Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Δεύτερη Α γ ί α Σ ο φ ί α (!) θα κατασκευάσει ο Άσσαντ στην κεντρική Συρία με την βοήθεια του Πούτιν!

Syrien: Putin und Assad besuchen griechisch-orthodoxe Kathedrale - Vatican  News

Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε, ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μιάς νέας Αγίας Σοφίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Λιβάνου 'Al-Modon'.
Putin, Assad visit Greek Orthodox church in Damascus | News |  ekathimerini.com

Όπως αναφέρεται, αυτό θα γίνει ως αντίδραση στην μετατροπή του Ορθόδοξου Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής δύναμης «National Defense Forces» Nabeul Al-Abdullah δήλωσε ότι εξασφάλισε την άδεια του επισκόπου Nicola Baalbaki της Μητροπόλεως της Χάμα, προκειμένου να κατασκευάσει ο επιβλητικός ιερός Ναός στην επαρχία της Χάμα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Suqaylabiyah.

Putin's Orthodox Christmas visit to Damascus plays up Assad's Syria as  enclave of peace - while rest of Middle East burns — RT Op-ed

Όπως σημειώνεται περισσότεροι από 17.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι κατοικούν στην πόλη.

Η Al-Modon, αναφέρει η κατασκευή της εκκλησίας θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία ως μια έμμεση αντίδραση και αποδοκιμασία για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov δήλωσε πως «σε αντίθεση με την Τουρκία η Συρία είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή όπου είναι δυνατός και ειρηνικός διάλογος μεταξύ των θρησκειών και οι ορθόδοξοι της Ρωσίας μπορούν να βοηθήσουν την Συρία στην κατασκευή του Ναού».

Russian President Vladimir Putin Jokes Trump Should Visit Syria, Assad Says  He Will Host Him

Η ιδέα για την κατασκευή μιας νέας Αγίας Σοφίας ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου όταν ο επικεφαλής της NDF Al-Abdullah ανακοίνωσε τη δωρεά μιας μεγάλης έκτασης γης για την κατασκευή του Ναού.

Στη συνέχεια παρουσίασε την ιδέα του στον Ρώσο διοικητή της βάσης Χμειμίμ όπου και έλαβε την ρωσική υποστήριξη για την κατασκευή.

Στήν συνέχεια Ρώσοι επίσημοι επισκέφθηκαν την περιοχή και είχαν επικοινωνία με τον NDF, ο οποίος εκείνη την περίοδο πολεμούσε του Τουρκόφωνους μισθοφόρους της Άγκυρας!

Αμέσως μετά μεγάλη ρωσική αντιπροσωπεία από την Χμιεμίμ επισκέφθηκε την al Suqaylabiyah όπου συναντήθηκε με επικεφαλής της Ορθόδοξης κοινότητος.

Putin hosts Assad in Sochi ahead of key Syria summit

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Ορθόδοξους ναούς, εξέτασε το σχέδιο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη στην κατασκευή του Ιερού Ναού.

Από την άλλη πλευρά η αντίδραση της Ελλάδος, ως άμεσα θιγόμενη, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι αφ΄ενός τα εγκαίνια του τζαμιού στο Βοτανικό τον Σεπτέμβριο και η ανέγερση μεγαλοπρεπούς... καζίνου στο Ελληνικό.

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, η χριστιανική Ελλάδα μουσουλμανοποιείται και η μουσουλμανική Συρία χριστιανοποιείται.

Σημεία των καιρών.

Φυσικά για οποιαδήποτε ελληνική βοήθεια στην συριακή κυβέρνηση του «δικτάτορα» Άσσαντ στην κατασκευή του Ναού, ούτε λόγος.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!