Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Τα αφρικανικά κράτη ζητούν αποζημιώσεις για τη δουλεία.

https://www.opennaukri.com/slavery-abolition-act-1833/


14 Νοεμβρίου 2023, ώρα 23:41

Τα κράτη της Αφρικής και της Καραϊβικής απαιτούν αποζημιώσεις για την υποδούλωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Γκάνας Nana Akufo-Addo στην Άκρα σε μια διάσκεψη για να συμβιβαστεί με τις ιστορικές αδικίες.

https://www.history.com/topics/black-history/slavery

«Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη ζημιά που προκλήθηκε από το διατλαντικό δουλεμπόριο». Ο κόσμος πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να μην αγνοεί πλέον τις συνέπειες της δουλείας.


Reuters, 15.11.2023

Στόχος της τετραήμερης εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την προώθηση των αποζημιώσεων. Μια αφρικανική επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχεδιάζεται να παρακολουθεί την εφαρμογή του σχεδίου.

Προβλέπεται επίσης η προοπτική οικονομικής αποζημίωσης

Τον Σεπτέμβριο, μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο οικονομικής αποζημίωσης, μεταξύ άλλων μορφών. Ωστόσο, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οι νομικές αξιώσεις ήταν δύσκολο να επιβληθούν λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος και της δυσκολίας ταυτοποίησης των δραστών και των θυμάτων.

«Ολόκληρη η περίοδος της δουλείας σήμαινε ότι η πρόοδός μας καταπιέστηκε οικονομικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά. Υπάρχουν λεγεώνες ιστοριών για οικογένειες που διαλύονται», δήλωσε ο Akufo-Addo. «Δεν μπορείς να ποσοτικοποιήσεις τον αντίκτυπο τέτοιων τραγωδιών, αλλά πρέπει να αναγνωριστούν».



ΠΗΓΗ: https://orf.at/stories/3339824/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ξέρετε σε ποιά "φυλή" ανήκαν οι περισσότεροι δουλέμποροι και τα δουλεμπορικά; Μπεεεεεεεεεεεεεεε γκοϊμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογημένο το σχόλιο, αν κάνεις διαβάσει επιφανειακά το άρθρο.
      Ωστόσο, ο λόγος που ανέβηκε το άρθρο και όλα τα άρθρα, είναι για να δούμε κάποιες βαθύτερες τάσεις που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες.

      Δεν σας έκανε, άρα γε, να αναρωτηθείτε γιατί ξαφνικά εγείρονται τέτοια θέματα και σε τι αποσκοπούν και σε αυτές τις περιοχές;

      Πάντα πίσω από κάτι επιφανειακό που ανεβαίνει ως είδηση σε συστημικά μέσα, όπως το αυστριακό ORF στην προκειμένη περίπτωση, κρύβεται κάτι βαθύτερο.

      Χαίρετε!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!