Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Καταπληκτικό βίντεο 19 λεπτών - ο αντίκτυπος των μικρών αλλαγών στην τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο, οι αλλαγές στην κλίση της γης και οι "ταλαντευόμενοι πόλοι" - βγαίνουμε από μια εποχή παγετώνων! Milankovitch (και μεθάνιο).


https://scienceatyourdoorstep.com/2017/09/05/milankovitch-and-climate/

Το βίντεο ξεκινά με ένα διάγραμμα σχετικά με τη μεγάλη άνοδο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα που δεν μπορεί να εξηγηθεί με γνωστή επιστήμη (με επίκεντρο κοντά σε μονάδες εξόρυξης αερίου μεθανίου στο Ιράν και το Καζακστάν - (πολλή "υγρή αγορά"!).

Το μεθάνιο αποτελεί 1.800 μέρη ανά δισεκατομμύριο της ατμόσφαιρας.

Αυτό είναι 1,8 μέρη ανά εκατομμύριο για μεθάνιο έναντι περίπου 400 μέρη ανά εκατομμύριο για CO2, περίπου 780.000 μέρη ανά εκατομμύριο αζώτου, περίπου 210.000 μέρη ανά εκατομμύριο οξυγόνου και 10.000 μέρη ανά εκατομμύριο αργού.

Κανείς δεν μιλάει για αργό - μου θυμίζει ένα αστείο από έναν παλιό φίλο με τον οποίο έχω χάσει επαφή με τον SJ Wells, αλλά δεν θα το πω εδώ σε περίπτωση που υπάρχουν και ανήλικα που μπορεί να διαβάζουν αυτό!


Το μεθάνιο είναι ένα πιο ισχυρό αέριο θερμοκηπίου από το CO2, αλλά γνωρίζουμε ότι το CO2 δεν είναι κάποιο είδος «ρυθμού θερμοκρασίας» στις παγκόσμιες θερμοκρασίες. Τα σύννεφα είναι πολύ πιο σημαντικά, αλλά τα μοντέλλα της IPCC του ΟΗΕ κρατούν την σκέψη τους μακριά από αυτά.


Μπορείτε να το ελέγξετε εδώ:

(100) Ο βραβευμένος John Clauser λέει ότι τα επικρατούντα κλιματικά μοντέλλα αγνοούν μια βασική μεταβλητή – τα σύννεφα – τα οποία έχουν 200 φορές μεγαλύτερο αντίκτυπο από το CO2 (σε αριθμό βατ ανά τετραγωνικό μέτρο) (substack.com)


Το βίντεο εξηγεί πώς μικρές αλλαγές στην τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο από έναν κύκλο σε μια έλλειψη φέρνουν τη γη πιο κοντά και πιο μακριά από τον ήλιο, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στο κλίμα της Γης.


Θα ακούσετε για "γεγονότα τερματισμού της εποχής των παγετώνων" και πώς είμαστε ακόμα τεχνικά σε μια εποχή παγετώνων που τελειώνει!

Εδώ είναι οι τρεις παράγοντες Milankovitch. Ο καθένας έχει σημαντικές επιπτώσεις στο κλίμα της Γης.


Παράγοντας 1 - σε τροχιά γύρω από τον ήλιο



Τα γεγονότα τερματισμού της εποχής των παγετώνων ευθυγραμμίζονται με αυτόν τον κύκλο αλλαγών 100.000 ετών από κυκλικές σε ελλειπτικές τροχιές γύρω από τον ήλιο.

Στη συνέχεια, υπάρχουν μετατοπίσεις στον άξονα της Γης που συμβαίνουν κάθε 40.000 χρόνια περίπου, που κυμαίνονται μεταξύ 21 και 24 μοιρών@


Παράγοντας 2 - η κλίση της Γης



Περισσότερη κλίση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη τήξη των παγετώνων στους πόλους.

Το τελευταίο αποτέλεσμα είναι η «μετάπτωση» – η γη «ταλαντεύεται» κάθε 20.000 χρόνια περίπου.



Η Γη περιστρέφεται με χίλια μίλια την ώρα, ενώ κάνει το ετήσιο ταξείδι των 150 εκατομμυρίων μιλίων γύρω από τον ήλιο (στα 17.000 μίλια / ώρα).

