Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Επόμενη πανδημία που απελευθερώνεται από τους ιούς "ζόμπι" της Αρκτικής από την υπερθέρμανση του πλανήτη στη Σιβηρία;



22 Ιανουαρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 5,4 λεπτά


Οι επιστήμονες του WEF προειδοποιούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να προκαλέσει απόψυξη αρχαίων ιών που βρίσκονται αδρανείς στο μόνιμο στρώμα του πάγου, προκαλώντας μια πανδημία που προέρχεται από τη ναυτιλία στη Σιβηρία. Παρόμοια με τους εργαστηριακά καλλιεργημένους κορωνοϊούς που έχουν απελευθερωθεί, περισσότερα παθογόνα φαίνεται τώρα να προετοιμάζονται αποδίδοντας ευθύνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη... στη Ρωσσία, φυσικά. Με έναν σμπάρο - δυό τρυγώνια.


Στην ετήσια συνάντηση του WEF, πολλά πάνελ και διαλέξεις μίλησαν επανειλημμένα για την «ασθένεια Χ», η οποία υποτίθεται ότι ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιο όνομα θα δοθεί στον ιό, αλλά προφανώς είναι ήδη σαφές ποια χαρακτηριστικά θα έχει. Η σύνδεση με το κλιματικό άγχος έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση και την καταστροφή της οικονομίας και να εισαγάγει νέες παγκόσμιες δομές εξουσίας με τους δυτικούς ολιγάρχες στην κορυφή.

Στη βρετανική Daily Mail, τα φαινομενικά προγραμματισμένα επόμενα βήματα περιγράφονται ως εξής:

  • Αρχαία μικρόβια παγιδευμένα στο μόνιμο στρώμα του πάγου θα μπορούσαν σύντομα να απελευθερωθούν, λένε οι επιστήμονες

  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει σε αύξηση της ναυτιλίας στη Σιβηρία και σε άλλες περιοχές της Αρκτικής

  • Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω απόψυξη του μόνιμου πάγου, απειλώντας μια άλλη παγκόσμια πανδημία

Η Daily Mail αναφέρει επίσης ότι οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι αρχαίοι «ιοί ζόμπι» που παγιδεύτηκαν στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας θα μπορούσαν σύντομα να απελευθερωθούν, προκαλώντας μια νέα θανατηφόρα πανδημία καθώς αυξάνεται η ναυτιλιακή κίνηση στην περιοχή. Γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα «μικρόβια Μαθουσάλες» - κύτταρα που έχουν παραμείνει αδρανή στο μόνιμο στρώμα του πάγου για δεκάδες χιλιάδες χρόνια - φέρουν τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά όταν απελευθερωθούν από την παγωμένη λαβή τους.

Ισχυρίζονται επίσης ότι το 2023 είναι μακράν το θερμότερο έτος από τότε που ξεκίνησαν τα παγκόσμια αρχεία το 1850. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος μιας θανατηφόρας πανδημίας από ιούς ζόμπι είναι επίσης υψηλότερος από ποτέ, καθώς όλο και περισσότερα μόνιμα παγωμένα εδάφη που καλύπτουν το ένα τέταρτο του βόρειου ημισφαιρίου λιώνουν.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) αναφέρει επίσης ότι η μέση θερμοκρασία στην Αρκτική έχει ήδη αυξηθεί τρεις φορές πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο και ότι η περιοχή έχει την υψηλότερη μέση αλλαγή θερμοκρασίας.

Ωστόσο, τα δεδομένα που μετρήθηκαν από τους επιστήμονες δεν επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Στη Σιβηρία, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 90 ετών καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2023. Ακόμη και τώρα το χειμώνα, παρατηρούνται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στο μακρινό βορρά, σε συνδυασμό με έντονες χιονοπτώσεις.

Μια νέα μελέτη από τον Allan Astrup Jensen σχετικά με τη χρονική τάση της θαλάσσιας παγοκάλυψης της Αρκτικής δείχνει ότι δεν υπήρξε πτωτική τάση στην έκταση του θαλάσσιου πάγου το καλοκαίρι τα τελευταία 17 χρόνια:



Οι παρατηρήσεις της αποστολής του Ινστιτούτου Alfred Wegener με το ερευνητικό παγοθραυστικό Polarstern έδειξαν ότι ο θαλάσσιος πάγος αυτού του καλοκαιριού ήταν παχύτερος και σταθερότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Η Mail Online παραθέτει τα λόγια του επιστήμονα Jean-Michel Claverie, γενετιστή στο Πανεπιστήμιο της Aix-Marseille στη νότια Γαλλία, ο οποίος ισχυρίστηκε: Το κρίσιμο πράγμα για το μόνιμο στρώμα πάγου είναι ότι είναι κρύο, σκοτεινό και χαμηλό σε οξυγόνο, το οποίο είναι ιδανικό για τη διατήρηση βιολογικού υλικού.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα «μικρόβια Μαθουσάλες», κύτταρα που έχουν παραμείνει αδρανή στο μόνιμο στρώμα του πάγου για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ενέχουν τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά.

