Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ - Σε μια πρώτη περίπτωση, η βρετανική αστυνομία ερευνά ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ στο metaverse.


Η αστυνομία ερευνά την πρώτη υπόθεση βιασμού στο metaverse μετά την «επίθεση» σε παιδί σε βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας.

Το κορίτσι κάτω των 16 ετών λέγεται ότι έμεινε αναστατωμένο αφού το avatar της - ο ψηφιακός της χαρακτήρας - βιάστηκε ομαδικά από τους ξένους στο διαδίκτυο.

Το θύμα που φορούσε ακουστικά δεν υπέστη τραυματισμούς καθώς δεν υπήρξε σωματική επίθεση. Αλλά οι αξιωματικοί είπαν ότι υπέστη το ίδιο ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα με κάποιον που έχει βιαστεί στον πραγματικό κόσμο, καθώς η εμπειρία «VR» έχει σχεδιαστεί για να είναι εντελώς καθηλωτική.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο που ένα εικονικό σεξουαλικό αδίκημα έχει διερευνηθεί από την αστυνομία. Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας αναμενόταν να είναι ένα δημοφιλές δώρο αυτά τα Χριστούγεννα, με το NSPCC να εκτιμά ότι το 15% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών έχουν χρησιμοποιήσει ένα και το 6% χρησιμοποιεί ένα καθημερινά.

Με επικεφαλής τον συνιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν στοιχηματίσει δισεκατομμύρια λίρες για να προσελκύσουν ανθρώπους - νέους και ηλικιωμένους - προς την εικονική σφαίρα του «metaverse», πουλώντας την ευκαιρία να ζήσουν μια ψηφιοποιημένη, φανταστική ζωή.

Το θύμα βρισκόταν σε ένα διαδικτυακό «δωμάτιο» με μεγάλο αριθμό άλλων χρηστών όταν έλαβε χώρα η εικονική επίθεση από αρκετούς ενήλικες άνδρες.

Οι ηγέτες της αστυνομίας ζητούν τώρα νομοθεσία για την αντιμετώπιση ενός κύματος σεξουαλικών αδικημάτων σε έναν τέτοιο τομέα, λέγοντας ότι οι τακτικές των αξιωματικών πρέπει να εξελιχθούν για να σταματήσουν οι διεστραμμένοι να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία για να εκμεταλλεύονται παιδιά.

Ωστόσο, η υπόθεση-ορόσημο έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν η αστυνομία θα πρέπει να επιδιώκει εικονικά αδικήματα - δεδομένου ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς αγωνίζονται επί του παρόντος με μια τεράστια συσσώρευση πραγματικών υποθέσεων βιασμού - και εάν μια τέτοια επίθεση θα πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Χθες, ο επικεφαλής διερεύνησης παιδικής προστασίας και κακοποίησης του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας, Ian Critchley, προειδοποίησε ότι «το metaverse δημιουργεί μια πύλη για τους θηρευτές να διαπράττουν φρικτά εγκλήματα κατά των παιδιών».

Οι λεπτομέρειες της εξαιρετικής υπόθεσης εικονικής πραγματικότητας κρατήθηκαν μυστικές για την προστασία του εμπλεκόμενου παιδιού, εν μέσω φόβων ότι, για διάφορους λόγους, δεν θα είναι δυνατή η δίωξη.

Αλλά ένας ανώτερος αξιωματικός εξοικειωμένος με την υπόθεση δήλωσε: «Αυτό το παιδί βίωσε ψυχολογικό τραύμα παρόμοιο με αυτό κάποιου που έχει βιαστεί σωματικά. Υπάρχει ένας συναισθηματικός και ψυχολογικός αντίκτυπος στο θύμα που είναι μακροπρόθεσμος από τυχόν σωματικούς τραυματισμούς.

«Θέτει μια σειρά προκλήσεων για την επιβολή του νόμου, δεδομένου ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει θεσπιστεί για αυτό». Υπήρξαν αρκετές αναφερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στο Horizon Worlds, ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι VR που διευθύνεται από τον ιδιοκτήτη του Facebook, Meta.

Στο Horizon Worlds, οι χρήστες δημιουργούν τα δικά τους avatars, μια κινούμενη διαδικτυακή αναπαράσταση του εαυτού τους, την οποία μπορούν να σχεδιάσουν και στη συνέχεια να ελέγξουν ενώ φορούν τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας και τον σχετικό εξοπλισμό.

Η Nina Jane Patel, ψυχοθεραπεύτρια που διεξάγει έρευνα για το metaverse, περιέγραψε έναν «σουρεαλιστικό εφιάλτη» ομαδικού βιασμού στο Horizon Venues.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών και Εγκληματολογικών Επιτρόπων, Donna Jones, δήλωσε στη Mail ότι οι γυναίκες και τα παιδιά αξίζουν μεγαλύτερη προστασία: «Πρέπει να ενημερώσουμε τους νόμους μας επειδή δεν έχουν συμβαδίσει με τους κινδύνους βλάβης που αναπτύσσονται από την τεχνητή νοημοσύνη και την προσβολή σε πλατφόρμες όπως το metaverse.


ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2024/01/in-a-first-ever-case-british-police-probe-virtual-rape-in-metaverse/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!