Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Οι έμποροι αυτοκινήτων εγκαταλείπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα



28 Δεκεμβρίου 2023
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,1 λεπτά


Στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, γίνονται προσπάθειες να εξαναγκαστούν οι αγοραστές να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παρά τη μαζική στήριξη των τιμών με χρήματα των φορολογουμένων, οι αγοραστές δεν συμμετέχουν και οι έμποροι οδηγούνται στην καταστροφή. Σχεδόν οι μισοί αντιπρόσωποι της Buick στις Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν την εξαγορά από την General Motors (GM) για να αποφύγουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων. Οι εκθέσεις καταναλωτών δείχνουν ότι οι Αμερικανοί απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτά τα οχήματα.


Σύμφωνα με την GM, περίπου 1.000 από τους σχεδόν 2.000 αντιπροσώπους της Buick στις ΗΠΑ επέλεξαν την εξαγορά από τη μητρική εταιρεία αντί να επενδύσουν εκατομμύρια στη μετατροπή και προετοιμασία αντιπροσωπειών για την εξυπηρέτηση και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων.

  • "Δώσαμε στους εμπόρους που δεν ευθυγραμμίζονται με το μέλλον της Buick την ευκαιρία να αποχωρήσουν οικειοθελώς και με σεβασμό και δομημένο τρόπο..."
  • Η General Motors έχει αγοράσει περίπου τους μισούς αντιπροσώπους της Buick που αρνήθηκαν να επενδύσουν τουλάχιστον 300.000 δολλάρια στην πώληση και συντήρηση των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε email.
  • Οι αντιπρόσωποι που αποδέχονται την εξαγορά δεν θα πωλούν πλέον οχήματα Buick, αλλά θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να πωλούν οχήματα GMC και Chevrolet, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι εξαγορές έρχονται σε μια εποχή που η GM έχει μειώσει σημαντικά την υιοθέτηση των EV, καθώς η εταιρεία παλεύει με την αδύναμη ζήτηση, τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και τα χαμηλά περιθώρια κέρδους των EV. Η Buick δεν έχει ακόμη ηλεκτρικά μοντέλλα στην αγορά, αλλά η GM σχεδιάζει να κάνει την πολυτελή μάρκα μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Η ΕΕ θέλει να προχωρήσει πολύ περισσότερο στην άσκηση εξαναγκασμού. Η ΕΕ έχει ένα σχέδιο (το οποίο είναι εξαιρετικά μη ρεαλιστικό για πολλούς) για την απαγόρευση του κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035. Τώρα η ΕΕ εργάζεται για έναν νέο νόμο που θα επιτρέψει στα κράτη να κατάσχουν και να αποσύρουν παλαιότερα αυτοκίνητα. Προφανώς, υπάρχει φόβος ότι οι άνθρωποι απλώς θα συνεχίσουν να οδηγούν τα παλιά τους αυτοκίνητα καύσης αντί να στραφούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τι κάνετε, λοιπόν; Απλά τους παίρνετε το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι επενδύσεις των αντιπροσώπων αναμένεται να καλύψουν το κόστος εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την εκπαίδευση των εργαζομένων στη συντήρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλες πρωτοβουλίες. Πριν από τις εξαγορές, η GM είχε περίπου 2.000 αντιπροσωπείες Buick. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της GM δήλωσε στη WSJ ότι οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της Buick είχαν κάνει τις απαραίτητες προκαταβολικές επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα.

Οι έμποροι που αποδέχθηκαν την εξαγορά πιθανότατα δεν είχαν άλλη επιλογή.

Είναι απίθανο τα 300.000 δολλάρια που κοστίζει η μετατροπή σε ηλεκτρικά οχήματα να είναι ο λόγος που οι έμποροι αυτοκινήτων έχουν εγκαταλείψει τη βιομηχανία. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εγκαταλείπουν λόγω υποχρεωτικής επένδυσης 300.000 δολλαρίων είναι επειδή οι έμποροι πίστευαν ότι θα χάσουν πολύ περισσότερα από 300.000 δολλάρια.

Η GM μπορεί να έχει την πολιτική επιρροή να απαιτήσει και να λάβει παχυλά χρήματα των φορολογουμένων, εάν η ανικανότητα διαχείρισης οδηγήσει την εταιρεία σε πτώχευση. Ωστόσο, οι μικροί ανεξάρτητοι έμποροι αυτοκινήτων παραμερίζονται. Μπορέσαμε να παρατηρήσουμε την τεράστια συγκέντρωση κεφαλαίου εδώ και αρκετό καιρό.

Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί σ κ ό π ι μ η ζημιά και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν. Τα υποτιθέμενα μέτρα «προστασίας του κλίματος» συνεχίζονται ακόμη πιο έντονα εκεί που τελείωσε ο κορωνοϊός.


ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2023/12/28/autohaendler-werfen-das-handtuch-bei-e-autos/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νέα νομοθεσία της ΕΕ προβλέπει μαζική κατάσχεση αυτοκινήτων
https://tkp.at/2023/11/30/neues-eu-gesetz-sieht-massenhafte-beschlagnahmung-von-pkws-vor/


Γερμανία: Η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η λειτουργία αντλιών θερμότητας ενδέχεται να περιοριστούν από το 2024
https://tkp.at/2023/12/04/deutschland-laden-von-e-autos-und-betrieb-von-waerempumpen-kann-ab-2024-eingeschraenkt-werden/


Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χρειαζόμαστε τα δύο τρίτα περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι στο παρελθόν
https://tkp.at/2023/08/07/fuer-e-autos-brauchen-wir-um-zwei-drittel-mehr-strom-als-bisher/


Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με γεννήτριες ντήζελ και ελεγκτές γεγονότων
https://tkp.at/2023/10/05/e-auto-ladestationen-mit-diesel-generatoren-und-die-faktenchecker/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!