Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Το AP (Assiciated Press) αποκαλύπτει αθόρυβη δωρεά από ξένη ομάδα που εκπαιδεύει δημοσιογράφους ως «ακτιβιστές» της κλιματικής αλλαγής!!


Από τον Chuck Ross
2 Ιανουαρίου 2024


Ο πιο πρόσφατος ξένος δωρητής του Associated Press θέλει να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε «ακτιβιστές της κοινότητας για την κλιματική αλλαγή». Το AP δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να το δημοσιοποιήσει αυτό.

Το Ίδρυμα KR, ένας δανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει την «ταχεία σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων», έδωσε το ισοδύναμο των 300.000 δολλαρίων στο Associated Press τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Αν και το AP λέει ότι δεσμεύεται για τον «υψηλότερο δυνατό βαθμό διαφάνειας» σχετικά με τους υποστηρικτές του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο πρόσθεσε το Ίδρυμα KR στον κατάλογο των σημερινών φιλανθρωπικών υποστηρικτών του μόλις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Washington Free Beacon της ιστοσελίδας AP.

Είναι η τελευταία αριστερή φιλανθρωπική οργάνωση που χρηματοδοτεί το Associated Press, το οποίο λέει ότι διαβάζεται από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα. Οι φιλανθρωπίες που υποστηρίζουν την πλήρωση του Ανώτατου Δικαστηρίου, την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας και άλλες αριστερές πρωτοβουλίες έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια δολλάρια στο AP τα τελευταία χρόνια, ανέφερε το Free Beacon.

Το Ίδρυμα KR βλέπει τα μέσα ενημέρωσης ως πρωταρχικούς στόχους για την προώθηση της ατζέντας του για το κλίμα. Χρηματοδοτεί τα μέσα ενημέρωσης για να επηρεάσουν «σημαντικά» «την αφήγηση των μέσων ενημέρωσης γύρω από την πολιτική για το κλίμα». Η επιχορήγησή του στο Associated Press, η οποία εκτείνεται έως τον Δεκέμβριο του 2024, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το Global Scholars Network της υπηρεσίας ενημέρωσης.

Ενώ το AP λέει ότι διατηρεί συντακτική ανεξαρτησία από τους δωρητές του με βαθιές τσέπες, η αναφορά του για το κλίμα αντικατοπτρίζει πολλές από τις βασικές πεποιθήσεις του Ιδρύματος KR. Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ του AP σχετικά με την ετήσια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα επαίνεσε τους διαπραγματευτές που ζήτησαν μια «σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων» προκειμένου να σωθεί «ένας πλανήτης σε κίνδυνο» που «θερμαίνεται επικίνδυνα». Ένα άρθρο τον περασμένο μήνα ρώτησε: «Πώς έφτασαν οι άνθρωποι στο χείλος του καταστροφής του κλίματος;»

Μεγάλες φιλανθρωπικές οργανώσεις - το Ίδρυμα Hewlett, το Ίδρυμα Rockefeller και άλλοι - άρχισαν πέρυσι να χρηματοδοτούν τη «σαρωτική πρωτοβουλία δημοσιογραφίας για το κλίμα» του AP για να «εμποτίσουν την κάλυψη του κλίματος σε όλες τις πτυχές» του ρεπορτάζ του μέσου.

Το AP είναι ένας από τους δεκάδες οργανισμούς που υποστηρίζει το Ίδρυμα KR στο πλαίσιο της «συντονισμένης προσπάθειάς του για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων». Οι πρωτοβουλίες της περιλαμβάνουν μια εκστρατεία δημόσιας πίεσης για να «απεξαρτηθούν οι τράπεζες των ΗΠΑ από τα ορυκτά καύσιμα». Το Ίδρυμα KR θέλει να εμποδίσει νέα έργα γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει ζητήσει "ορισμένες υπάρχουσες υποδομές [πετρελαίου και φυσικού αερίου] ... να καταργηθούν νωρίς».

Το Ίδρυμα KR απένειμε το ισοδύναμο περισσότερων από 488.000 δολλαρίων στο Children's Radio Foundation το 2018 για να εκπαιδεύσει ραδιοφωνικούς δημοσιογράφους στην Αφρική «ως ακτιβιστές της κοινότητας για την κλιματική αλλαγή».

Το ίδρυμα υποστηρίζει την απαγόρευση των διαφημίσεων πετρελαϊκών εταιρειών στην Αυστραλία και την Ολλανδία και στοχεύει στη διαμόρφωση της «βιομηχανίας επιρροής» για να ασκήσει δημόσια πίεση σε μεγάλους οργανισμούς να διακόψουν τους δεσμούς με εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Χρηματοδοτεί επίσης τους Φοιτητές Νομικής για την Κλιματική Ευθύνη, μια ομάδα με έδρα την Καλιφόρνια που πιέζει τα δικηγορικά γραφεία «να καταργήσουν σταδιακά την εκπροσώπηση των ορυκτών καυσίμων».

Το AP έχει τεθεί υπό έλεγχο τον τελευταίο καιρό για τη φιλελεύθερη κλίση του. Η AllSides, η οποία παρακολουθεί τη μεροληψία των μέσων ενημέρωσης, άλλαξε πέρυσι την αξιολόγησή της για το AP από "κέντρο" στο "κλίνει αριστερά", λόγω προκατάληψης στις ιστορίες που επιλέγει να καλύψει. Το AP απαγόρευσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους του να αναφέρονται στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Το AP, το οποίο κάποτε μοιραζόταν χώρους γραφείων με τη Χαμάς στη Γάζα, δέχθηκε πυρά τον Δεκέμβριο επειδή χαρακτήρισε την απάντηση του Ισραήλ στην εισβολή της Χαμάς «από τις πιο καταστροφικές» στρατιωτικές εκστρατείες «στην πρόσφατη ιστορία».

Το AP και το KR Foundation δεν 

απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.





ΠΗΓΗ: https://freebeacon.com/media/ap-quietly-reveals-donation-from-foreign-group-that-trains-journalists-as-climate-change-activists/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!