Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

✔ ΠΟΙΟΙ καί ΓΙΑΤΙ θέλουν τον ΔΙΩΓΜΟ του π.Δημητρίου των Αγίων Ισιδώρων, στόν Λυκαβηττό; ( ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ οι ..."πουθενάδες" ; )

 

Ψευδοπροφήτες, ή 
ψ ε υ τ ο δ ε σ π ο τ ά δ ε ς ;

 

Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας

Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε να ασχοληθώ με ένα θέμα που ήλθε να ταράξει τα νερά της Εκκλησίας μας! 

Και το κάνω αυτό όχι γιατί θέλω να βάλω κάποιους ξερόλες στη θέση τους αλλά γιατί σε μια εποχή αποστασίας που ζούμε πρέπει να προτάσσουμε  τα στήθη μας και να υπερασπιζόμαστε αυτούς που διώκονται και κατηγορούνται γιατί επιτελούν το καθήκον τους με τον πιο υπεύθυνο τρόπο. 


Θα ξεκινήσω ανάποδα την εξιστόρηση των γεγονότων και θα καταλήξω στην ουσία του θέματος που με έκανε να πιάσω μολύβι και χαρτί στο χέρι μου και να αρχίσω να γράφω!

Μας πληροφόρησε προ ολίγων ημερών η Ιερά Σύνοδος με ανακοινωθέν της – το δεύτερο μετά τους ψευδοπροφήτες που τους θυμήθηκε ξαφνικά τώρα- ότι η νεοπροτεσταντική πολυπληθής ομάδα «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» ετοιμάζεται να επισκεφθεί τους Νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας για να διανείμει 50 χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και άλλα έντυπα με την διαδικασία «πόρτα- πόρτα»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εν λόγω οργάνωση αλώνισε στην πατρίδα μας και διένειμε από το 2008 μέχρι σήμερα 1.308.213 αντίτυπα της Καινής τους Διαθήκης και οπωσδήποτε και άλλα έντυπα, για να παρασύρει τους πιστούς.

Ανησυχούν καθόλου οι…Άγιοι μας και δη ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος προέβη σε δήλωση και έσπευσε να χαρακτηρίσει «πληγή» την σύναξη του πιστού λαού του Θεού στον Ι. Ν. Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την εξόρμηση της «Ιεραποστολικής Ένωσης»; Τι κάνει ο ίδιος στην επαρχία του; 

Μήπως τον ενοχλεί που λειτουργεί σε άδειους ναούς ( το επισημάναμε άλλωστε και κατά τα ονομαστήρια του που είχε 10-11 συλλειτουργούς Αρχιερείς και περί τους 100-200 πιστούς), ενώ στους Αγίους Ισιδώρους έχουμε κάθε φορά κοσμοπλημμύρα;

Ποιοι κληρικοί με εντολή των επισκόπων τους, βγήκαν ποτέ να μοιράσουν Καινή Διαθήκη, ή άλλα βιβλία περί την ορθόδοξη κατήχηση δωρεάν και μάλιστα πόρτα-πόρτα; 

Γιατί συνήθως μόνο ο έρανος της Αγάπης διεξάγεται πόρτα- πόρτα...

Είπε ακόμη ότι «οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τον λόγο του Θεού και να κατανοήσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας». Σώπα!!! Μεγάλη σοφία εξεστόμισε ο Άγιος!

Πώς να κατανοήσουν βρε ευλογημένε, οι πιστοί την διδασκαλία της Εκκλησίας; Ο Χριστός είπε στους μαθητές του «πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει».

Δηλαδή το κηρύττειν είναι έργο των ποιμένων και με ευλογία τους παραχωρείται στους κληρικούς και στους ιεροκήρυκες, όχι στον λαό του Θεού!

