Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΤΙ δέν κατάλαβες; Κ Α Τ Ο Χ Ι Κ Η κυβέρνηση έχουμε. ΤΕΤΟΙΟΥΣ νόμους θά περνάει γιά περιστολή δικαιωμάτων καί ... βλέπουμε


Μπορεί να έχουμε τις ακριβότερες αναλογικά τιμές στην Ευρώπη, αλλά η κυβέρνηση γύρισε χωρίς να καταφέρει να πετύχει τίποτα παραπάνω, καμμία εξαίρεση από τήν Σύνοδο της Ε.Ε. 

Αντιθέτως, οι κυβερνήσεις Ισπανίας - Πορτογαλίας, κατάφεραν να τους αναγνωριστεί η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιες, τις τιμές ενέργειάς τους....


🔴Σα να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα η κυβέρνηση προκαλούσε την οργή δικηγόρων, νομικών ακόμα και της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος λόγω μιας διάταξης που προστέθηκε στον ποινικό κώδικα. 

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, θα στέλνονται στη φυλακή χωρις αναστολή ή μετατροπή καταδικασμένοι ακόμα και για πλημμελήματα όπως κλοπές, διαρρήξεις, φθορές ιδιοκτησίας, αν αυτά διαπράττονται ως ''συμμορία''.
🔴Νομικοί και συνδικαλιστές λένε πως με μια τέτοια διάταξη θα μπορούν να καταλήγουν άτομα στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ακόμα και για ομαδική αφισοκόλληση αρκεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία περί ''συμμορίας''.
🔴Επιπλέον, με τόσες στημένες κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας που έχουμε δει να φορτώνονται σε διαδηλωτές καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η διάταξη θα χρησιμοποιηθεί για να τρομοκρατείται ο κόσμος να κατέβει σε διαδήλωση, αφού μετά από ομαδική σύλληψη μπορεί να καταλήξει κατευθείαν στη φυλακή για οποιοδήποτε πλημμέλημα του φορτωθεί!
''...η δε ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ποινή, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, καταλύει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, στερεί από το δικαστή τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής της ποινικής, όπως και την αναστέλλουσα δύναμη τυχόν ασκηθείσας εφέσεως και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας", σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων του ΔΣΑ.
🔴Για να αντιληφθούμε την ουσία της διάταξης αυτής, θα μπορεί κάποιος να πετύχει αναστολή της ποινής αν έχει διαπράξει κακούργημα αλλά όχι πλημμέλημα ως ''συμμορία''!
🔴Να σημειωθεί ότι η διάταξη πέρασε χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να έχει εκφραστεί επ’ αυτού η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
🔴Με άλλα λόγια, φτώχεια και ακρίβεια πάνε μαζί με την αυστηροποίηση των ποινών και την περιστολή των δικαιωμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!