Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Η Φινλανδία χτυπήθηκε από πρωτοφανή «επίθεση στα GPS»!!!



Διαταραχές στα σήματα πλοήγησης GPS (Global Positioning System) έχουν παρατηρηθεί σε τμήματα του νεώτερου μέλους του ΝΑΤΟ, της Φινλανδίας, έχει αναφερθεί.

Οι διαταραχές στα σήματα που χρησιμοποιούνται από τους πιλότους καθώς και από τους αυτοκινητιστές, ακολουθούν προηγούμενες διαταραχές του GPS που έχουν προκαλέσει εικασίες για ρωσική εμπλοκή, αν και δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από το τελευταίο περιστατικό.

Η Φινλανδική Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών (Traficom) δήλωσε ότι οι διαταραχές του GPS εντοπίστηκαν στην ανατολική και νοτιοανατολική Φινλανδία την Κυριακή, σύμφωνα με το φινλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο YLE News.

Ο επικεφαλής αεροπορίας της Traficom, Jari Pöntinen, δήλωσε ότι οι διαταραχές του GPS δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των πτήσεων, επειδή τα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με άλλα συστήματα πλοήγησης.

Ο Pöntinen δεν σχολίασε εάν εμπλέκεται η Ρωσσία, αν και είπε ότι τέτοιες διαταραχές συμβαίνουν συνήθως κοντά σε περιοχές συγκρούσεων.

«Υπήρξαν ταραχές στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στο Καλίνινγκραντ, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στη Μέση Ανατολή, όπως κοντά στο Ισραήλ», δήλωσε ο Pöntinen.

Λίγο μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσσίας στην Ουκρανία, ο Γάλλος αξιωματούχος αεροπορικής ασφάλειας Benoît Roturier, επικεφαλής δορυφορικής πλοήγησης στο Direction Générale de l'Aviation Civile, δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από περιστατικά παρεμβολών GPS που επηρεάζουν αεροσκάφη πάνω από τη Φινλανδία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Mikhail Ulyanov, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, δήλωσε ότι η ένταξη του Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο κατέστησε τη Φινλανδία ευάλωτη σε περίπτωση που ξεσπάσουν εχθροπραξίες μεταξύ της συμμαχίας και της Μόσχας.

Σε δήλωσή του στο Newsweek, το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στα σχόλια του Ulyanov λέγοντας ότι η ένταξή του στη συμμαχία ήταν μια αντίδραση «στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσσίας και τις επιπτώσεις του στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ασφαλείας».

«Δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική απειλή εναντίον της Φινλανδίας αυτή τη στιγμή. Η Φινλανδία συνεχίζει την ισχυρή υποστήριξή της προς την Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.




ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2024/01/finland-struck-by-unprecedented-gps-attack/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Η Φινλανδία καί ή Σουηδία θά χτυπηθούν από τόν Πούτιν μέχρι αφανισμού από τόν χάρτη (προφητευμένο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!