ελλάδας από τα Μνημόνια, δεν έχει πει λέξη για την υπονόμευση του ηθικού των στελεχών των ΕΔ λόγω των μνημονιακών περικοπών όπου οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, δεν έχει καυτηριάσει την συμπερίληψη των δαπανών για την Άμυνα στις μνημονιακές περικοπές, σε άκρα αντίθεση με την Τουρκία όπου η πολιτική της ηγεσία αρνήθηκε να μειώσει τους εξοπλισμούς της όταν βρισκόταν στις δαγκάνες του ΔΝΤ, υπήρξε μνημονιακός υπουργός και δεν έχει πει επίσης λέξη για την ηγεσία των ΕΔ που από το 2015 και μετά προδίδει εξόφθαλμα πλέον την Ελλάδα αποδεχόμενη να μετατραπούν σε ορντινάντσες των λαθρομεταναστών, δεν με αφορά. Σύμφωνα με την λογική σας, αν εγώ γνωρίζω άριστα αγγλικά, αυτομάτως γνωρίζω και από που κρατάει η σκούφια κάθε πολιτικού ηγέτη του αγγλοσαξωνικού κόσμου; Το ότι στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα το λέτε για καλό; Μήπως την ίδια ακριβώς περίοδο που ο κύριος αυτός βρισκόταν στην Άγκυρα, έκανε αλλεπάληλους εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά η ΜΙΤ και οι Γκρίζοι Λύκοι; Μήπως την ίδια περίοδο κλιμάκιο Γκρίζων Λύκων από την Τουρκία οργάνωνε στα Κατεχόμενα τα καθάρματα που θα δολοφονούσαν τον Ισαάκ και τον Σολωμό; Μήπως την ίδια περίοδο προετοιμαζόταν η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους από τον Σημίτη; Τι έκανε για να αποτρέψει όλα τα παραπάνω και τι έπραξε ύστερα από όλα αυτά ο κύριος που θεωρείτε την γνώμη του θέσφατο; Είστε υπερβολικά καλόπιστοι. Ίσως κι εγώ το αντίθετο. Διόλου απίθανο.
      Για την SEEBRIG, της οποίας την ύπαρξη και τον ρόλο αποκάλυψε ο Διηνεκής, έχει τοποθετηθεί ποτέ ο στρατηγός; Αν όχι, γιατί πιστέυετε εσείς, πως δεν το έχει πράξει; Δεν γνωρίζει;

      Διαγραφή
  4. είναι Ελληνας αδέλφια..ΚΑΙ ΚΟΤΙΝΟς ΜΑς Ο ΜΟΥΛΟς..φαίνεται από το κρανίο τα ζυγωματικά τα ώτα και πολλά ακόμη...χαρακτηριστικα..ποντιος..
    το ΓΝΩΡΙΖΕΙ πολύ καλά, μα TO ΑΣΧΗΜΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΩς όταν φύγει από την εξουσία, και ανεβεί κάποιο μογγολακι παει τη κατσαμε...έσω έτοιμοι λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!