Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο Πούτιν δ ι α τ ά σ σ ε ι τίς Πυρηνικές Δυνάμεις αποτροπής, σέ ύψιστο συναγερμό!....

 

BREAKING VIDEO: Putin Orders 

N u c l e a r  Deterrent 

Forces on Highest Alert!



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας σε ύψιστο συναγερμό την Κυριακή.

Ο Πούτιν δικαιολόγησε τις ενέργειές του αφού κορυφαία στελέχη του ΝΑΤΟ έκαναν "ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ".

Το 'NBC News' αναφέρει :

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις του στρατού του να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς αυξάνεται η διεθνής ένταση λόγω της τετραήμερης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το 'Tass', το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πούτιν είπε σε μια συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων την Κυριακή, ότι η κίνηση ήταν ως απάντηση στο γεγονός ότι ηγετικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ έκαναν αυτό που αποκάλεσε "επιθετικές δηλώσεις".

Η Ρωσία, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές τις οποίες διατηρεί ως αποτρεπτικό παράγοντα για επίθεση.


1 σχόλιο:

  1. Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοι θα αφαιρέσουν “επιλεγμένες” ρωσικές τράπεζες από το SWIFT

    https://www.theepochtimes.com/us-and-western-allies-to-remove-selected-russian-banks-from-swift_4304414.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2022-02-27&utm_medium=email&est=U65MxHRNpxN7R8Kei2O3jsKSe7ZKeYTrwPHU9757ZK70%2BGWKFPYhShk0hlo%3D

    ^ ^ ^

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα αποκόψουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT και θα θέσουν περιορισμούς στη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, ως αντίποινα για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Χιλιάδες τράπεζες καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το σύστημα SWIFT για τον διακανονισμό διασυνοριακών πληρωμών. Το SWIFT, η “Κοινωνία για την Παγκόσμια Διατραπεζική Χρηματοοικονομική Τηλεπικοινωνία”, χρησιμοποιείται από περισσότερα από 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 200 χώρες και θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη χρηματοδότηση του διεθνούς εμπορίου.

    Σε κοινή δήλωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ, καθώς και η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, “δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι επιλεγμένες ρωσικές τράπεζες θα αφαιρεθούν από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT”.

    “Αυτό θα διασφαλίσει ότι αυτές οι τράπεζες θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα βλάψει την ικανότητά τους να λειτουργούν παγκοσμίως”.

    Δεσμεύονται επίσης “να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίσουν τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα να αναπτύξει τα διεθνή της αποθέματα με τρόπους που υπονομεύουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων μας”.

    Ο αποκλεισμός τραπεζών από το κύριο διεθνές δίκτυο πληρωμών στον κόσμο “δεν καθιστά αδύνατες τις συναλλαγές”, αλλά θα τις κάνει “πολύ πιο δύσκολες”, δήλωσε στο Reuters ο Paul Marquardt, δικηγόρος της διεθνούς δικηγορικής εταιρείας Davis Polk. “Τους καθιστά πολύ πιο δύσκολους – η απομάκρυνση από το SWIFT θα αύξανε σημαντικά το κόστος συναλλαγών”, είπε.

    Σε ένα άλλο μέτρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι θα περιορίσουν επίσης την πώληση ιθαγένειας που επιτρέπει σε Ρώσους που είναι συνδεδεμένοι με τη ρωσική κυβέρνηση να γίνουν πολίτες των χωρών τους, για να τους εμποδίσουν να έχουν πρόσβαση στα χρηματοοικονομικά συστήματα των χωρών.

    Επιπλέον, η ομάδα θα ξεκινήσει μια “διατλαντική ομάδα εργασίας” για να διασφαλίσει ότι όλες οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει κατά της Ρωσίας εφαρμόζονται αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού και της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των υπό κυρώσεις ατόμων και οντοτήτων εντός της δικαιοδοσίας των συμμάχων.

    “Τέλος, θα ενισχύσουμε ή θα συντονιστούμε ενάντια στην παραπληροφόρηση και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου”.

    Τα μέτρα θα εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες, ανέφεραν τα έθνη σε κοινή δήλωση, και υποσχέθηκαν επίσης ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες.

    Η τελευταία επίθεση ήρθε αφότου το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι στόχευε “την βασική υποδομή του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος”, που περιλαμβάνει τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: την Sberbank και την VTB που υποστηρίζεται από το κράτος.

    Το Υπουργείο Οικονομικών μπλόκαρε επίσης τρία άλλα μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: την Otkritie, τη Novikombank και τη Sovcombank, καθώς και ρωσικές ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ορισμένα ανώτερα στελέχη σε κρατικές τράπεζες.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή κυρώσεις σε βάρος του Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και άλλων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς ανακοίνωσαν επίσης παρόμοιες κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!