Τότε ποιό είναι το έργο των Ποιμένων; 

Τα λαμπρά αρχιερατικά συλλείτουργα (που τείνουν να γίνουν φιέστες), η συμμετοχή στις πανηγύρεις ανά την Ελλάδα, οι πομπώδεις ομιλίες ενώπιον των Αρχιερέων κατά τις μακρόσυρτες συνεδρίες της Ι. Συνόδου, ή τα βαρύγδουπα ανακοινωθέντα…'Προς τον Λαόν'; 

Δηλαδή μία Εκκλησία στα χαρτιά χωρίς ψυχή!

Ο Ιερός Χρυσόστομος, δεν πίστευε στην άποψη ότι η αλήθεια μπορεί να διασφαλισθεί από μεμονωμένα πρόσωπα, ακόμη κι αν ήταν ανώτεροι κληρικοί, αλλ᾽ ετόνιζε την αξία του Συνοδικού συστήματος και της Συνόδου, ως μόνης αυτής εχούσης την δυνατότητα να διασφαλίσει την Ορθόδοξη φωνή της Εκκλησίας.

Και εκδόθηκε πράγματι από την Σύνοδο  το ανακοινωθέν περί…ψευδοπροφητών.

Και έτειναν  κάποιοι Αρχιερείς  τα πολυβόλα τους εναντίον του π. Δημητρίου, εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Ισιδώρων Λυκαβηττού! 

Αυτόν εννοούσε η Ι. Σύνοδος; Γι΄αυτόν εξέδωσε τις δύο εγκυκλίους; 

Δεν μπορούσε ο Αρχιεπίσκοπος στον οποίο ανήκει ο π. Δημήτριος να επιβάλλει την τάξη αν όντως είχε αυτή διασαλευτεί;

Ο π. Δημήτριος είναι το πρόβλημα ή αδιαφορία των Επισκόπων να ασχοληθούν με ουσιαστικό ποιμαντικό και ενοριακό έργο;

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν έχει προϊσταμένη Αρχή ο π. Δημήτριος, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί για τυχόν παράπτωμά του; Ασφαλώς και έχει!

Ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Γιατί να τον ελέγξει η Σύνοδος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ  ή ο οποιοσδήποτε Μητροπολίτης ανά την Ελλάδα; 

Ποιος όρισε τον Αργολίδος και τον Θεσσαλιώτιδος σε εισαγγελείς της Εκκλησίας και των ψυχών μας;

Κάποιες… ακραίες φωνές, ερμήνευσαν το ανακοινωθέν ως προάγγελμα κάποιων κινήσεων της Κυβερνήσεως σχετικά με θέματα ευαίσθητα περί την πίστη και την ζωή υψηλά ισταμένων προσώπων… Ίδωμεν! 

Θα φανεί!

Ωστόσο γιατί θορυβήθηκε ο… Φώσκολος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Άγιος Αργολίδος, με τους νεοψευδοπροφήτες που εσχάτως εμφανίζονται στην Ελληνική Κοινωνία και αποφάσισε η Σύνοδος να τους καταγγείλει;

Τι τον ενόχλησε στο προσκύνημα του Λυκαβηττού και στοχοποίησε τον π. Δημήτριο και το έργο του; Είναι επικίνδυνος για την ορθόδοξη πίστη ο π. Δημήτριος περισσότερο από τους προτεστάντες και τους πραγματικούς εχθρούς της πίστης μας;

Διαβάζοντας λοιπόν με προσοχή -είναι αλήθεια-  την δήλωση- παρέμβαση  του Μητροπολίτου Αργολίδας, νόμιζα κατ’ αρχήν ότι αφορούσε κάποιο νέο πυροτέχνημα Προτεσταντών ή άλλων θρησκευτικών παραφυάδων που κατά καιρούς εμφανίζονται στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας και μάλιστα το συνέδεσα με αυτό που σας έγραψα στην αρχή.

Έλα μου ντε όμως, που η παρέμβασή του αυτή δεν αφορούσε την εν λόγω προτεσταντική οργάνωση, αλλά Ορθόδοξους ιερείς και μάλιστα για ιερέα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι κάποιους αποσχηματισθέντες ή καθημερινούς ιερείς του Νέου ή του Παλαιού Ημερολογίου…!!!

