Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Η Μόσχα καταγγέλλει δημοσίευμα της Bild για προετοιμασίες για «πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσσίας» μετά την ήττα στην Ουκρανία.


Καθώς η Δύση συνεχίζει να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσσίας στην Ουκρανία, προμηθεύοντας το καθεστώς του Κιέβου με σύγχρονα οπλικά συστήματα, έχει προωθήσει ισχυρισμούς για μια ευρύτερη «ρωσική απειλή» για όλη τη Δυτική Ευρώπη και το ΝΑΤΟ - ισχυρισμοί που έχουν απορριφθεί ως ψευδείς και γελοιοποιούνται από το Κρεμλίνο.

ΗΓερμανία ετοιμάζεται για «πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσσίας», ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025, γράφει η Bild, επικαλούμενη ένα «μυστικό» έγγραφο της Bundeswehr.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωσε: Δεν είναι παρά ψευδείς ειδήσεις.
«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το ρεπορτάζ της Bild, αυτό το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ψευδείς ειδήσεις», πρόσθεσε. δήλωσε ο Πεσκώφ στους δημοσιογράφους.

Τι περιλαμβάνει η δημοσίευση;

Σύμφωνα με το υποτιθέμενο «σενάριο εκπαίδευσης» του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, «την 'Ημέρα Χ', ο αρχηγός του ΝΑΤΟ θα δώσει την εντολή να μετακινηθούν 300.000 στρατιώτες στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30.000 στρατιωτών της Bundeswehr» ισχυρίζεται η σκανδαλωθηρική εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2024 με την έναρξη της ενεργού επίθεσης της Ρωσίας εναντίον του θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την Bild, η Ρωσσία θα έχει αναγκάσει τον στρατό του Κιέβου να υποχωρήσει.

Η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου το 2023, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο, υπέστη μια ηχηρή ήττα. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 125.000 ανθρώπους και 16.000 μονάδες όπλων κατά τη διάρκεια της εξάμηνη αντεπίθεση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου στα τέλη Δεκεμβρίου.

Χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, το δημοσίευμα σημείωσε ότι η πιο πιθανή τοποθεσία για μια "σύγκρουση" θα είναι το λεγόμενο "Suwalki Gap" ή "Suwalki Corridor" (Przesmyk suwalski). Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων κοντά στην πόλη Suwalki στα βορειοανατολικά της Πολωνίας, που βρίσκεται μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής του Καλίνινγκραντ της Ρωσσίας.
Τον Ιούλιο, σύμφωνα με το «μυστικό έγγραφο», η Ρωσσία φέρεται να εξαπολύει «επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου» εναντίον των χωρών της Βαλτικής. Επιπλέον, θα συμβούν «συγκρούσεις» τις οποίες η Μόσχα φαινομενικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στο έδαφός της και στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Μέχρι τον Οκτώβριο η Ρωσσία θα μπορούσε να μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και τον Δεκέμβριο μπορεί να ξεσπάσει συνοριακή σύγκρουση στον διάδρομο Suwalki.
Σύμφωνα με την Bild, το «μυστικό έγγραφο» δείχνει επίσης ότι όταν η Ουάσιγκτον μείνει προσωρινά χωρίς ηγέτη ως αποτέλεσμα της προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014, «η Ρωσσία, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας, θα επαναλάβει την εισβολή του 2014 στην Ουκρανία στο έδαφος του ΝΑΤΟ». 

Δεν παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις σε αυτά τα άγρια σενάρια και τις αναφορές εκτός σήμανσης. Μπορεί κανείς να μαντέψει ότι αναφέρεται στην αναφορά των γεγονότων του 2014 στο Πραξικόπημα Ευρωμαϊντάν που υποκινήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη Δύση και κορυφώθηκε με την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας και την αντικατάστασή της με ένα φιλοαμερικανικό και φιλονατοϊκό καθεστώς εχθρικό προς τη Ρωσσία. 

