Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

ΚΑΝΑΔΑΣ: 4 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΗΚΑΝ πριν από τα Χριστούγεννα.



Τέσσερεις εκκλησίες πυρπολήθηκαν στην Αλμπέρτα του Καναδά (https://thenationalpulse.com/2023/09/25/canadas-parliament-gives-standing-ovation-to-actual-nazi/) τις τελευταίες εβδομάδες, με την τελευταία να σημειώνεται λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) ερευνά τις εμπρηστικές επιθέσεις. 

Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν στο Barrhead (https://nationalpost.com/news/canada/four-alberta-churches-burned-in-the-weeks-before-christmas#:~:text=While%20Montreal's%20Notre%20Dame%20held,all%20under%20investigation%20by%20police.), όπου η αγγλικανική εκκλησία St. Mary Abbots και η εκκλησία του St. Aidan, και οι δύο ιστορικοί στυλοβάτες της κοινότητας, καταστράφηκαν στις 7 Δεκεμβρίου.

Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε με την πυρπόληση της Καθολικής Ιεραποστολής του Αγίου Γαβριήλ στο Janvier στις 15 Δεκεμβρίου. Ακολούθησε ο ύποπτος εμπρησμός μιας εκκλησίας των Αντβεντιστών της  της Εβδόμης Ημέρας στο Beiseker στις 20 Δεκεμβρίου.

 

"Οι σκέψεις μου είναι με την κοινότητα των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας στο Beiseker, AB που θρηνεί την απώλεια της εκκλησίας τους από τα χέρια ενός εμπρηστή", σχολίασε ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Pierre Poilievre. «Αυτή είναι η 4η εκκλησία μέσα σε 2 εβδομάδες που στοχοποιείται από πράξεις βίαιου αντιχριστιανικού μίσους».

 

Ο Καναδάς γνώρισε μια έξαρση πυρκαγιών εκκλησιών το 2021. Αυτά πυροδοτήθηκαν από ισχυρισμούς ότι «μαζικοί τάφοι» παιδιών ιθαγενών Αμερικανών είχαν ανακαλυφθεί σε πρώην οικιστικά σχολεία. 

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντώ φάνηκε να δίνει κάποια σιωπηρή έγκριση στις εμπρηστικές επιθέσεις.

«Κατανοώ τον θυμό που υπάρχει εκεί έξω εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εναντίον θεσμών όπως η Καθολική Εκκλησία.

Είναι πραγματικό και είναι πλήρως κατανοητό (!!!!!) δεδομένης της επαίσχυντης ιστορίας», είπε.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2023, ωστόσο, δεν είχαν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα σε κανέναν από τους υποτιθέμενους «μαζικούς τάφους».


ΠΗΓΗ: https://thenationalpulse.com/2023/12/30/4-canadian-churches-burned-before-christmas/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ!
    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΡΥΝΤΩ ΤΟ ΕΞΩΓΑΜΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!
    ΤΙ ΒΟΘΡΟΣ Ο ΤΖΑΣΤΙΝ!
    ΜΠΟΧΑ ΣΚΕΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτά που δήλωσε ο τρυντώ ενθάρρυνε απροκάλυπτα τέτοιες πράξεις.
    Οι Χριστιανοί βρισκόμαστε σε διωγμό επίσημα πλέον από τις ίδιες μας τις κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!