Αλήθεια, δεν έχει Αρχιεπίσκοπο η Αθήνα να ασχοληθεί με τα της Αρχιεπισκοπής  και έπρεπε να βγείτε και να μιλήσετε εσείς; Ή δεν είναι ευχαριστημένοι στην Αρχιεπισκοπή με τις εισπράξεις; 

Γιατί δεν ασχολείστε Άγιε Αργολίδος με την επαρχία σας, ή μήπως δεν σας αφήνουν τα ταξίδια και η ιεραποστολή; Εσείς έχετε σκεφτεί αν προκαλείτε με την εμμονή σας στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό; 

Βγήκαμε εμείς να σας το πούμε; Όχι γιατί το θεωρούμε ως φυσιολογική ενασχόληση ενός Επισκόπου έστω και κατά τρόπο υπερβολικό!

Ενοχλήθηκε ο Άγιος Αργολίδας από κάτι, και αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κατάπτυστη δημόσια δήλωση, δημιουργώντας σύγχυση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα…;;;;;

Μήπως γιατί συρρέουν πιστοί από την επαρχία του με πούλμαν στους Αγίους Ισιδώρους;

Ας ψάξει να βρει την αιτία ο Σεβ. Νεκτάριος που δεν αναπαύει το ποίμνιο του και γι’ αυτό πάει στο Λυκαβηττό.

Δεν τον είδαμε το ίδιο δραστήριο και ομιλητικό, όταν περιόδευε την πατρίδα μας το ξόανο της Αμάλ!!

Πλην του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου που ξεσήκωσε το λαό και απαγόρευσε την περιοδεία της μούμιας στα αγιασμένα Μετέωρα, ουδείς άλλος μίλησε!

Και τώρα βγαίνει και  επιτίθεται εναντίον ενός κληρικού που μπορεί να είναι παραστατικός και να ακολουθεί τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδος του της Κρήτης, αλλά δεν κάνει κάτι κακό!

Και  ξέρετε γιατί τα έβαλαν μαζί του;

Γιατί όταν λειτουργεί ο Αργολίδος και κάποιοι πολύξεροι σαν κι αυτόν,  έχει 100 πιστούς στο εκκλησίασμα, ενώ ο π. Δημήτριος μαζεύει σε κάθε ακολουθία χιλιάδες. 

Όπως προχθές που πήγαν 15 χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας.

Γιατί όμως δείξατε τέτοιο πανικό Άγιε Αργολίδας; Μήπως γιατί ως “διορατικός” Επίσκοπος διαπιστώσατε κάτι που δεν βλέπει ο πιστός μας λαός, ο οποίος κατά χιλιάδες συρρέει  στον συγκεκριμένο Ιερό Προσκύνημα στο οποίο επιτεθήκατε…,;;;;;

Πάντως για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να σας γεμίζει χαρά και όχι λύπη.

Γιατί ο λαός αυτός δεν λύγισε τα δύο χρόνια της πανδημίας, που ενώ εσείς  κρυβόσαστε και βγαίνατε μόνο να στείλετε τις γνωστές πλέον ….Φωσκολιάδες σας, ο λαός αυτός ήταν μπροστάρης για την Πίστη του Θεού την Αγία, ερχόμενος αντιμέτωπος  με την  χλεύη, τον εξευτελισμό, την διαπόμπευση, τις προσβολές, τις ύβρεις, από τα ΜΜΕ και τα Μέσα της Κοινωνικής Δικτύωσης, τους λοιμωξιολόγους, τους Μόσιαλους   και λοιπούς εχθρούς της Εκκλησίας μας, Άγιε Αργολίδος.

