Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ντόναλντ Τράμπ ε π α ι ν ε ί τόν Βλ. Πούτιν!

 Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επαίνεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατηγική του στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης ξεγέλασε τον Τζο Μπάϊντεν ανακηρύσσοντας τις αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR) ως κυρίαρχα κράτη.
«Πήγα χθες και υπήρχε μια τηλεοπτική οθόνη και είπα: «Αυτό είναι ιδιοφυές»», δήλωσε ο Τραμπ στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Μπακ Σέξτον, σε συνέντευξή του την Τρίτη. 
«Ο Πούτιν ανακηρύσσει ένα μεγάλο τμήμα της Ουκρανίας – της Ουκρανίας – ο Πούτιν το ανακηρύσσει ανεξάρτητο». 
Πρόσθεσε σαρδόνια: «Ω, αυτό είναι υπέροχο».

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση του προέδρου Πούτιν τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει αμέσως την κυριαρχία της DPR και της LPR, οι οποίες ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους μετά την ανατροπή της εκλεγμένης ηγεσίας της Ουκρανίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ το 2014. Ο Πούτιν ακολούθησε την απόφαση αυτή παίρνοντας την Τρίτη την έγκριση του νομοθέτη για την αποστολή ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς ως ειρηνευτικών δυνάμεων της DPR και της LPR. 

Ο Ρώσος ηγέτης, ωστόσο, διευκρίνισε αργότερα ότι η έγκριση δεν σημαίνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στις δημοκρατίες αμέσως.

Ο πρώην αρχιστράτηγος των ΗΠΑ δήλωσε ότι μια τέτοια τροπή των γεγονότων δεν θα συνέβαινε ποτέ αν ήταν ακόμη στην εξουσία, κατηγορώντας τον προκάτοχό του (Μπ. Ομπάμα) για ανικανότητα, ενώ αναφέρθηκε στην κίνηση της Ρωσίας στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ειρηνευτικής αποστολής της Μόσχας, ως «έξυπνη».

«Αυτή είναι η ισχυρότερη ειρηνευτική δύναμη – θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα νότια σύνορά μας», αστειεύτηκε ο Τραμπ. 

«Αυτή είναι η ισχυρότερη ειρηνευτική δύναμη που έχω δει ποτέ. Υπήρχαν περισσότερα άρματα μάχης του στρατού από όσα έχω δει ποτέ. Θα διατηρήσουν την ειρήνη, εντάξει».

Ο Μπάϊντεν ανακοίνωσε την Τρίτη οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Βαλτικής ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». 

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ρωσία ουσιαστικά αρπάζει εδάφη χωρίς σοβαρές επιπτώσεις, κάτι που, όπως είπε, οφείλεται στο ότι ο Πούτιν είναι ένας «έξυπνος τύπος».


«Εδώ είναι ένας τύπος που είναι πολύ έξυπνος, τον γνωρίζω πολύ καλά…», είπε ο Τραμπ. 

«Εδώ είναι ένας τύπος που λέει, «Ξέρετε, θα κηρύξω ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας ανεξάρτητο» χρησιμοποίησε τη λέξη «ανεξάρτητο». ‘Και θα βγούμε έξω και θα μπούμε μέσα και θα βοηθήσουμε να διατηρηθεί η ειρήνη».

Πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι πολύ έξυπνο. 

Και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση του Μπάιντεν; Δεν υπήρξε καμμία απάντηση. 
Δεν είχαν απάντηση γι’ αυτό. Τώρα, είναι πολύ λυπηρό.

Ερωτηθείς από τον Σέξτον για το πώς η στρατηγική των ΗΠΑ έχει ξεφύγει από την πορεία της Ουκρανίας, ο Τραμπ είπε: 
«Αυτό που πήγε στραβά ήταν μια στημένη εκλογή και αυτό που πήγε στραβά είναι ένας υποψήφιος που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί και ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέα για το τι κάνει».

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!