Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Σ α ρ ω τ ι κ ή μαζική ΕΠΙΘΕΣΗ της Ρωσίας κατά δυτικοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία. ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ρωσικός Στρατός μπήκε στην Ουκρανία. Πούτιν: Στόχος είναι η α π ο σ τ ρ α τ ι κ ο π ο ί η σ η και α π ο ν α ζ ι σ τ ι κ ο π ο ί η σ η της Ουκρανίας. Ρώσικος Στρατός: προορισμός Κίεβο. Παραδόθηκε τό Χάρκοβο. Πέφτει καί τό Κίεβο. Πολλά Β Ι Ν Τ Ε Ο !



Urá! Urá! Urá! Σαρωτική μαζική επίθεση της Ρωσίας κατά δυτικοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία. 

Ο κόσμος αλλάζει……

Ρωσικά στρατεύματα και τανκς μπήκαν στην Ουκρανία και αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ο Κίεβο και περισσότερες από δώδεκα άλλες πόλεις νωρίς την Πέμπτη, αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε, ότι διέταξε μια στρατιωτική επιχείρηση για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» και την προσαγωγή των ηγετών της σε δίκη.



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου σε μια αιφνιδιαστική τηλεοπτική ομιλία μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς για την υπεράσπιση των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ. Η Ρωσία διατείνεται ότι έπληξε μόνο στρατηγικούς στόχους.

Λευκορωσικά και ρωσικά τανκς και στρατεύματα προχωρούν στο Κίεβο.Παραδόθηκε το Χάρκοβο. Δεν πρόβαλε αντίσταση. Μπήκαν στην πόλη τα ρώσικα τεθωρακισμένα. 

Το ΝΑΤΟ έχει κόκκινη γραμμή πολύ πιο έξω την Πολωνία.
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: 
Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν δείχνουν αντίσταση στις ρωσικές μονάδες. 

Η αεράμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει κατασταλεί. 

Καταργήθηκε η στρατιωτική υποδομή των αεροπορικών βάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν πλήττουν με πυροβολικό ή αεροπορικές επιδρομές αστικό ιστό σε πόλεις της Ουκρανίας, οι στρατιωτικές υποδομές καταστρέφονται από όπλα υψηλής ακρίβειας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα αρχικό κύμα επιδρομών είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, καθώς και εγκαταστάσεις συνοριακών δυνάμεων. 

Η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας είπε ότι τα στρατεύματά της δέχθηκαν επίθεση σε όλα τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. 

Το ρώσικο Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα των Ουκρανών. Στο έλεος του Πούτιν……

Στο Χάρκοβο, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, οι κάτοικοι είπαν ότι μια μεγάλη φωτιά ήταν ορατή στο πρωινό σκοτάδι, μετά από ένα χτύπημα που φαινόταν να ήταν μια αποθήκη όπλων. 

Σφοδροί βομβαρδισμοί στόχευσαν την πόλη Μαριούπολη στην Αζοφική θάλασσα. 

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Κίεβο μετά τις 7 το πρωί. Ρώσικος στρατός έχει περικυκλώσει το Χάρκοβο. Ρώσικος στρατός μπήκε στις 5 π.μ από Κριμαία.



Σε ομιλία του στη ρωσική τηλεόραση, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία για την υπεράσπιση δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. 

«Έχω πάρει την απόφαση να πραγματοποιήσω στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια αιφνιδιαστική δήλωση στην τηλεόραση λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα GMT. 

Κατήγγειλε για άλλη μια φορά μια γενοκτονία που ενορχηστρώθηκε από την Ουκρανία στα ανατολικά της χώρας, επικαλούμενος την έκκληση για βοήθεια από τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ που ανακοινώθηκε εν μία νυκτί και την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη Ρωσία και για την οποία η Ουκρανία θα ήταν το εργαλείο . 

Απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στρατιώτες λέγοντάς τους: «Σας καλώ να καταθέσετε τα όπλα», διαβεβαιώνοντας ότι στη συνέχεια θα μπορέσουν «να φύγουν απρόσκοπτα από το πεδίο της μάχης». Διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί την «κατοχή» της Ουκρανίας αλλά την «αποστρατικοποίησή» της. 

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε σε αυτούς «που θα προσπαθούσαν να παρέμβουν (…) πρέπει να ξέρουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ πριν». 

«Είμαι σίγουρος ότι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί της Ρωσίας θα εκπληρώσουν το καθήκον τους με θάρρος, η ασφάλεια της χώρας είναι εγγυημένη». 

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακα της στρατιωτικής επιχείρησης, δεν ανέφερε εάν θα περιοριστεί στην ανατολική Ουκρανία ή αν θα είναι πιο εκτεταμένη.