Ή μήπως μόλις είδατε ζωντανούς και δραστήριους παπάδες που μαζεύουν κόσμο (εκτός Μητροπόλεώς σας)  πάτε να τους εξαφανίσετε όπως διαχρονικά πάντα κάνατε ορισμένοι Αρχιερείς, όταν βλέπετε ότι ταρακουνιούνται οι θρόνοι σας, και περνάτε σε δεύτερη μοίρα γιατί ο λαός μας σας αγνοεί και σας απαξιώνει;

Ασχοληθείτε με την επαρχία σας, που την έχετε γεμίσει με Ρώσικους Τρούλους… Σε λίγο οι επισκέπτες θα νομίζουν ότι βρίσκονται  σε κάποια ρωσική επαρχία…

Αφήστε  τον πιστό μας λαό, τον φρουρό των θησαυρών της πίστεώς μας, ο οποίος ξέρει τι κάνει!

Φροντίσατε να μάθετε  μήπως αν ο π. Δημήτριος και τα 18 νέα παιδιά - όλοι επιστήμονες και άνδρες -  που τον ακολουθούν και τον συμπαρίστανται στο έργο του χρηματίζονται; 

Είδατε έξω από το προσκύνημα να έχει στήσει μήπως κανένα πάγκο με εργόχειρα και άλλα παρόμοια που έχουν συνήθως οι ναοί και οι Μονές  που παρουσιάζουν αθρόα προσέλευση και θησαυρίζουν; Τίποτα από όλα αυτά!

Καλύτερα να σταυρώνονται οι πιστοί  με τον Σταυρό του παπά Δημήτρη παρά να τους στέλνετε στη γιόγκα και σε άλλα ηχηρά παρόμοια, όταν δεν αναπαύονται στην Εκκλησία μας.

– Και επιτέλους με Σταυρό  τους σταυρώνει όχι με κανένα… μαντζούνι, όπως είχε πει κάποτε ο Χριστόδουλος στους κατηγόρους του π. Δημητρίου που από τότε τον κυνηγούσαν και τον διέβαλαν!

Ορθόδοξος παπάς είναι, όχι γκουρού! Έχετε αποδείξεις για τα γιαλαντζί θαύματα που καταγγείλατε και τα οποία με εντολή άνωθεν αποσοβήθηκαν; 

Γιατί θα κληθείτε να λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη γιαυτό! Δεν θα το αφήσουν έτσι αυτό πι άνθρωποι που στηρίζουν τον π. Δημήτριο και σίγουρα δεν είναι πολιτικά ιστάμενοι! 

Οι πολιτικοί-και των δύο μεγάλων κομμάτων- όπως είδαμε  ασχολούνται με άλλα θέματα και συχνάζουν σε μοναστικά θέρετρα υψηλού επιπέδου.

Τι να τον κάνουν τον π. Δημήτριο όταν έχουν την εξουσία της Εκκλησίας πιστή και ταγμένη( για να μην πω υποταγμένη)στις επιθυμίες τους;

Συμμαζέψτε πρώτα κάποιους νεόκοπους αρχιμανδρίτες που κάνουν τους γκουρού, τους δήθεν μεγάλους γεροντάδες που παιδεύουν και ταλαιπωρούν  κόσμο, ελέγχουν αρρωστημένα τις ψυχές και δημιουργούν μύρια προβλήματα σε οικογένειες, μοναστήρια και…αδελφότητες και μετά να ασχοληθείτε με κληρικούς όπως ο π. Δημήτριος. 

Σας τα γράφω και τα παρουσιάζω όποτε τα πληροφορούμαι, αλλά δεν δίνετε σημασία, γιατί ανήκετε όλοι  στο ίδιο σινάφι!

Περιορίστε κάποιους επιλήσμονες της ιερωσύνης τους που εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων και θησαυρίζουν.

Σταματήστε κάποιους αυλικούς-κληρικούς που χειραγωγούν γέροντες Επισκόπους και γεμίζουν τον γλωσσόκομον, ρεζιλεύοντας τους άλλοτε κραταιούς και σεβασμίους Ιεράρχες.

Πάρτε το φραγγέλιο και σκορπίστε τους αγύρτες που έχουν μαζευτεί στις αυλές των Εκκλησιών και σκανδαλίζουν τον κόσμο.

