Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Σε μία απόκοσμη προειδοποίηση, η υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας ισχυρίζεται ότι «γονιδιακά όπλα» που στοχεύουν συγκεκριμένες φυλές αναπτύσσονται από «ορισμένες» χώρες.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας ισχυρίζεται ότι αυτά τα ξένα έθνη θα μπορούσαν να επιτεθούν στον λαό του, καθώς η οργάνωση χρησιμοποίησε Κινέζους για να κλέψει δεδομένα ειδών, τα οποία μεταφορτώθηκαν σε μια εφαρμογή smartphone (φωτογραφία αρχείου)

- Κινέζοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ξένα έθνη έκλεψαν δεδομένα βιοποικιλότητας από εργαστήρια

- Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα δεδομένα τροφοδοτούνται στην AI για την κατασκευή βιολογικών όπλων που στοχεύουν σε γονίδια


Η Κίνα ισχυρίζεται ότι οι τρομοκράτες έχουν «οπλιστεί» με γενετικά όπλα που δημιουργήθηκαν από AI και στοχεύουν συγκεκριμένες φυλές.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας δημοσίευσε μια δήλωση στο WeChat ανακοινώνοντας ότι «ορισμένες» μη κυβερνητικές οργανώσεις στρατολόγησαν Κινέζους «εθελοντές» για τη συλλογή δεδομένων κατανομής βιοποικιλότητας υπό το πρόσχημα της έρευνας βιολογικών ειδών.

Η δήλωση σημείωσε ότι αυτά τα ξένα έθνη κατασκευάζουν όπλα που κυνηγούν γενετικές διαφορές που σχετίζονται με την εθνικότητα ή τη φυλή.

Έρχεται αφού ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος Robert F Kennedy Jr ισχυρίστηκε ότι ο Covid-19 ήταν «εθνοτικά στοχευμένος» για να μην επηρεάσει τους Εβραίους ή τους Κινέζους σε ένα περίεργο παραλήρημα.

«Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βιολογικά και χημικά όπλα, τα γενετικά όπλα είναι πιο συγκαλυμμένα, παραπλανητικά, εύκολα στη διάδοση και επιβλαβή μακροπρόθεσμα, είναι δύσκολο να αποφευχθούν, δύσκολο να απομονωθούν και χαμηλού κόστους. Μόλις χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές», έγραψε το υπουργείο.

Το σαρωτικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι διεξάγονται δοκιμές ασφαλείας μοντέλλων όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν τα αποτελέσματα πριν δημοσιοποιηθούν.

Ο πρόεδρος πιστεύει ότι αυτή η μέθοδος θα διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πυρηνικών ή βιολογικών και γενετικών όπλων.

Ενώ η Κίνα πιστεύει ότι το έθνος της είναι στόχος, ο προεδρικός υποψήφιος Robert Kennedy Jr έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι Κινέζοι είναι αυτοί που αναπτύσσουν εθνοτικά βιολογικά όπλα.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος σημείωσε επίσης ότι ο Covid-19 σχεδιάστηκε για να σώσει τους Εβραίους και τους Κινέζους.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας ισχυρίζεται ότι αυτά τα ξένα έθνη θα μπορούσαν να επιτεθούν στον λαό της, καθώς η οργάνωση χρησιμοποίησε Κινέζους για να κλέψει δεδομένα ειδών, τα οποία μεταφορτώθηκαν σε μια εφαρμογή smartphone.

Το σαρωτικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι διεξάγονται δοκιμές ασφαλείας μοντέλων όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν τα αποτελέσματα πριν δημοσιοποιηθούν


Σύμφωνα με τους Global Times, εάν ένα μοντέλλο τεχνητής νοημοσύνης τροφοδοτηθεί με αρκετά ανθρώπινα γενετικά δείγματα, μπορεί να αναλύσει και να κατανοήσει τα μοναδικά γενετικά χαρακτηριστικά κάθε εθνοτικής ομάδας.

«Η διατήρηση της βιοασφάλειας αποτελεί κοινή ευθύνη όλης της κοινωνίας. Όλοι πρέπει να εδραιώσουν μια αίσθηση βιοασφάλειας και να αντλήσουν σοφία από τα διδάγματα που αντλήθηκαν για την αντιμετώπιση των κινδύνων βιοασφάλειας, όπως οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», δήλωσε το υπουργείο.

Η είδηση έρχεται δύο χρόνια μετά από μια έκθεση που ισχυρίστηκε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες προετοιμάζονται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που διεξάγεται με βιολογικά και γενετικά όπλα.

Το έγγραφο-βόμβα επιμένει ότι θα είναι «το βασικό όπλο για τη νίκη» σε μια τέτοια σύγκρουση, περιγράφοντας ακόμη και τις τέλειες συνθήκες για την απελευθέρωση ενός βιολογικού όπλου και τεκμηριώνοντας τον αντίκτυπο που θα είχε στο «ιατρικό σύστημα του εχθρού».

Αυτή η τελευταία απόδειξη ότι το Πεκίνο εξέτασε το στρατιωτικό δυναμικό των κορωνοϊών SARS ήδη από το 2015 έχει επίσης εγείρει νέους φόβους για την αιτία του Covid-19, με ορισμένους αξιωματούχους να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει δραπετεύσει από κινεζικό εργαστήριο.

Ο φάκελλος από επιστήμονες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και αξιωματούχους υγείας, λεπτομέρειες του οποίου αναφέρθηκαν, εξέτασε τη χειραγώγηση ασθενειών για την κατασκευή όπλων «με τρόπο που δεν έχει ξαναδεί».




ΠΗΓΗ: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12694501/Chinas-spy-agency-claims-gene-weapons-target-specific-races-developed-certain-countries-eerie-warning.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Προετοιμάζεται η Κίνα για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με βιολογικά όπλα;
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9556415/China-preparing-WW3-biological-weapons-six-years-investigators-say.html

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ!
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
    (ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΡΑΚΟ ΤΟΝ ΤΖΟ ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ, ΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!