Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η τ ε λ ε υ τ α ί α φωτογραφία του Αγίου Φιλουμένου, (πρίν τήν άγρια ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του), 22α Νοεμβρίου 1979 στο Φρέαρ του Ιακώβ.


ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΦΙΛΟΥΜΕΝΕ ΝΑ 
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
!

Ο άγιος Φιλούμενος προγευόμενος το
 μαρτύριό του, ήσυχος και χαρούμενος.

Η φωτογραφία του κ. Κωνσταντίνου Μεϊμάρη που εικονίζει τον Άγιο νέο ιερομάρτυρα Φιλούμενο τον Κύπριο μπροστά από το Φρέαρ του Ιακώβ, πάρθηκε μία εβδομάδα πριν από το μαρτύριο του στις 22 Νοεμβρίου 1979, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τους αγίους Φιλήμονα, Απφία, Άρχιππο, Ονήσιμο και Ιάκωβο (Τσαλίκη) που τότε ακόμα ζούσε. 


Ο κ. Κωνσταντίνος Μεϊμάρης, τότε Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Έδρα Αρχαιολογίας. 

Εκείνη την εποχή διενεργούσε ανασκαφές στους Αγίους Τόπους και είχε σχετιστεί πνευματικώς με τον Άγιο, τον οποίο είχε ως πνευματικό και εκείνη την ημέρα τον είχε επισκεφθεί με φίλο του θεολόγο για να δουν τον Γέροντα Φιλούμενο και να πάρουν την ευχή του. 

Μάλιστα ο Γέροντας τους είχε κεράσει καφέ και κατά τήν διάρκεια της επισκέψεως ο κ. Μεϊμάρης ζήτησε από τόν Γέροντα νά τόν φωτογραφίσει μπροστά στό Φρέαρ του Ιακώβ. 

πηγήhttps://immorfou.org.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!