Πολλά άλλα διαγράμματα που εμφανίζουν τη συγχρονικότητα αυτών των παραγόντων Milankovitch με τις εποχές των παγετώνων.

Το υπόλοιπο βίντεο σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται το μεθάνιο. Πολλά "εξειδικευμένα" πράγματα που φαίνονται ασυμβίβαστα με τα σχέδια "φυσικής αποκατάστασης" των "Πρασίνων.


Μια πτυχή που δεν καλύπτεται στο βίντεο είναι η τάση της Γης να αναστραφεί εντελώς στον άξονά της.

Από εδώ:

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν το μαγνητικό πεδίο της Γης αντιστρέφεται; (nationalgeographic.com)


«,,, τι είναι η γεωμαγνητική αντιστροφή;


Εάν η γεωλογική ιστορία επαναληφθεί, οι μαγνητικοί πόλοι της Γης θα πρέπει τελικά να αλλάξουν θέσεις. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Με βάση τα μαγνητικά αποτυπώματα που είναι κλειδωμένα σε αρχαίους βράχους, γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια, ο μαγνητικός βορράς και νότος έχουν αντιστραφεί περίπου κάθε 200.000 έως 300.000 χρόνια (αυτός ο ρυθμός δεν ήταν σταθερός κατά τη διάρκεια ζωής του πλανήτη, όμως). Η τελευταία από αυτές τις μεγάλες ανατροπές συνέβη πριν από περίπου 780.000 χρόνια, αν και οι πόλοι περιπλανιούνται ανάμεσα σε αυτές τις μεγαλύτερες ανατροπές. (Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή φαίνεται να μετατοπίζει τους γεωγραφικούς πόλους της Γης).


Προσπαθήστε να κρατήσετε την κοιλιά σας από το γέλιο στην τελευταία πρόταση που βρίσκεται σε παρένθεση - η National Geographic δεν μπορούσε παρά να προωθήσει αυτό το γελοίο ψέμμα!





ΠΗΓΗ: https://peterhalligan.substack.com/p/terrific-19-minute-video-the-impact?publication_id=1032096&post_id=140713903&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:




Το μυστήριο των νεφών (διάρκεια: 52:45)

κανάλι: Cindy's Curiosity
https://www.youtube.com/watch?v=5SzMYVbbfxI&ab_channel=Cindy%27sCuriosity

Το Cloud Mystery είναι ένα ντοκυμανταίρ του Δανού σκηνοθέτη Lars Oxfeldt Mortensen. Διερευνά τη θεωρία του Δανού επιστήμονα Henrik Svensmark σχετικά με το πώς οι γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τη νεφοκάλυψη και πώς αυτό επηρεάζει το κλίμα της γης.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Οποιοδήποτε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ΔΕΝ αποκτάται κέρδος με οποιονδήποτε τρόπο.



ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ:

Νομπελίστας διαψεύδει το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνει αγνοημένο παράγοντα
Ο βραβευμένος με Νόμπελ John Clauser αμφισβήτησε τα επικρατούντα κλιματικά μοντέλα, τα οποία λέει ότι αγνόησαν μια βασική μεταβλητή.
https://www.theepochtimes.com/us/nobel-winner-refutes-climate-change-narrative-points-out-ignored-factor-5486267


ΕΔΩ: 


https://www.linkedin.com/posts/thomas-mitchell-5790b311_prize-laureate-john-clauser-says-prevailing-activity-7142007695435345920-cNw_?utm_source=share&utm_medium=member_desktop


https://www.linkedin.com/posts/thomas-mitchell-5790b311_whats-inside-this-crater-in-madagascar-activity-7142008685446242304-mlVe?utm_source=share&utm_medium=member_desktop


ΚΑΙ ΕΔΩ:


(Οι επιστήμονες του MIT το έστειλαν στην EPA αποδεικνύοντας την ηλιθιότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.)

Παν/μιο Πρίνστον: Επιστήμονες του MIT λένε ότι οι κανονισμοί της EPA για το κλίμα βασίζονται σε μια «φάρσα»

https://co2coalition.org/wp-content/uploads/2023/07/Happer-Lindzen-EPA-Power-Plants-2023-07-19.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!