Επίσης, η αυξημένη ναυτιλία στην περιοχή που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να απελευθερώσει ακόμη πιο αρχαία παθογόνα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Έτσι, τίποτα δεν είναι γνωστό για αυτά τα μικρόβια «Μαθουσάλες» εκτός από το ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Ωστόσο, το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα έχει ρυθμιστεί ακριβώς για την καταπολέμηση τέτοιων παθογόνων παραγόντων. Τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν καμμία σχέση με την επιστήμη, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την τύχη και τη σκόπιμη εξάπλωση του πανικού και του φόβου.

Υποστηρίζεται επίσης ότι η εξαφάνιση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

"Αυτό επιτρέπει την αύξηση της ναυτιλίας, των μεταφορών και της βιομηχανικής ανάπτυξης στη Σιβηρία. Υπάρχουν τεράστιες επιχειρήσεις εξόρυξης που σχεδιάζονται, όπου τεράστιες τρύπες θα ανοιχτούν στο βαθύ μόνιμο στρώμα πάγου για την εξόρυξη πετρελαίου και μεταλλευμάτων», ισχυρίστηκε ο Claverie στη Mail Online.

Αυτή η εργασία θα απελευθέρωνε τεράστιες ποσότητες παθογόνων που εξακολουθούν να ευδοκιμούν εκεί. Οι ανθρακωρύχοι θα μπουν μέσα και θα εισπνεύσουν τους ιούς. Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.

Ο Claverie και μια ομάδα άλλων επιστημόνων είχαν δημοσιεύσει προηγουμένως έρευνα που έδειχνε ότι περίπου ένα στα εκατό αρχαία παθογόνα προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στα οικοσυστήματα. Ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός, η ομάδα ισχυρίζεται ότι με τους τρέχοντες ρυθμούς, τέσσερα κύτταρα sextillion δραπετεύουν από το μόνιμο στρώμα του πάγου κάθε χρόνο.

«Η πιθανότητα ενός μόνο ιού είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί πιθανοί ιοί», δήλωσε στο CNN ο Corey Bradshaw, διευθυντής του Εργαστηρίου Παγκόσμιας Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία.

Πρόκειται προφανώς για τη σπορά φόβου και πανικού προκειμένου να επιβληθεί μια παγκόσμια ιατρική δικτατορία με υποχρεωτικό εμβολιασμό από τη γέννηση έως το θάνατο για ακόμη πιο πραγματικούς και φανταστικούς ιούς, η συμμόρφωση με τους οποίους μπορεί να ελεγχθεί μόνο με μια παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα. Όπως βλέπουμε στην πρόσφατη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού, έχουν προκληθεί δεκάδες εκατομμύρια θάνατοι και εκατοντάδες εκατομμύρια τραυματισμοί από εμβόλια. Ισοδυναμεί με μαλθουσιανή μείωση του πληθυσμού.

Η εσωτερική αντίφαση των ισχυρισμών είναι εντελώς περίεργη. Η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής της ΕΕ ισχυρίζεται ότι ο Οκτώβριος του 2023 ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 125.000 ετών, αλλά οι ιοί από την αρχαιότητα έχουν παγώσει στο μόνιμο στρώμα του πάγου. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι ήταν σημαντικά θερμότερος τόσο στην αρχαία όσο και στη μεσαιωνική θερμή περίοδο από ό, τι στην τρέχουσα σύγχρονη θερμή περίοδο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο τα παθογόνα από τους ρωμαϊκούς χρόνους θα πρέπει να είναι πιο επικίνδυνα από ό, τι είναι αχαλίνωτο σήμερα. Εκείνη την εποχή, οι συνθήκες υγιεινής και η κατάσταση των τροφίμων σίγουρα δεν ήταν καλύτερες από ό, τι είναι σήμερα, και όμως η ανθρωπότητα δεν έχει εξαφανιστεί. Ήταν ακόμη και μια εποχή πολιτιστικής και επιστημονικής ακμής.

