Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μπά; Εκτός ΟΛΩΝ των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, τώρα καί μέ ...'ε π ι σ κ ο π ί ν ε ς' ; "Πρόοδος".....

 

Βαρθολομαίος: Μέλλον οικουμενισμού, η καταπολέμηση ....προκαταλήψεων διακρίσεων

Της τελετής προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτογραφία:haber.sat7turk.com

Μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκπροσώπους της Αρμενικής και της Καθολικής Εκκλησίας, συμμετείχε στην κοινή προσευχή και μία ....«επίσκοπος» με «επιτραχήλιο»!


Στις 21 Ιανουαρίου 2022, με αφορμή την «Ημέρα Προσευχής για την Ενότητα των Εκκλησιών», ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος είπε ότι το μέλλον του οικουμενισμού είναι ο αγώνας κατά των  προκαταλήψεων, αναφέρει το haber.sat7turk.com.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Μπέγιογλου (Πέρα) κοντά στην πλατεία Ταξίμ, τελέστηκε οικουμενι(στι)κή δέηση με επικεφαλής τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μαζί του προσευχήθηκαν εκπρόσωποι της Αρμένικης, Ασσυριακής, Καθολικής, Ευαγγελικής και άλλων προτεσταντικών "εκκλησιών"....

Στην προσευχή συμμετείχε και η επίσκοπος μιας από τις μη ορθόδοξες εκκλησίες, η οποία ήταν η μόνη από τους παρευρισκόμενους που φορούσε πάνω της ένα στοιχείο λειτουργικής αμφίεσης που έμοιαζε με επιτραχήλιο....

«Епископесса» (крайняя справа) на молитве с патриархом Варфоломеем. Фото: nyxthimeron.com
«Η επίσκοπος» (άκρο δεξιά) σε προσευχή με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Φωτογραφία: nyxthimeron.com


Αφού διαβάστηκαν διαδοχικά από όλους τους παρευρισκόμενους εδάφια της Αγίας Γραφής, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφώνησε κήρυγμα λέγοντας ότι «το μέλλον του οικουμενικού κινήματος έγκειται στο να φέρει το «φως της αγάπης» μέσω της ενσωμάτωσης νέων συμβόλων ανεκτικότητας και συνύπαρξης στην καθημερινή μας ζωή, η οποία μάχεται ενάντια στις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Φαναρίου, «όταν προσευχόμαστε σήμερα εδώ για την ενότητα του Χριστιανισμού, ας ελπίσουμε να προχωρήσουμε στην πορεία προς αυτή την κοινή υπόθεση, την οποία φιλοδοξούμε βαθιά».

Μετά την προσευχή «Πάτερ ημών», την οποία οι συμμετέχοντες διάβασαν στη μητρική τους γλώσσα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε όλους τους συμμετέχοντες στην τελετή.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Φαναριώτη ιεράρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οικουμενισμός είναι απαραίτητος σε όλους όσοι αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί.

https://spzh.news/gr/news/86022-glava-fanara-budushheje-ekumenizma--boryba-s-predrassudkami-i-diskriminacijej

4 σχόλια:

  1. Θεέ μου! Ρίξε κεραυνό και κάψε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσευχή και καθιστός σε αναπαυτική καρέκλα-πολυθρόνα ουδέποτε ισχύει.Και μόνο αυτη την φωτό να δείς προσεκτικά αντιλαμβάνεσαι το ψεύδος την υποκρισία την πλάνη την υπερηφάνια και ολο το κακό συναπάντημα που σε οδηγεί σούμπιτο στην κόλαση.Πραγματικά όσες φορές και να την δώ είναι σαν να βλέπω προσευχή "δαιμόνων".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!