Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Α ρ γ ε ί συνήθως, αλλά ΚΑΡΦΩΣΕ Β Α Θ Ι Α καί τόν Κούλη καί τίς ΗΠΑ!

 

Μίλησε ὁ Καραμανλῆς ; 

Ἄκρως περίεργον...

Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή: «Καμία έκπτωση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας» – «Καρφιά» για ΗΠΑ και Κυπριακό

φωτό

«Ίσες αποστάσεις μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, συνιστά υποκριτική στήριξη προς τον ταραξία»

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τα βρει με την Τουρκία, έστειλε ο Κώστας Καραμανλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».


Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Αλεξάνδρα Τριάντη», έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι «με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη».

Στην ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών», ο έμπειρος πολιτικός, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και τον κίνδυνο να επεκταθεί, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται ένας νέος χειρότερος ψυχρός πόλεμος. 

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για τις συνέπειες της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης τονίζοντας ότι η απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες της Ρωσίας θα είναι μακροπρόθεσμη και πολύ πιο ακριβή.

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής έριξε βέλη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αμφισβητώντας το κατά πόσο θέλουν να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού οι συνέπειες δεν τις αγγίζουν: 

«Δεν είναι όμως ξεκάθαρο εάν έχουν εξ ίσου ισχυρά κίνητρα για την ταχεία περάτωση του πολέμου, αφού εκ των πραγμάτων δεν υφίστανται τις οδυνηρές του συνέπειες»


Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνη που πρέπει να παρέμβει για την ειρήνη, ωστόσο «κάρφωσε» τους εταίρους οι οποίοι από μια πλευρά καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα γυρίζουν την πλάτη εδώ και μισό αιώνα στην Κύπρο που δέχτηκε τουρκική εισβολή.  

«Ειδικά σε ότι αφορά την Κύπρο, δεν μπορεί να μην σημειωθεί η καταφανής αναντιστοιχία στην στάση των περισσοτέρων συμμάχων και εταίρων. 

Ενώ δηλαδή, και ορθώς, καταδικάζεται η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιβάλλονται κυρώσεις και ενισχύεται παντοιοτρόπως ο αμυνόμενος, το επί μισό σχεδόν αιώνα συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου αποσιωπάται απολύτως» δήλωσε ο κ. Καραμανλής και τόνισε: 

«Αυτή η κατάφωρα υποκριτική αναντιστοιχία εκθέτει σοβαρά όσους ομνύουν ότι μάχονται υπέρ αξιών και αρχών και εγείρει την υποψία ότι η επιλεκτικότητα στις ευαισθησίες υπαγορεύεται όχι από αρχές αλλά από γεωπολιτικές επιδιώξεις»

( ἀπό : helleniscope.com)

Πιστεύω πώς τό κύριο μήνυμα ἀπό ὅλα ὅσα εἶπε ὁ Καραμανλῆς,θά μποροῦσε νά ἦταν αὐτό : 

Ίσες αποστάσεις μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, συνιστά υποκριτική στήριξη προς τον ταραξία     

Καί βεβαίως,ὁ ἀποδέκτης γνωστός καί μή ἐξαιρετέος: οἱ ΗΠΑ πού μέσῳ Πάϊατ, ἐπί 6 καί πλέον χρόνια εἶχαν δώσει ἀκριβῶς τό στίγμα τους σχετικῶς μέ τό τί ἐπιθυμοῦσαν ὡς μελλοντική ἐξέλιξη στόν χῶρο τοῦ Αἰγαίου καί γενικότερα τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου. 

Πῆραν ἀπό τά συνήθη κορόϊδα ( ἐμᾶς) ἀπολύτως ὅ,τι ἤθελαν,καί τώρα εἶναι ἔτοιμοι νά μᾶς ἀρχίσουν καί στά ἀπανωτά χαστούκια ἄν δέν συμμορφωθοῦμε μέ αὐτό πού ἐπιθυμοῦν. 

Ὄχι ὁ βρωμερός Γκέϊτς, ἦρθε γιά νά δώσῃ συχαρίκια γιά τό πόσο καλά τά πᾶμε στόν ψηφιακό τομέα ...!!! 

Τό ἴδιο καί μέ τόν ἄλλο τόν ...Τσούνη πού μᾶς ἔστειλαν ... ( ἐδῶ)

Συνεπῶς ὅταν ἔρχεται ὁ Καραμανλῆς καί λέει :

« ...Αυτή η κατάφωρα υποκριτική αναντιστοιχία εκθέτει σοβαρά όσους ομνύουν ότι μάχονται υπέρ αξιών και αρχών, και εγείρει την υποψία ότι η επιλεκτικότητα στις ευαισθησίες υπαγορεύεται όχι από αρχές αλλά από γεωπολιτικές επιδιώξεις»  

Ἁπλῶς ἀποδεικνύει τό τί μέλλει νά ἀκολουθήσῃ στήν περιοχή. Καί σίγουρα αὐτό δέν θά εἶναι καθόλου, μά καθόλου καλό γιά ἐμᾶς. 

Βλέπεις,μήπως εἴχαμε καί ποτέ ὡς χώρα,μία ἡγεσία μέ ...βαρύτητα ; 

Ἀπεναντίας ἔχουμε πήξει στίς μαριονέτες καί ὑποτακτικούς πού καί τίς τρῶμε ( τίς φάπες) καί λέμε κι᾿εὐχαριστῶ ! 

Ὅμως δέν φταῖνε μόνον αὐτοί. Μεγάλη ἡ εὐθύνη ἐκείνων πού τούς χαρίζουν τά ἀξιώματα καί τήν ἐξουσία...

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!