Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Α Κ Ο Υ Ε Ι ; ; ; ; Ο Μητροπολίτης Μόρφου ΑΡΝΕΙΤΑΙ νά εφαρμόσει τά μέτρα! – Οι Εκκλησίες θα είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ! Δηλώνει ΕΤΟΙΜΟΣ να παραστεί ακόμα καί στά δικαστήρια!............



Ε ν ά ν τ ι α   στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κύπρου, μεταξύ των οποίων είναι και οι θρησκευτικές λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών, τάσσεται ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος...

Ο Μητροπολίτης είπε, ότι οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν και οι λειτουργίες θα ακολουθούνται κανονικά. 
Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. 

Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. 

Ούτε κορδέλλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερές ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον Ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

Και συνεχίζει σύμφωνα με το sigmalive.com:

«Εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. 

Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες μέρες ο Μητροπολίτης είχε απασχολήσει ξανά με το δημόσιο κάλεσμά του στους πιστούς να προσέλθουν σε αγρυπνία, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ήταν, είναι και θα είναι σε ισχύ.

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/12/blog-post_27.html?zx=c8cc5ae5390f40ec

"Ιωάννης Καποδίστριας"

8 σχόλια:

  1. να σας ρωτήσω κάτι; τί ρωτάτε αν ο Τζερόνυμο ακούει; είμαι βέβαιη ότι δεν είστε άνθρωποι που τρέφουν ψευδαισθήσεις. ο άνθρωπος αυτός δεν είναι απλά αδιάφορος. δεν θα ήθελα να εκφραστώ περισσότερο γιατί σέβομαι της Ιερωσύνη αλλά όχι τον ίδιο. κάποτε είχε επισκεφθεί την Ιερά Μονή της περιοχής που κατοικώ. στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όλοι πήγαμε να πάρουμε Αντίδωρο από το χέρι του. εκείνη την εποχή ήδη είχε δείξει δείγματα - να το θέσω επιεικώς - έλλειψης δυναμισμού, τίποτε όμως σαν τα σημερινά. ήμουν σε μία πάλη μέσα μου, να πάω ή να μην πάω να πάρω από εκείνον Αντίδωρο, αλλά είπα ότι είναι αμαρτία και πειρασμός αυτό που σκέφτηκα και εγωιστικό από μέρους μου.
    την ώρα που έπαιρνα το Αντίδωρο, του ζήτησα να κάνει κάτι για την Πατρίδα και να μην την αφήσει, γιατί εκείνος από τη θέση του μπορεί να υψώσει το ανάστημά του κι άλλη βαρύτητα έχουν τα δικά του λόγια.
    η απάντησή του με έκανε να φύγω πύραυλος από θυμό από την εκκλησία. και δυστυχώς, μέχρι και σήμερα που έχει φτάσει η κατάσταση στο αμήν, συνεχίζει να μην παίρνει θέση.

    επειδή ο κόσμος δεν είναι τόσο... άσε μην το πω, να πούμε ηλίθιος, μήπως να παραδώσει σε κάποιον άλλο (πολύ φοβάμαι όμως ότι θα είναι αν όχι χειρότερος, ίδιος) και να περάσει το υπόλοιπο του βίου του στη μονή της μετανοίας του; λέω τώρα. αρκετά παίξατε.
    τέρμα πια, όλοι πάνω στην καμπούρα μας.

    γι αυτό σας λέω, μην σπάτε το κεφάλι σας και μην περιμένετε τίποτε από εκεί να γίνει κάτι. ξέρω ότι το κάνετε για να στηλιτεύσετε τη στάση του, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. πολύ που νοιάζονται για την Εκκλησία και την Πατρίδα. ό,τι κάνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επικεφαλίδα της αναρτήσεως όπως θά αντιλαμβάνεσθε, δέν σημαίνει σέ καμμία των περιπτώσεων ότι 'σπάμε τό κεφάλι μας'.
      Από έναν "θεόκουφο" τί απαιτήσεις νά έχει κανείς γιά νά ακούσει;
      Τά ...φαρδιά χαμόγελά του, ΜΟΝΙΜΩΣ καί μέ τόν (κάθε) Αλέξη, τόν (κάθε) Κούλη αλλά καί τόν (ΚΑΘΕ) πρέσβυ, μ α ρ τ υ ρ ο ύ ν απολύτως τό ΤΙ "παίζεται" πρίν απο εμάς γιά εμάς!
      Δέν περιμένουμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από κανέναν αρχιεπίσκοπο, όπως καί από πολλούς αρχιερείς πλέον....
      Όταν 'μιά ζωή' "πίνεις τό αμίλητο νερό", τί νά περιμένουμε;
      Όσα κλείσατε σέ μία παρένθεσή σας, ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ!
      Καί θά είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ καί διόλου "ίδιος".
      Οι (περίπου) πέντε 'δελφίνοι' που αναμένουν ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ (...) στό κατώφλι της αρχιεπισκοπής "σκοτώνονται" καθημερινώς νά δίνουν δημοσίως καί όχι μόνο, "εξετάσεις" στούς αφανείς αφέντες τους, ώστε νά ΑΡΠΑΞΟΥΝ τόν θρόνο σπρώχνοντας άκομψα μάλιστα τούς ανταγωνιστές.
      Δηλώνοντας καί γράφοντας ΣΥΝΕΧΩΣ, υ π έ ρ των εμβολίωνμ, υ π έ ρ του κλειδώματος των Ναών, αλλά καί κατά των πιστών που τούς ελέγχουν, ή επιθυμούν διακαώς ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ναούς.
      Άλλως τε η προφητεία γιά τό είδος καί τόν τύπο των κληρικών του ονομαζομένου ως 'ογδόου αιώνος' είναι ΣΑΦΗΣ!
      Καλή δύναμη, καλό εν Χριστώ αγώνα, κ α λ ύ τ ε ρ α καί ευλογημένα Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  2. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ - Εγκύκλιος Σεβ. Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεόφυτου
    https://www.dailymotion.com/video/x7y09tn