Σε τηλεοπτική ομιλία νωρίς το πρωί, ο Volodymyr Zelensky, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Εμείς δουλεύουμε, ο στρατός μας δουλεύει», είπε. 

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε». 

Είπε ότι είχε διατάξει την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε όλη την Ουκρανία και είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την επίθεση.

Το Κίεβο δεν έδωσε αμέσως καμία επίσημη εκτίμηση των θυμάτων. 
Ωστόσο, ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι πιστεύει ότι εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με πυραύλους που ξεκίνησαν στις 5 το πρωί τοπική ώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είχε βάλει στόχο μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δεν έχει επιτεθεί σε πόλεις ή άμαχους πληθυσμούς, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.



Καθώς η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, αναφέρθηκαν εκρήξεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο, την Οδησσό και την ανατολική Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, σύμφωνα με πληροφορίες από επιτόπου μάρτυρες και δημοσιογράφους. 

Στην πρωτεύουσα, νωρίς το πρωί ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις στο κέντρο της πόλης και ακολούθησαν οι σειρήνες, όπως αποδεικνύεται από πολλά βίντεο που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. 

Στο λιμάνι της Μαριούπολης, τη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας κοντά στην περιοχή της πρώτης γραμμής με σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοίκους, αρκετοί άνθρωποι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν βομβαρδισμούς πυροβολικού από μια γειτονιά που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. 

Και πάλι, βίντεο χωρίς έλεγχο ταυτότητας έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αναφέροντας πολλαπλές εκρήξεις.

Στα ανατολικά, πιο κοντά στην πρώτη γραμμή της οκταετούς σύγκρουσης μεταξύ των δύο αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών και των ουκρανικών δυνάμεων, στο Kramatorsk, μια πόλη που λειτουργεί και ως αρχηγείο του ουκρανικού στρατού, τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

600 χιλιόμετρα μακριά, στη νότια Ουκρανία, στο λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις.

Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Πούτιν απρόκλητη, αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία, δεσμευόμενος για περαιτέρω δράση κατά της Ρωσίας. 

«Ο Πρόεδρος Πούτιν επέλεξε έναν προμελετημένο πόλεμο που θα φέρει καταστροφικές απώλειες ζωών και ανθρώπινο πόνο», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ουκρανίας μετά από εκκλήσεις για βοήθεια από ηγέτες δύο Δημοκρατιών στο Ντονμπάς.


Λίγο πριν ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιδρομές, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε μια ομιλία του κ. Πούτιν στην οποία είπε: «Οι περιστάσεις απαιτούν να λάβουμε αποφασιστική και άμεση δράση» για να απομακρύνουμε τους ηγέτες της Ουκρανίας, τους οποίους κατηγόρησε ότι «διέπραξαν πολυάριθμα αιματηρά εγκλήματα».”Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία ψεμάτων” δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης τάχθηκε κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά τις δεκαετίες από την κατάρρευση του 1991, λέγοντας ότι η Μόσχα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με «δόλο και απόπειρες πίεσης και εκβιασμού». Και εξέδωσε μια έντονη προειδοποίηση ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η κίνηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι «μια από τις πιο ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο».

Ο κ. Πούτιν δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας ότι απαντούσε σε εκκλήσεις για βοήθεια από ηγέτες των Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ που ελέγχονται από τη Ρωσία, τις οποίες αναγνώρισε ως ανεξάρτητες αυτήν την εβδομάδα.


Ο κ. Πούτιν είπε ότι τα σχέδιά του δεν περιελάμβαναν την κατοχή της Ουκρανίας, αλλά η στρατιωτική δραστηριότητα σε όλα τα σύνορα της Ουκρανίας υποδηλώνει το αντίθετο. Κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να αφήσουν τα όπλα και να πάνε σπίτι τους.

Καθώς ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να συζητήσει την κρίση την Πέμπτη.

Η Μόσχα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επειδή έχει δικαίωμα αρνησικυρίας λόγω της μόνιμης ιδιότητας μέλους της. 

Επιπλέον, η Μόσχα ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Φεβρουάριο.



US Senator Rubio λέει πως η Ρωσία επιχειρεί να πάρει το αεροδρόμιο του Κιέβου.


Κίεβο στρατιωτικό κτίριο

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: “Τα δεδομένα αναγνώρισης δείχνουν ότι μονάδες και στρατιώτες του ουκρανικού στρατού εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους, καταθέτοντας τα όπλα τους, οι θέσεις των μονάδων του ουκρανικού στρατού που έχουν καταθέσει τα όπλα τους δεν υπόκεινται σε πλήγματα.”

LPR/DPR ανοίγουν ανθρωπιστικό διάδρομο για Ουκρανούς στρατιώτες που καταθέτουν τα όπλα τους .

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!