Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο! Οι μάσκες προσώπου ΒΛΑΠΤΟΥΝ τήν α ν ά π τ υ ξ η των παιδιών, δείχνει μελέτη ορόσημο!

 


Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, συμπεριλαμβανομένων των μασκών προσώπου, είναι ύποπτα ότι προκαλούν πτώση της αναπτύξεως των μικρών παιδιών έως και 23 % κατά τήν διάρκεια της πανδημίας 'COVID', σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Brown Sean CL Deoni, Jennifer Beauchemin, Alexandra Volpe και Viren D'Sa, συνέταξαν την ανασκόπηση, σε συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων Resonance, συλλέγοντας δεδομένα από 1.600 παιδιά – και τους φροντιστές τους – που έχουν εγγραφεί στη μελέτη μεταξύ τις ηλικίες 0 και 5 σε κυλιόμενη βάση.

Παρακάτω είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της μελέτης όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail:

Η έρευνα ανέλυσε τη γνωστική ανάπτυξη των νέων κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν για πρώτη φορά 1.070 αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 605 παιδιά πριν από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησαν τα lockdown και η κάλυψη του COVID.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω 154 αξιολογήσεις από 118 παιδιά που χορηγήθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Τριάντα εννέα παιδιά που γεννήθηκαν το 2018 και το 2019 αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έως το 2021.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι υπήρξε πτώση 23% στις βαθμολογίες που μετρούν τα ποσοστά νοημοσύνης των παιδιών από την αρχή της πανδημίας!

Η μελέτη βρήκε επίσης παρόμοιες βυθίσεις στο ίδιο διάστημα, όσον αφορά την ανάπτυξη της ικανότητος των παιδιών να επικοινωνούν, τόσο προφορικά όσο και αν και λεπτές ενδείξεις προσώπου.

2 σχόλια:

  1. .. άσχημη μάλλον διάλεξα εποχή , μάσκες πουλάνε στο παζάρι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

    https://nikolaosanaximandros.gr/ena-biblio-tromou-moirastike-sta-paidia-tou-nipiagwgeiou/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ena-biblio-tromou-moirastike-sta-paidia-tou-nipiagwgeiou

    ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕI ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….

    ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΛΑΡΙ!
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
    ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:
    ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΙΚΡΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ!

    -ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;
    -ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ;

    -ΦΟΡΑΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΑ Η ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΕΓΓΟΝΙΑ!

    ΑΚΟΥΤΕ;;;;; ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ;;;;;;; ΟΤΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΟΗ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ;

    ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΩΣ.

    ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝΕ.
    ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ!
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΕΞΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ!

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ. ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ. Ο ΑΦΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.




    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!