Επιπλέον, η Ουκρανίαδεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και οι πιθανότητές της να αποκτήσει την πολυπόθητη θέση στη συμμαχία παραμένουν αβέβαιες.
«Οι ενέργειες της Ρωσσίας και της Δύσης, με αποκορύφωμα την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών του ΝΑΤΟ και το αναπόφευκτο ξέσπασμα του πολέμου το καλοκαίρι του 2025, περιγράφονται μέχρι τον ακριβή μήνα και τοποθεσία», ανέφερε το δημοσίευμα αναφερόμενο στο «μυστικό» σχέδιο Bundeswehr.
Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης αφήνουν ανοιχτό το ερώτημα πώς θα τελειώσει αυτή η υποθετική κλιμάκωση.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Bild γράφει ότι η Ρωσσία φέρεται να προετοιμάζεται για έναν «πόλεμο με το ΝΑΤΟ». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε με ειρωνεία στο δημοσίευμα, σχολιάζοντας στο Telegram ότι «δεν απέκλεισε ότι το αναλυτικό μέρος για την Bundeswehr παρασχέθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υπό την ηγεσία της [υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας] Baerbock». (😂)
Η έκθεση της Bild και το «σενάριο εκπαίδευσης» στο οποίο ρίχνει φως έρχεται καθώς ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσσίας έχει χρησιμοποιηθεί για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, η οποία έχει ήδη στρατιωτικοποιηθεί καιεξαντληθεί τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ αύξησαν την παροχή θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο, ενίσχυσαν τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών δυνάμεων, αυξάνοντας παράλληλα τη στρατιωτική τους παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί να είναι σε θέση να αναπτύξει τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα κατασκευάζει στρατιωτική υποδομή στην Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής, τη Ρουμανία και άλλα κράτη της ηπείρου, όπως έχουν δηλώσει ειδικοί στο Sputnik. Επιπλέον, η στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας, επεσήμαναν, είναι ένας τρόπος για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγξουν την Ευρώπη, οραματιζόμενοι την Βαρσοβία ως ηγέτη ενός «ανατολικοευρωπαϊκού ΝΑΤΟ."
Σε απάντηση στην αναζωπύρωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της στρατιωτικής συσσώρευσης από το ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2023, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου δήλωσε ότι το πυρηνικό σύστημα τακτικών πυραύλων Iskander-M είχε μεταφερθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας. Αμέσως, η ηγεσία της Γερμανίας και της ΕΕ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι απειλεί την ασφάλεια του μπλοκ και αποτελεί «απειλή επίθεσης» με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσσία ανταποκρίθηκε μόνο στη συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ. Η αποφασιστικότητα της Μόσχας να προστατεύσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της περιγράφεται ρητά στο νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, που υπογράφηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν στις 31 Μαρτίου 2023.

"Πρόσφατα, η δραστηριότητα του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ στο σύνολό του αυξήθηκε απότομα. Σημαντικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στα σύνορά μας και ο αριθμός των συμμαχικών στρατευμάτων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη έχει αυξηθεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ προήδρευε μιας συνάντησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 19 Δεκεμβρίου. Όσο για την επανειλημμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί η Ρωσσία ως «μπαμπούλας», διευκρίνισε:

«[Οι ΗΠΑ] ήταν πολύ φοβισμένες από την προσέγγιση της Ρωσσίας με την Ευρώπη. Θα πρέπει να είναι τα αφεντικά εκεί. Συνέχισε να τρομάζει τους Ευρωπαίους... Η κακή Ρωσσία σας απειλεί. Αλλά μίλησα με πολλούς 
ηγέτες και μου είπαν: "Γιατί μας 
φοβίζουν; Καταλαβαίνουμε ότι η 
Ρωσσία δεν πρόκειται να πολεμήσει 
με την Ευρώπη». Ναι, δεν πρόκειται 
να  [πολεμήσουμε] τώρα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσυραν σκόπιμα τη Ρωσσία και την Ευρώπη σε σύγκρουση και πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά η Μόσχα δεν είχε άλλες επιλογές, δήλωσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η Ρωσσία δεν έχει παρέμβει και δεν θα παρέμβει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται τις χώρες του ΝΑΤΟ τώρα και δεν θα τις χρειαστεί στο μέλλον.
"Η ηγεσία των ΗΠΑ λέει: αν [οι Ρώσοι] κερδίσουν στην Ουκρανία τώρα, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι οι επόμενες. Γιατί χρειαζόμαστε αυτές τις χώρες του ΝΑΤΟ; Δεν τις χρειαζόμαστε, δεν τις χρειαζόμασταν ποτέ και δεν τις χρειαζόμαστε τώρα και δεν θα τις χρειαστούμε στο μέλλον», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: https://sputnikglobe.com/20240115/germany-gearing-up-for-nato-russia-war-after-ukraines-defeat---bild-1116167994.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!