Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ισπανία: Εκστρατεία κατά της επέκτασης του 5G.

https://liberumasociacion.org/wp-content/uploads/2021/04/hazte-socio.jpg



Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Liberum" ενημέρωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση αγνόησε διάφορους νόμους και προληπτικές υποχρεώσεις στην επέκταση του δικτύου 5G. Ως εκ τούτου, ξεκίνησε μια αναφορά για να επιστήσει την προσοχή των φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας σε αυτές τις παρανομίες. 

Από την Wiltrud Schwetje

Λίγο μετά την έναρξη της «πανδημίας» τον Μάρτιο του 2020, η γερμανική επικρατούσα τάση ανέφερε την παράνομη επέκταση των δικτύων 5G, η Κίνα ανακοίνωσε ότι εργαζόταν ήδη στο 6G, την ίδια στιγμή που ο Elon Musk εκτόξευσε τους πρώτους δορυφόρους Starlink στο διάστημα, αρχικά υποτίθεται ότι ήταν 3000, ωστόσο 20.000 στοχοποιήθηκαν (εδώ).

Οι κυβερνήσεις σε διάφορες χώρες και κράτη σε όλο τον κόσμο έχουν τρελλαθεί με την ανάπτυξη εφαρμογών παρακολούθησης για κινητά τηλέφωνα για την παρακολούθηση των προφίλ κίνησης των ανθρώπων, υποτίθεται για την προστασία τους από μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη από κορωνοϊό.

Η ξαφνική ψηφιακή διαφημιστική εκστρατεία συνδέθηκε στενά με πληροφορίες σχετικά με τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού και τους κωδικούς QR. Οι επικριτές αποκάλυψαν περαιτέρω συνδέσεις με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, την ψηφιακή βιομετρική ταυτότητα και τα κινεζικού τύπου συστήματα κοινωνικής πίστωσης (εδώ).

Η ψηφιοποίηση επαινέθηκε ιδιαίτερα για την υποτιθέμενη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών. Η ασφάλεια των δεδομένων και τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν ενδιαφέρουν πλέον τους αρχηγούς κυβερνήσεων. Μερικοί από αυτούς, όπως ο μαθητής του Klaus Schwab Justin Trudeau, πιάστηκαν ακόμη και να κατασκοπεύουν παράνομα τα δεδομένα των πολιτών τους.

Εκείνη την εποχή, οι υπεύθυνοι πολιτικοί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρέλειψαν επίσης να αναφέρουν τους κινδύνους που θα μπορούσε να έχει η φρενήρης επέκταση του δικτύου 5G για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Θα μπορούσε κανείς να σχηματίσει την εντύπωση ότι ένα δίχτυ σιωπής έχει σκόπιμα τοποθετηθεί πάνω από αυτή την πτυχή της ψηφιοποίησης, η οποία αποτελεί μέρος της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης» που διαδίδεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και άλλους παράγοντες της Μεγάλης Επαναφοράς. Αυτή η έλλειψη κριτικής κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

Στην Ισπανία, η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Liberum έχει πλέον ασχοληθεί με το θέμα και ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά της επέκτασης του δικτύου 5G.

Το ιστορικό: Ήδη από το 2017, η κυβέρνηση ενέκρινε το «Εθνικό Σχέδιο 5G», το οποίο επικαιροποιήθηκε με τη στρατηγική «Ψηφιακή Ισπανία 2025» και τη στρατηγική «Προώθηση της τεχνολογίας 5G». Στόχος είναι να τεθεί η Ισπανία στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της τεχνολογίας 5G και να προετοιμαστεί η χώρα για να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία. Ως αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας παρείχαν τη σύνδεση 5G μέσω των κεραιών τους.

Τι είναι εντυπωσιακό σε αυτή την προσέγγιση: Το συγκεκριμένο «Εθνικό Σχέδιο 5G» δεν διαθέτει τις απαραίτητες μελέτες περιβαλλοντικών και υγειονομικών επιπτώσεων, όπως απαιτείται από τον Νόμο 21/2013, της 9ης Δεκεμβρίου, για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η αρχή της προφύλαξης κατά την εισαγωγή της τεχνολογίας 5G δεν λαμβάνεται υπόψη. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του Διαμεσολαβητή. Δήλωσε:

«Η αρχή της προφύλαξης είναι μία από τις γενικές αρχές της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 3δ του νόμου 33/2011, της 4ης Οκτωβρίου, για τη δημόσια υγεία, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι η ύπαρξη εύλογων ενδείξεων πιθανού σοβαρού αντίκτυπου στην υγεία του πληθυσμού, ακόμη και σε περίπτωση επιστημονικής αβεβαιότητας σχετικά με τη φύση του κινδύνου, καθορίζει την παύση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό της εν λόγω δραστηριότητας».

Περαιτέρω: Το άρθρο 12.2 του γενικού νόμου για τη δημόσια υγεία 33/2011, της 4ης Οκτωβρίου, ορίζει ότι οι πιθανές επιπτώσεις της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές (ΗΜΠ) στην υγεία αποτελούν μέρος της εποπτείας της δημόσιας υγείας. Και το άρθρο 35 ορίζει ότι οι δημόσιες διοικήσεις πρέπει να διενεργούν εκτίμηση των επιπτώσεων στην υγεία για κανονισμούς, σχέδια, προγράμματα και έργα που έχουν αντίκτυπο στην υγεία.

