Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Μιχαήλ Νοβοσέλοφ – Ο κομμουνισμός ως ΤΙΜΩΡΙΑ για τον σωφρονισμό του λαού.

 

Ομιλεί ο π. Φιλόθεος Παπαδόπουλος (από το 13:40 περίπου και πέρα).

Μιχαήλ Νοβοσέλοφ [Новосёлов, Михаил Александрович]. Μετά την σύλληψή του το 1930 από τις Σοβιετικές αρχές… Τον πιάσανε και τον ανακρίνανε. Και του κάνει μία ερώτηση ο ανακριτής του για να τον παγιδέψει, να έχει ένα πάτημα.


Και τον ρωτάει: Πού αποδίδετε κύριε Νοβοσέλοφ την επικράτηση του κομμουνισμού στην Πατρίδα μας;

Ακούστε τί τους απήντησε αδελφοί μου. Για μας είναι. Και για μας… όταν το διάβασα ανατρίχιασα.

Ως πιστός άνθρωπος θεωρώ ότι και οι άρχοντες και ο κλήρος και ο Ορθόδοξος Ρωσσικός λαός καταπάτησαν τις Χριστιανικές εντολές. 

Οι άρχοντες δεν κυβερνούσαν σωστά το κράτος. 

Ο κλήρος νοιαζόταν για την ευμάρειά του και παραμελούσε τις πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου. 

Και ο λαός αφού απομακρύνθηκε από την Πίστη παραδόθηκε στην μέθη, την διαφθορά και άλλα πάθη. 

Την επανάσταση των Μπολσεβίκων κύριε ανακριτά και την Σοβιετική κυβέρνησή σας, τις θεωρώ ως ΤΙΜΩΡΙΑ για τον σωφρονισμό του Ρωσσικού λαού και την επιστροφή του σε εκείνη την αλήθεια που πρώτα αθετούσε.


Σχόλιο
ΕΔΩ βρίσκεται ο συγκλονιστικός βίος αυτού του ανθρώπου. Ο Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Νοβοσέλοφ αγιοκατατάχθηκε το 2000 ως Νεομάρτυρας και Ομολογητής από την Εκκλησία της Ρωσσίας. 

Ήταν λόγιος και με τα συγγράμματά του και τις μυστικές κατηχήσεις κήρυττε τον λόγο του Θεού. Ήταν συγκλονιστικός ο βίος του διότι ξεκίνησε ως οπαδός του Τολστόι και μετά ακολούθησε τον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης και έγινε ζηλωτής της Ορθοδοξίας. 

Για μία σχεδόν δεκαετία τον πήγαιναν από φυλακή σε φυλακή. Η πρώτη του σύλληψη έγινε το 1929. Το 1938 καταδικάστηκε σε θάνατο δια πυροβολισμού. 

Διάβασα κάπου ότι θάφτηκε σε άγνωστο ομαδικό τάφο.

Το περιστατικό με τον ανακριτή στην παρούσα ανάρτηση παρουσιάζεται και ΕΔΩ. Άλλη μία πηγή με στοιχεία για τον Άγιο ΕΔΩ. Αυτή είναι η Ορθόδοξη Ρωσσία από την οποία θέλουν να μας αποκόψουν οι αντίχριστοι.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!