Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΓΑΛΛΙΑ: 18 μήνες φυλάκιση: Μητέρα αφήνει τον γιο της ΜΟΝΟ του στο σπίτι για χρόνια!!!! Το παιδί ΕΠΙΒΙΩΣΕ με ΚΕΗΚ και ΚΑΤΕΦΥΓΜΕΝΑ τρόφιμα!!!!

ΤΡΕΞΕ ΑΓΟΡΙ
...τρέξε αγόρι να προλάβεις τη Ζωή,
να βρεις τον Παράδεισό σου
πριν σε βρουν οι Δαίμονες
και σε αναγκάσουν φοβίζοντάς σε

να ζήσεις στην Κόλασή τους...

Πηγή: "15 Ποιήματα για τα Παιδιά του Κόσμου", Ελένη Ιωάννου

https://obsessionforpoetry.blogspot.com/2014/02/15.html


Σε αυτό το κέντρο κοινωνικής στέγασης στο Nersac της Γαλλίας, το αγόρι έπρεπε να φροντίσει τον εαυτό του για δύο χρόνια.
ΕΝΕΧ

Εγκατέλειψε τον εννιάχρονο γιο της για δύο χρόνια!

Μια 39χρονη γυναίκα είχε παραμελήσει τον γιο της εδώ και χρόνια. Μεταξύ εννέα και έντεκα ετών, έπρεπε να ζει μόνος του σε κοινωνικές κατοικίες. Η μητέρα ζούσε με τον σύντροφό της και επισκεπτόταν το παιδί μόνο για να φέρει φαγητό. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αρνήθηκε τα πάντα.

Αγόρι επιβιώνει με κέηκ και κατεψυγμένα τρόφιμα

Τώρα η ετυμηγορία εκδόθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο της Angoulême (Γαλλία): φυλάκιση 18 μηνών. Η 39χρονη άφησε τον γιο της μόνο του σε ένα διαμέρισμα στο Nersac για πάνω από δύο χρόνια. Ζούσε λίγα χιλιόμετρα μακριά με τον σύντροφό της και ερχόταν μόνο για να του φέρει φαγητό: κέηκ και κατεψυγμένα τρόφιμα από το μαγαζί στη γωνία.

Μετά από αυτό, άφησε τον γιο της πίσω στο κοινωνικό διαμέρισμα που είχε νοικιάσει. Το χειμώνα, ο μικρός έπρεπε μερικές φορές να κοιμηθεί κάτω από τρεις κουβέρτες, επειδή μερικές φορές, σύμφωνα με πληροφορίες από το France Info, δεν υπήρχε θέρμανση και  ηλεκτρική ενέργεια.

Οι δάσκαλοί του ήταν ανίδεοι

Το αγόρι έπρεπε να οργανωθεί μόνο του από το 2020 έως το 2022. Πήγε στο δημοτικό σχολείο μόνος του, και αργότερα στο γυμνάσιο. Το εκπληκτικό ήταν ότι οι δάσκαλοι δεν παρατήρησαν ποτέ πόσο παραμελημένο ήταν το αγόρι. «Ήταν πάντα χαμογελαστός, ήταν πολύ καλός μαθητής, πάντα καθαρός, πάντα ευγενικός», δήλωσε η Barbara Couturier, δήμαρχος του Nersac, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Άλλοι μαθητές, ωστόσο, διαισθάνθηκαν πόσο μόνος πρέπει να είναι ο συμμαθητής τους: «Είπε στους συμμαθητές του ότι τρώει μόνος του, ότι παίρνει μόνος του το λεωφορείο», δήλωσε ένας πρώην συμμαθητής του στο TF1. Και οι υποψίες των γειτόνων αυξήθηκαν επίσης με τα χρόνια. Μία γειτόνισσα παρατήρησε ότι το αγόρι έκλεβε τακτικά ντομάτες από τον κήπο της. Τέλος, το 2022, οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία - το αγόρι τοποθετήθηκε σε ανάδοχη φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα αρνήθηκε τα πάντα

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα αρνήθηκε ότι δεν είχε πάει ποτέ τον γιο της στο σχολείο. Επιπλέον, σύμφωνα με το France Info, η 39χρονη παρουσίασε παράλογες δικαιολογίες: Στην ερώτηση γιατί δεν βρίσκεται ούτε ένα από τα υπάρχοντά της στις εργατικές κατοικίες, η μητέρα δικαιολογήθηκε ότι η οδοντόβουρτσά της είχε πέσει πίσω από το ράφι.

Ο δικαστής δεν πείστηκε: Η 39χρονη έλαβε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, μέρος της οποίας μπορεί να περάσει σε ανοιχτή φυλακή.

Το αν θα χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να γίνει καλύτερη μητέρα είναι αμφίβολο. Δεδομένου ότι ο γιος της ζει με ανάδοχη οικογένεια, τον έχει επισκεφθεί μόνο δύο φορές. «Δεν είμαι μητέρα ελικόπτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι ο γιος μου», είπε δακρυσμένη στο δικαστήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Charente libre. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο γιος της αρνείται να δει ξανά τη μητέρα του – δύσκολα μπορείς να τον κατηγορήσεις. (FGA)


ΠΗΓΗ: https://www.rtl.de/cms/18-monate-haft-mutter-laesst-jungen-9-jahrelang-alleine-zuhause-5073965.html

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!