Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Η Βιέννη ολοταχώς προς την "Ατζέντα 2030"




Ο Δήμος της Βιέννης παρουσίασε ένα νέο σχέδιο ψηφιοποίησης που προορίζεται να καθορίσει την πορεία προς την Ατζέντα 2030.

Υπάρχουν σχεδόν μόνο πλεονεκτήματα για τους πολίτες.


4 Οκτωβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,1 λεπτά


Η Βιέννη υποστηρίζει σθεναρά την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Το TKP το έχει δείξει ξανά και ξανά με συγκεκριμένα παραδείγματα: Για παράδειγμα, ως εργαστήριο για «πιστωτικά συστήματα CO2» ή σε σχέδια για την πόλη των 15 λεπτών. Η πόλη ανανεώνει επί του παρόντος τη «Στρατηγική για την αντιμετώπιση της ψηφιοποίησης» προκειμένου να «ξεκινήσει η Ψηφιακή Ατζέντα 2030».

Το κανάλι Telegram "Plandemia" γράφει για το ενημερωμένο σχέδιο ψηφιοποίησης της πόλης της Βιέννης:


"Μερικές φορές έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε έναν από τους ιστότοπους μετασχηματισμού και τεχνολογίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - φυσικά μόνο η φαντασία και ο αναγνώστης της 0815 Krone θα βγάλουν τέτοια συμπεράσματα ούτως ή άλλως, ούτε μια σύνδεση με τις πόλεις C40 ή με το γεγονός ότι υπάρχει μια έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη ή η διεύθυνση του bankimooncentre.org/ μπορεί να βρεθεί εκεί. όπου ένας πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι υπεύθυνος + πραγματοποιούνται τα φόρουμ διαλόγου για τους ΣΒΑ.

Είναι επίσης σαφές ότι επί του παρόντος ο δήμαρχος Ludwig δεν σκέφτεται πολύ τη συμμετοχή του FPÖ στην κυβέρνηση, τίποτα δεν πρέπει να αμφισβητηθεί εδώ - όπως συνέβη ήδη με τον κορωνοϊό.


Ακολουθούν αποσπάσματα από το δελτίο τύπου του Δήμου της Βιέννης (έμφαση T   KP):

Ως εκ τούτου, η ατζέντα λειτουργεί ως βασικός πυλώνας για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής πλαισίου Smart Climate City και αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή στην πορεία της Βιέννης να γίνει πρωτεύουσα ψηφιοποίησης. 

Εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή καινοτομίας του δημοτικού συμβουλίου και αντικαθιστά το ψηφιακό θεματολόγιο από το 2015. Η εκπόνηση πραγματοποιήθηκε με τη στενή συμμετοχή των εμπειρογνωμόνων.

[…]

Ως εκ τούτου, το θεματολόγιο περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για τη δημιουργία στοχευμένων βελτιώσεων στην καθημερινή ζωή και την προώθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την κοινωνική ευθύνη.

[…]

Το ψηφιακό θεματολόγιο για το 2030 αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία στην προώθηση της ψηφιακής γνώσης στα σχολεία, τα επαγγέλματα και την έρευνα. Υλοποιούνται στοχευμένα μέτρα για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων της πόλης και δημιουργούνται ολοκληρωμένες ευκαιρίες κατάρτισης.



Προστασία από τις σκοτεινές πλευρές

Τα μειονεκτήματα της ψηφιοποίησης εξετάζονται επίσης στο ψηφιακό θεματολόγιο. Οι ψευδείς ειδήσεις, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, τα 'deepfakes' και πολλά άλλα αποτελούν ανησυχία για τους Βιεννέζους και η προστασία από αυτά τα φαινόμενα αποτελεί επίκεντρο των στόχων. Εδώ, ο Δήμος της Βιέννης έχει ήδη δημιουργήσει μια γραμμή βοήθειας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο για να βοηθήσει τα θύματα εγκληματικών πράξεων στο Διαδίκτυο.

Ολόκληρο το ψηφιακό θεματολόγιο της πόλης της Βιέννης μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Η εικόνα "Unteres Belvedere, Stephansdom, Kahlenberg, Leopoldsberg – Vienna / Austria" από την Sandor_Somkuti αδειοδοτείται σύμφωνα με το CC BY-SA 2.0.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!