Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΝΤΑΒΟΣ 2024: Μέλος του πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ λέει ότι η γεωργία και η αλιεία είναι «ΟΙΚΟΚΤΟΝΊΑ», και απαιτεί να τιμωρηθούν!

«Μην είστε καρκίνος στη Γη – αφήστε χώρο για τη φύση – αφήστε χώρο για τη φύση», είπαν κάποτε οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζώρτζια.




«Από νομική άποψη, αυτό που η οργάνωσή μου και άλλοι συνεργάτες στοχεύουν να κάνουν είναι να αναγνωριστεί αυτό νομικά ως ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Αυτό που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις που προσπαθούν να βγάλουν χρήματα, να καλλιεργήσουν, να ψαρέψουν." - Jojo Mehta (16 Ιανουαρίου 2014, WEF)



Από τον Jacob M. Thompson

«Μην είστε καρκίνος στη Γη – αφήστε χώρο για τη φύση – αφήστε χώρο για τη φύση», είπαν κάποτε οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζώρτζια.

Μία προσκεκλημένη ομιλητής στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αυτής της εβδομάδας στο Νταβός της Ελβετίας, ισχυρίστηκε ότι η κτηνοτροφία και η αλιεία είναι στο ίδιο επίπεδο με τη δολοφονία και τη γενοκτονία, αποκαλώντας την «οικοκτονία» και εργάζεται ενεργά για να δει αυτές τις πρακτικές να ποινικοποιούνται.

Η Jojo Mehta, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stop Ecocide Internationalέκανε αυτά τα σχόλια την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο "Όπου η φύση συναντά τη σύγκρουση". Το WEF έγραψε σε μια περιγραφή για τη συζήτηση: «Η φύση και η κλιματική κρίση επηρεάζουν την επισιτιστική ασφάλεια και την ασφάλεια του νερού, τροφοδοτώντας τον εκτοπισμό και τις ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επιδεινώνοντας τους κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε τη σχέση φύσης-ασφάλειας στις αποφάσεις και τις επενδυτικές εντολές για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των κοινοτήτων που είναι πιο ευάλωτες και επηρεάζονται περισσότερο;»

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, η Mehta ρωτήθηκε ποια είναι η αναδυόμενη έννοια γνωστή ως «οικοκτονία» και πώς αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στη μακροπρόθεσμη χάραξη πολιτικής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stop Ecocide International, η οικοκτονία ορίζεται ως,

Μια λέξη για να περιγράψει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας. τη μαζική καταστροφή και καταστροφή του φυσικού ζωντανού κόσμου. Σημαίνει κυριολεκτικά «σκοτώνοντας το σπίτι κάποιου». Και αυτή τη στιγμή, στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος.

Η οργάνωση προσθέτει: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τους κανόνες. Ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Εργαζόμαστε, μαζί με ένα αυξανόμενο παγκόσμιο δίκτυο δικηγόρων, διπλωματών και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας των πολιτών, για να καταστήσουμε την οικοκτονία διεθνές έγκλημα».

Έτσι, όταν ρωτήθηκε πώς θα ήθελε να δει αυτό να αναγνωρίζεται και να εφαρμόζεται περισσότερο, η Mehta δήλωσε:

Από νομική άποψη, [... Στόχος μας είναι να αναγνωριστεί αυτό νομικά ως σοβαρό έγκλημα, διότι ένα από τα ζητήματα που διαπερνά όλη αυτή τη συζήτηση είναι ότι έχουμε μια πολιτισμικά, πολύ βαθιά ριζωμένη συνήθεια να μην παίρνουμε τη ζημιά στη φύση τόσο σοβαρά όσο παίρνουμε για τους ανθρώπους και τις περιουσίες.

Θέλω να πω, ξέρετε, αν αγωνίζεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τουλάχιστον γνωρίζετε μαζικές δολοφονίες, βασανιστήρια, όλα αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά εγκλήματα. Αλλά δεν υπάρχει ισοδύναμο στον περιβαλλοντικό χώρο.

[...] Με την οικοκτονία, αυτό που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι άνθρωποι, αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, είναι να βγάλουν χρήματα, είναι τα αγροκτήματα, είναι η αλιεία, κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που παράγουν ενέργεια και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό που λείπει είναι η επίγνωση και η συνείδηση γύρω από τις παρενέργειες γύρω από τις παράπλευρες απώλειες που συμβαίνουν με αυτό.

