Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

70 χρόνια...Τά ξημερώματα της Κυριακής 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης ....'Καπούτ'! Ο «άγιος» Μπελογιάννης ήταν ο καθοδηγητής των Σ Φ Α Γ Ω Ν Καλαμάτας - Μελιγαλά - Γαργαλιάνων στήν Πελοπόννησο!....
Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. 
Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. 

Στις 4.12΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». 
Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" .
Η «δημοκρατική αγέλη», τιμά τον «άγιο» Μπελογιάννη, ο οποίος το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν ο πολιτικός Κομισάριος της ΚΚΕ λτδ στην Μεσσηνία, και ήταν ο επικεφαλής της «λαϊκής εξουσίας» που επιτέθηκε ως «εκπρόσωπος των Συμμάχων» στην Καλαμάτα, τον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους , και ο οποίος οργάνωσε τη «λαϊκή δικαιοσύνη», τα ανταρτοδικεία και τις χιλιάδες εκτελέσεις. 

Ο «άγιος» Μπελογιάννης, ήταν ο πολιτικά υπεύθυνος για τις λεγόμενες από τον Ζαχαριάδη «αγριότητες».

Το μαύρο καλοκαίρι του 1944, από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που αποβιβάστηκε στην Καλαμάτα ο Π. Κανελλόπουλος, η εξουσία του (αγίου) Μπελογιάννη εξετέλεσε 4.000 - 5.000 ανθρώπους . 

Οι θαυμαστές του, φαντάζομαι, θα είναι υπερήφανοι για το πολιτικό του έργο. 

Αλλά , όλοι αυτοί οι θαυμαστές του «άγιου» Μπελογιάννη, δεν θα έχουν δυσκολία, φαντάζομαι, να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μία αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο, για να ανοίξουν τα αγγλικά ΑΡΧΕΙΑ και να μάθουμε τα ονόματα όλων των πρακτόρων του δικτύου της 'SOE' κατά την έναρξη του πολέμου το 1940 και τον κατάλογο των 4.000 συνεργατών της 'SOE', που συντάχθηκε μετά την απελευθέρωση.

Επίσης φαντάζομαι, δεν θα έχουν καμιά δυσκολία να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο, για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε το συνολικό ποσό των χορηγιών εις χρυσό του αυτοκρατορικού θησαυροφυλακίου προς το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 

Τέλος φαντάζομαι ότι η αριστερή και Φιλελέ πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα έχει καμμιά δυσκολία, να ζητήσει και να δημοσιευτούν όλα τα απόρρητα έγγραφα γιά τήν μεταφορά του «αγίου» Μπελογιάννη από τήν 'FORCE 133' από την Καλαμάτα στο Καψάλι, για τη συνάντηση του εκεί με τον Π. Κανελλόπυλο  και για τήν συμφωνία που έγινε στο Καψάλι μεταξύ Κανελλόπουλου και Μπελογιάννη, με την συμβολή των Άγγλων. 
Διότι “Scripta manent”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!