Μαζέψτε πρώτα το αδελφάτο που μαστίζει την Εκκλησία, φανερά και κρυφά,  και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις και μετά να ασχοληθείτε με περιπτώσεις όπως των Αγίων Ισιδώρων!

Αφήστε τους απλούς παπάδες να στηρίζουν τον λαό μας, να τον ενισχύουν, να ακούν τον πόνο του, να στέκονται δίπλα του. 

Γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι απλοί και άδολοι τη πίστει παπάδες, εσείς δεν θα είχατε κανέναν να σας φιλάει το χέρι και θα αρεσκόσασταν να σας θυμιάζουν εννεάκις οι διάκοι κι ας θύμιαζαν στην συνέχεια μόνο τα…άδεια στασίδια.

Άντε μαζέψου Άγιε και σύ και οι όμοιοι σου μην αρχίσω να σας λέγω ένα -ένα τα θαύματα που επιτελείτε εσείς αλλά…. εν κρυπτώ!

Εν κατακλείδι καταθέτω την εξής μαρτυρία:

Ένα πνευματικό παιδί του π. Δημητρίου, ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας Γιώργος Δεσύλλας (συχνός επισκέπτης του Μακ. Αρχιεπισκόπου) σε μια συνέντευξη που έδωσε για τα επιχειρηματικά επιτεύγματα του είπε το εξής συγκλονιστικό: 

-«Η βάση για όλα είναι ο Θεός. Και συγκεκριμένα για εμένα ξεκινούν όλα από τον πνευματικό μου και πατέρα μου, παπά Δημήτρη  στον Λυκαβηττό με τον Τίμιο Σταυρό. 

Χάρη σε αυτόν πορεύομαι άφοβα και χάρη σε αυτόν σημειώνουμε αυτή την πορεία που θα ζήλευαν μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί!» 

Αφήστε επιτέλους Άγιοι τον παπα-Δημήτρη ήσυχο. 

Όταν πήρατε την αρχιερατική ράβδο κατά την χειροτονία σας, ο Αρχιεπίσκοπος σας είπε να γίνει «τοίς μεν ευπειθέσιν, έστω υπό σού βακτηρία και υποστηριγμός, τοίς δε απειθέσι και ευτραπέλοις χρώ αυτή ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως»… 

Να επιτιμάτε πράγματι αυτούς που σκανδαλίζουν, που καταδυναστεύουν, που εκμεταλλεύονται, που διώχνουν με την συμπεριφορά τους τον λαό του Θεού και όχι αυτούς που τους στηρίζουν, τους ενισχύουν και τους συνάδουν στην μάνδρα του Χριστού!

Αλλιώς αυτή η ράβδος θα γυρίσει ανάποδα….! 

Κάντε το σημείο του Σταυρού μήπως και θυμηθείτε  ποιο ήθος μας διδάσκει!

exapsalmos

 https://trelogiannis.blogspot.com/2022/06/blog-post_140.html


5 σχόλια:

  1. Όσοι μιλούν δημοσίως για "Ψευδοπροφητείες", ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρουν δημοσίως και ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτές οι "Ψευδοπροφητείες". Οι ΠΛΑΝΕΣ, όπου υπάρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, έχουν ΟΝΟΜΑ συγκεκριμένο. Μετά, το πλήρωμα της Εκκλησίας, θα κρίνει αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα, εάν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πλάνες οι φερόμενες ως "πλάνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ ΕΥΣΤΟΧΑ τά περιγράψατε.
      Αλλά 'εις των κωφών τήν πόρτα, πάρε τήν πόρτα καί φύγε', λέει τό (τροποποιημένο χαριτωμένα) γνωμικό....

      Διαγραφή
  2. Μια αληθινή και συγκλονιστική ιστορία.

    Η δύναμη της συνεχούς και ανυποχώρητης προσευχής.

    https://www.youtube.com/watch?v=ClXUSzXBnYg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΏΣ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ;;;;ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΕΒΑ ΚΛΠ ΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν μας λέτε εσείς καλή μας Κυρία "ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΕΒΑ ΚΛΠ ΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;;;;"

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!