Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ώστε "πρόβλημα" Η Θεία Κοινωνία κύριε καθηγητά; Τί (μας) λέτε ;;;;

Δερμιτζάκης Μανώλης - Bodossaki Lectures on Demand
Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η πρόσφατη (03/08) συνέντευξη στον τηλεοπτικό 'ΣΚΑΙ' του Καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να αναβληθούν ορισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως είναι οι λιτανείες, ενώ χαρακτήρισε ...πρόβλημα τήν Θεία Κοινωνία!
O M. Δερμιτζάκης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας | Οικονομία  Ειδήσεις


«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… 
Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. 

Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής είπε ότι όπως η πολιτεία ζητεί από τις επιχειρήσεις να τηρούνται αποστάσεις, να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός πολιτών στα καταστήματα και επιβάλει πρόστιμα, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με άλλες δομές, όπως είναι οι Εκκλησίες.

«Θα έπρεπε το ίδιο να ζητήσουμε από οποιεσδήποτε άλλες δομές, όπως οι Εκκλησίες, να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρουν και την ευθύνη του να μην υπάρχει συνωστισμός, ή δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού», πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης.

Θα φοράμε μάσκα για καιρό...
Για τήν χρήση μάσκας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να την φορούν σταθερά για καιρό, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών και όχι από φόβο στα πρόστιμα που επιβάλλονται καθώς τα αυστηρά μέτρα δεν συνιστούν μια βιώσιμη λύση.


«Ας πούμε ότι φοράμε μάσκα και πέφτουμε από τα 77 (κρούσματα) στα 15. 

Τι θα γίνει;

 Θα χαλαρώσουμε πάλι; 

Είναι λάθος. 

Θα πρέπει να κρατήσουμε τις μάσκες και τις συμπεριφορές γιατί θα ξανανέβουνε», είπε ο καθηγητής...

Επανεμφάνιση των 


πολεμίων 


της Θείας Κοινωνίας…


"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα φαίνεται ποιός το έχει. Πόσα καταλαβαίνει κανείς και μόνο από τη φυσιογνωμία.

    Α, ταλαίπωρε, είπες κι εσύ να πεις κάτι να φανείς. Τώρα που πήρες κι εσύ τα πολυπόθητα από όλους τους φελλούς σαν κι εσένα 15 λεπτά δημοσιότητας, κλείσε το στοματάκι σου μια για πάντα. Άμα ήξερες τί κακό έκανες στον εαυτό σου, θα είχες πάθει πανικό τώρα.
    Σου εύχομαι να αντιληφθείς τί έκανες και να αλλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δερμιτζακη υπογραφεις υπευθυνα και με ποινικες ευθυνες οτι η μασκα δεν προκαλει βλάβες στην υγεια μας;
    Αν όχι βγαλε τον σκασμο...
    Αν ναι περιμενουμε να υπογραψεις....
    Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις...
    Φτανουν πια οι ανευθυνοι που λενε οτι τους κατεβει...

    ΥΓ και λιγα τα λογια σου για την Θεια Κοινωνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!