Εικόνα από τη Florence D. από το Pixabay

ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2024/01/22/naechste-pandemie-durch-arktische-zombie-viren-freigesetzt-von-klimaerwaermung-in-sibirien/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν περισσότερο από το ήμισυ της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας» - αλλά μόνο στα χαρτιά
Το 52% της ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2023. Με αυτά τα υποτιθέμενα χαρούμενα νέα, οι ερευνητές ενέργειας δίνουν σε πολλούς ένα πρώιμο χριστουγεννιάτικο δώρο. Ωστόσο, η δήλωση δεν αντέχει σε έλεγχο γεγονότων.
https://www.epochtimes.de/umwelt/erneuerbare-energie/stromverbrauch-ueber-die-haelfte-erneuerbare-nur-auf-dem-papier-a4524504.html




Από τους αετούς μέχρι τα κολίβρια, από τις πάπιες μέχρι τις νυχτερίδες: οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέτουν σε κίνδυνο την άγρια ζωή
Για πολλούς, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο φάρος ελπίδας για την ενεργειακή μετάβαση. Δύο ανεξάρτητες μελέτες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δείχνουν ότι αυτά έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν κίνδυνο για τα πουλιά και τις νυχτερίδες.
https://www.epochtimes.de/wissen/von-adler-bis-kolibri-von-ente-bis-fledermaus-erneuerbare-gefaehrden-wildtiere-a4551971.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-01-19&src_cmp=nl-morning_2024-01-19&utm_medium=email&est=av%2B61hK9l9dLFXjg2bacwQ3LLDA0nhM3NABfI8Xzr%2B6G7pOJdWe2EoIeflQ%3D&utm_term=news2&utm_content=2




Λιγώτερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμη περισσότερη πυρηνική ενέργεια: η Γαλλία επαναπροσδιορίζει την ενεργειακή στρατηγική
Η Γαλλία είναι γνωστή για τους πολλούς πυρηνικούς σταθμούς της. Με τη μεταρρύθμιση της ενεργειακής στρατηγικής της, η γειτονική χώρα θέτει τώρα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο περιθώριο.
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/weniger-erneuerbare-noch-mehr-kernenergie-frankreich-definiert-energiestrategie-neu-a4559434.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-01-20&src_cmp=nl-morning_2024-01-20&utm_medium=email&est=Z14NOhuR2cAmFyZ%2FE1vg0WOqH8F3IhB7oCW7lBLbp9Qw8xLDNqadUIl%2Ble4%3D&utm_term=positive1&utm_content=9



Το χιόνι το χειμώνα θέτει εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρικά λεωφορεία
Φανταστείτε ότι είναι χειμώνας και χιονίζει. "Τότε" θεωρούταν "φυσιολογικό", σήμερα θέτει επίσημες προειδοποιήσεις, η κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις καταρρέει και μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται: γιατί είναι όλα αυτά; Μια έκθεση εμπειρίας από τη χιονισμένη Νορβηγία.
https://tkp.at/2024/01/18/schnee-im-winter-setzt-e-busse-ausser-gefecht/



Τώρα ισχύει ο νέος νόμος για τη θέρμανση – τι σημαίνει για εσάς
Ο νέος νόμος για τη θέρμανση είναι εδώ. Αποσκοπεί στην προώθηση της θερμικής μετάβασης στον κατασκευαστικό τομέα. Αλλά οι αμφιβολίες παραμένουν. Τι πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιού; Έτσι, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα επιπλέον μπόνους έως και 1.300 ευρώ.
https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/jetzt-gilt-das-neue-heizungsgesetz-was-es-fuer-sie-bedeutet-a4538600.html



Φυσικός: "Μόνο υπολογιστικά μοντέλλα συνδέουν την αύξηση της θερμοκρασίας με το CO₂"
«Δεν ξέρουμε», σύμφωνα με τον συνταξιούχο φυσικό Ralph Alexander, είναι η μόνη ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα τι προκαλεί την υπερθέρμανση της Γης. Αλλά αντί να το αποδεχτούν αυτό, οι επιστήμονες του κλίματος εκτιμούν και κάνουν υποθέσεις – τόσες πολλές υποθέσεις που ακόμη και «οι ελέφαντες κουνάνε το κεφάλι τους».
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/physiker-nur-computermodelle-bringen-erwaermung-mit-co2-in-verbindung-a4493498.html



Ο πάγος στην Ανταρκτική έχει αυξηθεί κατά 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Σε αντίθεση με όλες τις προειδοποιήσεις, ο πάγος της Ανταρκτικής αυξάνεται σταθερά. Ενώ οι μεγάλες αποκρούσεις προκαλούν κυρίως μεγάλες περιφερειακές απώλειες πάγου, η συνεχής ώθηση των παγετώνων όχι μόνο αυξάνει τη συνολική έκταση.
https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/eis-in-der-antarktis-um-5-000-quadratkilometer-gewachsen-a4292544.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!