Και έτσι, βάζοντας ένα εξωτερικό όριο, μια παράμετρο σιδηροτροχιάς ασφαλείας που απλά λέει, ό, τι κι αν κάνετε δεν θα πρέπει να δημιουργήσει αυτό το επίπεδο σοβαρότητας, σοβαρής μακροπρόθεσμης και εκτεταμένης βλάβης. Στην πραγματικότητα, αρχίζει να κατευθύνει τη λήψη αποφάσεων, να κατευθύνει επιχειρηματικά σχέδια, [...].

Με την οικοκτονία είναι πραγματικά απλό είδος παρέμβασης σε νομικό επίπεδο, που θα μπορούσε να αρχίσει να κατευθύνει τα πάντα προς μια υγιή κατεύθυνση.

Πρόσφατα, το The WinePress περιέγραψε λεπτομερώς μια εκδήλωση προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και την Cargill το 2015, η οποία προέβλεψε ότι οι φόροι κρέατος και χαρτοκιβωτίων θα εφαρμοστούν μέχρι το 2024, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων τροφίμων και άλλων καταστροφών που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, το 2010 η γερμανική 

αυτοκινητοβιομηχανία Audi πρόβαλε μια 

διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Super Bowl 

που αστειευόταν (!!!) για την «πράσινη 

αστυνομία» που συλλαμβάνει και εισβάλλει στα 

σπίτια των ανθρώπων για τη διάπραξη 

εγκλήματος που σχετίζεται με το κλίμα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ναι, σίγουρα σατανικοί. Μόνο κάτι τόσο στρεβλό και διεστραμμένο θα μπορούσε να καταλήξει σε αυτή τη συλλογιστική. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα λιγώτερο στο Νταβός. Έτσι, προφανώς, η γεωργία και η αλιεία – κάτι που συνεχίζεται από την αυγή της ανθρωπότητας – θεωρείται πλέον γενοκτονία για τη Γη. Αυτοί είναι οι άρρωστοι που μας λένε πώς θα διάγουμε την ζωή μας, και αν δεν είναι ολοφάνερο σε αυτό το σημείο ότι αυτοί οι άρρωστοι, διεστραμμένοι άνθρωποι θέλουν τελικά να μειώσουν τον πληθυσμό, τότε δεν ξέρω τι άλλο να σας πω.

Αυτός που καλλιεργεί τη γη του θα έχει άφθονο ψωμί, αλλά αυτός που ακολουθεί μάταιους ανθρώπους θα έχει αρκετή φτώχεια.

Παροιμίες 28:19

Θυμηθείτε: οι εντολές 1 και 10 σχετικά με τους από τότε κατεστραμμένους Κατευθυντήριους Λίθους της Τζώρτζια έλεγαν: «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 σε διαρκή ισορροπία με τη φύση» και «Μην είστε καρκίνος στη Γη - αφήστε χώρο για τη φύση - αφήστε χώρο για τη φύση».



Α Τιμ. 4,1     Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς ἀποστήσονταί τινες τῆς πίστεως, προσέχοντες πνεύμασι πλάνοις καὶ διδασκαλίαις δαιμονίων,

(Το δε Αγιον Πνεύμα ρητώς λέγει και προλέγει, ότι κατά τους κατόπιν χρόνους σκληρυμένοι μερικοί, εξ αιτίας της αμαρτωλότητός των, θα αποστατήσουν από την ορθήν πίστιν και θα προσέχουν εις πνεύματα πλάνης και εις δαιμονικάς διδασκαλίας.)


Α Τιμ. 4,2           ἐν ὑποκρίσει ψευδολόγων, κεκαυτηριασμένων τὴν ἰδίαν συνείδησιν,

(Θα δίδουν προσοχήν και πίστιν εις διδασκάλους του ψεύδους και της πλάνης, οι οποίοι θα έχουν αναίσθητον και ανάλγητον, σαν καυτηριασμένην, την συνείδησίν των.)


Α Τιμ. 4,3           κωλυόντων γαμεῖν, ἀπέχεσθαι βρωμάτων, ἃ ὁ Θεὸς ἔκτισεν εἰς μετάληψιν μετὰ εὐχαριστίας τοῖς πιστοῖς καὶ ἐπεγνωκόσι τὴν ἀλήθειαν.

