Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Γιά τούς Εβραίους της Ουκρανίας, είναι τιμή να έχει η Ουκρανία Εβραίο πρόεδρο.... ( τόν Ζελένσκι ) - ΦΩΤΟ


Αφιέρωμα γνωστής ιστοσελίδας! Όλα υπάρχουν στο διαδίκτυο...

Οι διεθνιστές έχουν αδυναμία σε ορισμένους λαούς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψε το 2019, η ισραηλινή ιστοσελίδα «Times Of Israel» είναι ένας Εβραίος ηθοποιός χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική! Μάλλον εκείνοι που τον έβαλαν εκεί που είναι ήθελαν κάποιον που να εφαρμόζει απολύτως αυτά που του λένε χωρίς την παραμικρή αντίρρηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της Ουκρανίας.


 Έγινε διάσημος πρωταγωνιστώντας, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, σε τηλεοπτική εκπομπή ως δάσκαλος που γίνεται απροσδόκητα πρόεδρος – ενώ συμμετείχε σε μια εκστρατεία βασισμένη στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τον τερματισμό της εδαφικής διαμάχης με την Ρωσία.

Έτσι ο Ζελένσκι έγινε ο πρώτος Εβραίος πρόεδρο της Ουκρανίας, απολαμβάνοντας ποσοστό αποδοχής ρεκόρ περίπου 70%— και ασυνήθιστο για αυτή τη χώρα, όπου κανένας από τους προκατόχους του Ζελένσκι δεν είχε ξεπεράσει το όριο των 47 μονάδων από το 2008.

Το ποσοστό αποδοχής του μεταξύ των Ουκρανών Εβραίων είναι πιθανότατα ακόμη υψηλότερο – όχι μόνο επειδή είναι Εβραίος, αλλά και επειδή, όπως και εκείνοι, είναι μητρικός ομιλητής της ρωσικής και όχι της ουκρανικής γλώσσας. 

Και είναι ένας κεντρώος χωρίς τάση να υποστηρίξει το είδος του υπερεθνικισμού που φοβούνται πολλοί Εβραίοι εδώ.

Αν και ο Ζελένσκι δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες δημόσια για την εβραϊκή του ταυτότητα —ούτε την κρύβει— η εκλογή του είναι επίσης μια συμβολική νίκη για τους Εβραίους σε μια χώρα με αιματηρή ιστορία αντισημιτισμού, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την θητεία του, δεκάδες υπερεθνικιστικές οργανώσεις δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή κατηγορώντας τον Ζελένσκι για ενέργειες που «καταδεικνύουν παντελή έλλειψη κατανόησης των απειλών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας». 

Η απόλυση του Βολοντίμιρ Βιατρόβιτς από την κυβέρνηση Ζελένσκι τον Σεπτέμβριο, ενός κορυφαίου κρατικού ιστορικού που προωθούσε την τιμή των συνεργατών των Ναζί, χειροτέρεψε τα πράγματα στην σχέση του Ζελένσκι με τους υπερεθνικιστές.

Πλέον ο Ζελένσκι βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς, παρά τις αρχικές του κινήσεις, φαίνεται πως στήριξε τις επιθέσεις των φιλοναζιστών κατά των ρωσικών και φιλορωσικών πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία.

Κάποια πράγματα όμως δεν είναι τυχαία, όπως δείχνει η φωτογραφία…

φωτο Pixabay/Ukrainian Presidential Press Service
https://www.el.gr/thriskia/sion/tychaio-me-tipota-poios-einai-o-zelens/

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά Ηλίας

    Ο ζελενσκυ είναι ο Δαβίδ
    εναντίων του Πούτιν Γολιάθ

    το ξέρω 80% Έλληνες είναι υποστηρικτες πουτιν
    αλλά δε πειράζει

    εγώ τους πάω κόντρα

    ΖΗΤΩ Ο υπηρέτης του λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!