Ως εκ τούτου, το «Εθνικό Σχέδιο 5G», η στρατηγική «Ψηφιακή Ισπανία 2025» και η στρατηγική «Προώθηση της τεχνολογίας 5G» θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί σε εκτίμηση επιπτώσεων στο περιβάλλον και την υγεία, επισημαίνει η Liberum. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ' αυτού, το «Εθνικό Σχέδιο 5G» και οι επακόλουθες στρατηγικές έχουν προωθήσει την τεχνολογική πρόοδο εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων. Οι κίνδυνοι που μπορεί να προκαλέσει η μη ιονίζουσα ακτινοβολία έχουν αγνοηθεί εντελώς.

Αυτές οι παρανομίες διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθεί η εγκατάσταση κεραιών 5G από τις διάφορες εταιρείες του κλάδου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι αυτού του τύπου εκπομπών. Απόδειξη αυτού είναι η έλλειψη εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το σχέδιο, δηλώνει η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αγνοήθηκαν οι αντιρρήσεις των ατόμων και των ενώσεων πολιτών, όχι όμως και οι αντιρρήσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, των διοικήσεων και των κατασκευαστών, οι οποίες αφορούν μόνο την εισαγωγή, εγκατάσταση ή χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Το Liberum τονίζει:

«Η ισπανική κυβέρνηση, αναπτύσσοντας το 5G, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον νόμο 21/2013, της 9ης Δεκεμβρίου, για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τον νόμο 33/2011, της 4ης Οκτωβρίου, για τη δημόσια υγεία, αλλά και με τον νόμο 9/2014 για τις τηλεπικοινωνίες. Αυτό ίσχυε ήδη από την αρχή της εκπόνησης του «Εθνικού Σχεδίου 5G» και, στη δέκατη πρόσθετη διάταξή του, διέταξε τη δημιουργία μιας Διυπουργικής Επιτροπής για τις Ραδιοσυχνότητες και την Υγεία, έργο της οποίας είναι να συμβουλεύει και να ενημερώνει το κοινό, τις δημόσιες διοικήσεις και τους διάφορους παράγοντες της βιομηχανίας σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν για τις ραδιοεκπομπές και τα μέτρα προστασίας από τις ραδιοεκπομπές (...)».

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται επίσης σε αυτές τις οδηγίες της ΕΕ: Ήδη από το 2007, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) ζήτησε την εφαρμογή της «αρχής της προφύλαξης». Αυτό θεωρείται μία από τις αρχές της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη σοβαρών ή μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία και το περιβάλλον (οικολογικά προβλήματα και προβλήματα υγείας), ακόμη και αν η πιθανή σχέση αιτίου-αποτελέσματος δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πλήρως επιστημονικά. Σύνθημα: «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία».

Στις 27 Μαΐου 2011, η Μόνιμη Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα 1815 σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τις επιπτώσεις τους. Εκφράστηκε η καταγγελία ότι, παρά το αίτημα για την αρχή της προφύλαξης, εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταπόκριση σε νέους ή γνωστούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. Προειδοποίησε ότι «η αναμονή για σαφή επιστημονικά και κλινικά στοιχεία πριν από τη λήψη προληπτικών μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλό οικονομικό και υγειονομικό κόστος, όπως συνέβη με τον μόλυβδο και τον καπνό».

Όσον αφορά την ΕΕ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2020, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τον «Αντίκτυπο της ασύρματης επικοινωνίας 5G στην ανθρώπινη υγεία».

Αναφέρει ότι οι κανονισμοί ασφαλείας της ΕΕ σχετικά με την «έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF)» είναι άνω των 20 ετών. «Δεν ισχύουν για τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του 5G», αναφέρει το έγγραφο.

Ως εκ τούτου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) συνιστά προσοχή «εδώ και πολύ καιρό». Στο παρελθόν, υπήρξαν «παραβιάσεις της αρχής της προφύλαξης, οι οποίες συχνά οδήγησαν σε μη αναστρέψιμες βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον».

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη διεξαγάγει μελέτες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από την τεχνολογία 5G (εδώ).

Ως εκ τούτου, η Liberum διατύπωσε μια αναφορά και κάλεσε όλους τους ισπανούς πολίτες να την αποστείλουν στις αρμόδιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η Vodafone, η Movistar, η Orange ή η Yoigo. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση ενάντια σε όλες αυτές τις παρανομίες, συνοψίζει το Liberum.

Πηγή:

Liberum: Campaña solicitud a operadoras sobre 5G


Έγγραφα

 PDF - (174 kB)


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/spanien-kampagne-gegen-5g-ausbau

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα ιδιαιτέρως ενημερωτικό καί αφυπνιστικό θέμα καί ανάρτηση που δέν φαίνεται νά πρόσεξαν οι αναγνώστες.....
    Κ ρ ί μ α.
    Λές καί δέν αφορά τήν ίδια τους τήν ζωή καί των παιδιών τους!
    Eυχαριστούμε πολύ Μαριγώ Ζαραφοπούλα γιά τήν φιλότιμη προσπάθεια αφυπνίσεως όλων μας!
    Καί τέλος σάν ....κερασάκι άς αφιερώσουμε στήν παγερή αδιαφορία καί βαθιά άγνοια των περισσοτέρων μία εικόνα :
    https://www.backabuddy.co.za/misc/projects/FB_logo1.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί αυτό βγάζει μάτι !
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQG7TaxJL9E4d7r1GpTHhnZxX3LVEU2V0E9ypM2QFIGiiIhBhXL3Q_dTfHSBvWxQZ6zpaQ&usqp=CAU

      Διαγραφή
  2. https://m.media-amazon.com/images/W/MEDIAX_792452-T2/images/I/51SQzHmLQbL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!