(Οι ασυνείδητοι αυτοί ψευδολόγοι θα εμποδίζουν τους ανθρώπους να έρχωνται εις γάμον, θα διδάσκουν ότι πρέπει να απέχουν οι άνθρωποι από φαγητά, τα οποία εν τούτοις ο ίδιος ο Θεός τα έδωσε, δια να τα τρώγουν και τα απολαμβάνουν με ευγνωμοσύνην προς τον Θεόν οι πιστοί και οι προχωρημένοι εις την πλήρη γνώσιν της αληθείας.)




Α Κορ. 9,7             τίς στρατεύεται ἰδίοις ὀψωνίοις ποτέ; τίς φυτεύει ἀμπελῶνα καὶ ἐκ τοῦ καρποῦ αὐτοῦ οὐκ ἐσθίει; ἢ τίς ποιμαίνει ποίμνην καὶ ἐκ τοῦ γάλακτος τῆς ποίμνης οὐκ ἐσθίει;

(Σας ερωτώ· ποιός ποτέ στρατιώτης παίρνει μέρος εις μίαν εκστρατείαν, εις ένα πόλεμον και πληρώνει ο ίδιος την τροφήν και τον οπλισμόν του; Ποιός φυτεύει αμπέλι και από τον καρπόν αυτού δεν τρώγει; Η ποιός βόσκει ποίμνιον και δεν τρώγει από το γάλα του ποιμνίου; ( Ημείς οι Απόστολοι είμεθα και στρατιώται του Χριστού και εργάται του αμπελώνος του και ποιμένες των λογικών του προβάτων. Σας ερωτώ λοιπόν· είναι λογικόν και νοητόν να μη τρεφώμεθα από το έργον και νοητόν να μη τρεφώμεθα από το έργον μας;)


Α Κορ. 9,8          Μὴ κατὰ ἄνθρωπον ταῦτα λαλῶ; ἢ οὐχὶ καὶ ὁ νόμος ταῦτα λέγει;

(Αλλά μήπως αυτά που σας λέγω είναι παρμένα από τας συνηθείας των ανθρώπων μόνο; Η μήπως δεν λέγει τα ίδια και ο μωσαϊκός Νόμος;)


Α Κορ. 9,9          ἐν γὰρ τῷ Μωϋσέως νόμῳ γέγραπται· οὐ φιμώσεις βοῦν ἀλοῶντα. μὴ τῶν βοῶν μέλει τῷ Θεῷ;

(Διότι και στον Νόμον του Μωϋσέως έχει γραφή· “δεν θα βάλης φίμωτρον και δεν θα δέσης το στόμα του βωδιού που αλωνίζει”· θα του το αφήσης ελεύθερον να τρώγη και κάτι από τα στάχυα που αλωνίζει. Μηπως ο Θεός σαν Νομοθέτης ενδιαφέρεται δια τα βόδια;)


Α Κορ. 9,10        ἢ δι᾿ ἡμᾶς πάντως λέγει; δι᾿ ἡμᾶς γὰρ ἐγράφη, ὅτι ἐπ᾿ ἐλπίδι ὀφείλει ὁ ἀροτριῶν ἀροτριᾶν, καὶ ὁ ἀλοῶν τῆς ἐλπίδος αὐτοῦ μετέχειν ἐπ᾿ ἐλπίδι.

(Η δεν είναι λογικώτερον να πιστεύσωμεν, μήπως δι' ημάς πάντως δίδη αυτήν την εντολήν; Ναι δι' ημάς το λέγει. Διότι δι' ημάς τους πνευματικούς εργάτας έχει γραφή στον Νομον ότι ο γεωργός με την ελπίδα ότι θα απολαύση και ο ίδιος από την εσοδείαν, οφείλει να οργώνη και να καλλιεργή. Και εκείνος που γεμάτος ελπίδα αλωνίζει οφείλει να μετέχη εις την ελπίδα, ότι θα απολαύση τους καρπούς των κόπων του.) (Α ́ Κορινθίους 9:7-10).



Πηγή: winepressnews.com



ΠΗΓΗ: https://lionessofjudah.substack.com



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!