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΗΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΣΥΧΟΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ:
    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/12/blog-post_453.html

    ΣΕ 2+ ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE, ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ", ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ. ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ DAILYMOTION, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ - ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΙΣΩΣ ΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000+ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 570.000 ΚΑΙ 370.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΔΙΩΣ 10 ΜΕ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ...

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ - ΞΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

    ΔΥΣΑΡΕΣΤΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Ο,ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΑΡΣΕΙΤΕ !!!

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ - ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΩΔΥΝΗ... ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ - ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...

    ΑΜΗΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάσαμε μέ πολύ προσοχή τά γεγονότα καί τούς προβληματισμούς που μας παραθέσατε καί νά γνωρίζετε ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ καί οι δικοί μας προβληματισμοί καί σκέψεις.
      Από ...λουκέτα καί τιμωρίες παύσεως καί αφωνίας είμαστε συνηθισμένοι πιά...
      Εμείς τούς απαντάμε (από ετών μάλιστα, γιατί τό ψαλίδι τους "δουλεύει" εναντίον μας από παλαιότερα) ΞΥΔΙ!
      Επειδή ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ όπως γνωρίζετε υπάρχουν καί αλλού "πορτοκαλιές που κανουν πορτοκάλια" ήτοι άλλες πλατφόρμες απείρως πιό φιλόξενες καί δεκτικές σέ υποψιασμένες καί "ενοχλητικές" αναρτήσεις.
      Ο αληθινά ΓΕΝΝΑΙΟΣ Μητρ.Μόρφου είναι αυτό που λέμε 'σταγόνα εν τω Ωκεανώ' στίς "ξεπουλημένες" ημέρες που ζούμε καί τους χαλάει ΑΓΡΙΩΣ τήν "σούπα"!
      Καί στούς 'εκεί' καί στούς 'εδώ' ΑΦΩΝΟΥΣ καί ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ....
      Άπειρα ΕΥΓΕ στόν σπάνιο αυτόν Ιεράρχη, αλλά γιά μιμητές άς μήν ερωτήσουμε....
      Όσο γιά τήν καταγραφή των θεάσεων των ("ενοχλητικών") βίντεο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι φρενάρονται αγρίως οι μετρήσεις τους! Πιστεύουμε ότι πρόκειται γιά μία ΜΑΚΡΑ σειρά δοκιμασιών που θά δώσουμε ά π α ν τ ε ς "εξετάσεις" καί εκεί θά φανεί άν αξίζουμε ως πιστοί & Ορθόδοξοι, ή είμαστε μόνο λόγια.
      Όταν βλέπετε κληρικοί στούς Ναούς, όπως καί επίτροποι νά εμποδίζουν μέ απίστευτο τρόπο τήν είσοδο των πιστών, γιά νά μήν "παρεκκλίνουν" ούτε κεραία από τήν ( Τ Ρ Ι Σ Α Θ Λ Ι Α ! ) εγκύκλιο του οικείου μητροπολίτου, είναι πασιφανές δείγμα 'εσχάτων καιρών', ομού μέ πολλά άλλα.
      Ο ΑΓΩΝ τώρα ξεκίνησε όπως φαίνεται καί θά είναι ΚΑΙ μακρύς ΚΑΙ πρωτίστως ΕΠΙΠΟΝΟΣ ΚΑΙ σκληρός!
      Προσευχή, νηστεία, Αγία Κοινωνία αλλά καί ΕΠΙΜΟΝΗ καί ΠΕΙΣΜΑ γιά τό δίκαιο των αγώνων μας καί ευχαριστούμε θερμώς γιά τήν συμπαράσταση.
      ΚΑΛΑ (ή καλύτερα;) & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

      Διαγραφή
  3. Που είσαι ωρε σκοτεινέ Λιάπη;;;;; Δεύρο έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΜΟΡΦΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας από τους ελάχιστους Ιεράρχες που τιμά πραγματικά το Ράσο του.ΑΞΙΟΣ!!Ο ΘΕΟΣ να τον έχει πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!