Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Άγιος Πορφύριος: Βλέπω ένα αγριέλι, δίπλα στην ελιά του γάμου, που θα μοιάζει γάμος, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ γ ά μ ο ς.

 

σ.σ. Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής μετά την πρωτοφανή βλασφημία στην Γλυφάδα, έβαλε τον Άγιο Πορφύριο στο στόμα του για να δικαιολογήσει την βεβήλωση του Ιερού Μυστηρίου της Βαπτίσεως από αμετανόητους ανθρώπους που χλευάζουν και αντιστρατεύονται το Νόμο του Θεού. Χρησιμοποίησε το περιστατικό αγιασμού σε οίκο ανοχής, το οποίο εννοείται πως διαστρέβλωσε, και πρώτα ο Θεός θα πάρει την απάντησή του. Τώρα ας δούμε τί έλεγε ο Άγιος Πορφύριος για τον πόλεμο που διεξάγει ο διάβολος στα Μυστήρια της Εκκλησίας και πιο συγκεκριμένα στο Μυστήριο του Γάμου που το πολεμά με την ελεύθερη συμβίωση.

Όμιλεί η Αθηνά Σιδέρη [από το 56:33 περίπου]


Θα έλθω λίγο και στις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά. 

Όταν το ζευγάρι προσπαθεί να είναι ενωμένο, να κάνει τον αγώνα του, να εξαγιάζεται, είναι άκρως βεβαιωμένο, έλεγε ο Γέροντας, ότι και τα παιδιά εξαγιάζονται.

Επειδή οι καιροί μας είναι δύσκολοι και επειδή ο γάμος έχει υποστεί έναν σεισμό τεράστιο, παρόλο που δεν θα ‘πρεπε να υποστεί. 

Διότι το χτυπούσε ο Γέροντας και το τόνιζε και έλεγε:

Το Μυστήριο του Γάμου είναι μέγα και γι’ αυτό έχουμε πολλές επιρροές του αντικειμένου και όλα τα Μυστήρια είναι φοβερά και δεν επιδέχονται έρευνας όπως προ-είπα

Ο αντικείμενος προσπάθησε και προσπαθεί να βάζει στα Μυστήρια δικά του σχέδια πού να μοιάζουν με τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Και μου μιλούσε για την ελεύθερη συμβίωση. Έλεγε:

Έχουμε μία ελιά που στήνεται με το Μυστήριο του Γάμου. Που αυτή η ελιά, το αντρόγυνο δηλαδή είναι ο κορμός, θα καρπίσει και θα κάνει τα παιδιά του.

Ο αντικείμενος επειδή τον ζηλεύει τον γάμο πολύ - και τώρα τον παιδεύει αλλά θα δείτε - θα φυτρώσει ένα αγριέλι δίπλα του που θα θεριέψει για να πνίξει την ελιά.

Αυτό το αγριέλι θα είναι γάμος χωρίς γάμο, έλεγε ο Γέροντας. 

Θα φαίνεται γάμος, αλλά δεν θα ‘ναι γάμοςΜε αποτέλεσμα οι άνθρωποι να επηρεαστούν και να νομίζουν ότι και το αγριέλι αυτό είναι όντως ελιά

Χρησιμοποιούσε πάρα πολλά παραδείγματα από την φύση ο Γέροντας. Και θα λένε:

«Τι; Πρέπει δηλαδή να πάω στην Εκκλησία; Έχει έξοδα στην Εκκλησία.» Θα προφασίζονται πολλά. «Μου ζητάνε πολλά λεφτά στην Εκκλησία.» Και διάφορες άλλες αιτιολογίες για να θεριέψει το αγριέλι και να πνίξει την ελιά.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ αυτός που θα αποφασίσει να πάρει την αξίνα του και να ξεριζώσει το αγριέλι και να στήσει μία ελιά κατά τους Νόμους τους υπέροχους της Εκκλησίας, να είναι ευλογημένος γάμος.

Και θα βλέπουμε, οι καρποί της αγριελιάς να μην αποδίδουν. 

Θα φαίνεται ότι κάνει καρπούς αλλά δεν θα τρώγονται. 

Θα είναι δηλητηριώδεις. 

Γι’ αυτό θα κουράζονται οι άνθρωποι σ’ αυτόν τον γάμο. 

Και όταν θα αποφασίζουν να κάνουν έναν γνήσιο γάμο, δεν θα είναι γάμος. 

Θα χαλάει αμέσως μετά την ένωσή τους γιατί έχουν μέσα τους τους καρπούς της αγριελιάς.

Σας τα μεταφέρω όπως μου τα ‘λεγε. Πιστεύω έχουν αλληγορική σημασία αλλά ξέρω ότι καταλαβαίνετε.

Μα θα μου πείτε… «Κι αν είναι έτσι;»

«Κι αν είναι έτσι»… Τον ερώταγα κι εγώ σ’ αυτό.

Αν είναι έτσι χρειάζεται ειλικρινή ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Να το Μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως και πάλι. …

-https://www.youtube.com/watch?v=N8wY-mtxQHY&t=3728s


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!