Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ό απόλυτο έλεγχος σέ ΟΛΑ !!! Υποχρεωτική ΣΤΕΙΡΩΣΗ καί τού σκύλου καί τής γάτας σου!!!!



Στο ΦΕΚ 169/18-09-2021 δημοσιεύεται ο νόμος 4830 που αφορά το «Νέο Πλαίσιο για την ευζωΐα των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νέο νόμο ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς έχει τις εξής υποχρεώσεις:




1) Να στειρώσει τον σκύλο, ή τη γάτα του, εντός έξι μηνών από την απόκτησή τους...

Η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για ζώα, των οποίων δείγμα γενετικού υλικού (DNA) έχει αποσταλεί στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ) .!!!!

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνείται να στειρώσει το ζώο του, ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, θα του επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ.

2. Να σημάνει και να καταγράψει τον σκύλο ή τη γάτα του στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ)...είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση {μικροτσίπ} κάθε σκύλου και γάτας...

3. Να μεριμνά για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου, και να έχει ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας...

Να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του αλλά νά το παραδίδει στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, και καταβάλλει 300 ευρώ για την παράδοση του σκύλου του ή 100 ευρώ για τη γάτα του ή άλλο ζώο συντροφιάς.

....ΕΔΩ


http://filosofia-erevna.blogspot.com/2021/11/blog-post_95.html

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν γεμίσουν οι δρόμοι των πόλεων με αδέσποτα εγκατελειμένα σκυλιά εμένα να με φτύσης........
    Τί χαρά θα κάνουν τότε τα λάθρο για τον εκλεκτό μεζέ τους που θα υπάρχει σε αφθονία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!