Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Η βρετανική αστυνομία θέλει να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες από τη βάση δεδομένων αδειών οδήγησης για αναγνώριση προσώπου.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-3805658/Fake-British-passports-driving-licences-utility-bills-GCSE-certificates-sold-Dark-Web.html


Η κυβέρνηση πιέζει διακριτικά για έναν νόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επικριτές ανησυχούν για την απειλή που θα μπορούσε να αποτελέσει αυτή η τεχνολογία για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων. Η ιδιωτική ζωή, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του συνέρχεσθαι θα επηρεαστούν.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί διακριτικά νέα νομοθεσία που θα δώσει στην αστυνομία την εξουσία να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην εθνική βάση δεδομένων 50 εκατομμυρίων εικόνων αδειών οδήγησης. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας δεν προοριζόταν για τη λήψη των εικόνων. Αυτό αναφέρει το Reclaim The Netεπικαλούμενο τον Guardian.

Εάν αυτή η αλλαγή τεθεί σε ισχύ, η ανωνυμία του υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βιομετρικές φωτογραφίες της άδειας οδήγησης θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνδεθούν με οποιαδήποτε εικόνα που καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης ή ακόμα και σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η νομοθεσία για αυτό το σημαντικό βήμα βασίζεται σε μια ρήτρα ενσωματωμένη στον προτεινόμενο ποινικό νόμο. Οι υπέρμαχοι της προστασίας των δεδομένων έχουν θορυβηθεί. Αυτή η δυνητική πηγή πληροφοριών, η οποία είναι διαθέσιμη στην αστυνομία και στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA), δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου στο σχέδιο νόμου ή στην αιτιολογική του έκθεση.

Διάσημοι ακαδημαϊκοί έχουν επικρίνει αυτή την παράνομη προσέγγιση, καθώς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση «επιβάλλει διακριτικά σημαντικές αλλαγές».

Ανησυχούν επίσης για την απειλή που θα μπορούσε να αποτελέσει αυτή η τεχνολογία για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων, όπως η ιδιωτική ζωή, η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αστυνομία βασίζεται ήδη όλο και περισσότερο στην τεχνολογία της ζωντανής αναγνώρισης προσώπου. Συγκρίνει πρόσωπα που καταγράφονται από ζωντανές κάμερες σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως διαδηλώσεις, με μια βάση δεδομένων γνωστών ταυτοτήτων.



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/britische-polizei-will-fotos-aus-der-fuhrerscheindatenbank-fur


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

8 σχόλια:

  1. ....Ηis name is Bond!
    James Bond!
    Or 007, 'licence to kill' !
    Yes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ, Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΜΕ!
    Ο ΠΡΑΚΤΩΡ 007 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ;
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!
    (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ 007....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός τολμάει να γελάσει μαζί του...εκείνος το κάνει

      Διαγραφή
  3. Παιδιά βλέπουμε αστειεύεσθε αλλά τό φακέλλωμα θά πάει "σύννεφο" στήν Αγγλία!
    Δυστυχώς ο Σών δέν είναι πιά μαζί μας, αναπαύθηκε.
    Πάντως δέν πρόκειται νά τόν ξεχάσουμε ποτέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Όμως κανείς πρέπει να διατηρεί το χιούμορ του. Είναι κι αυτό μια κάποια άμυνα.

      Διαγραφή
  4. Τό χιούμορ πού μάς λέτε νά διατηρήσουμε αγαπητή Σύλβια
    (8:27 μ.μ.) νά υποθέσω ότι θά πρέπει νά τό διατηρήσουμε
    καί στήν περίπτωση τών λαθρομεταναστών πού μάς σφάζουν μάς ληστεύουν καί μάς βιάζουν καθημερινά καί πρός τό χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 02/01 - 10:00 μ.μ., είναι σίγουρο, πώς μάλλον δέν κατάλαβες τίποτα, ή δέν είσαι "συγκεντρωμένος" όταν διαβάζεις κάτι.
    Ξαναδιάβασε τά γραφόμενα.
    Απολύτως ασύνδετα όσα γράφεις, μέ όσα παραθέτει η ανάρτηση, ή οι σχολιαστές. Μήπως νά προσπαθήσεις νά συγκεντρωθείς καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!