Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Αδικήματα βιασμού ανά εθνικότητα: Ένας εκρηκτικός συσχετισμός



Μια ανάλυση από τον καθηγητή μαθηματικών Thomas Rießinger



Ένα άρθρο επισκεπτών από τον Thomas Rießinger

Για άλλη μια φορά, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό της παρά την ευημερία του λαού. 

Η τελευταία φάρσα τους μπορεί να περιγραφεί με λίγα λόγια με τη λέξη «ζώνη απαγόρευσης μαχαιριών»: Λέγεται ότι υπάρχουν ζώνες όπου δεν επιτρέπεται η μεταφορά μαχαιριών. 

Αυτή είναι μια λαμπρή ιδέα, η οποία, κατά τη γνώμη των συνήθων υπόπτων, μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο από αδιόρθωτους δεξιούς και υποστηρικτές του Πούτιν. Γιατί ποιες αντιρρήσεις θα μπορούσαν να προβληθούν εναντίον τους; Τι δεν πάει καλά με την απαγόρευση της μεταφοράς μαχαιριών, ώστε να μην μπει κανείς στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσει εξαρχής;

Στη λογική της κυβέρνησης – αν θέλει κανείς να μιλήσει για λογική με αυτή την ερασιτεχνική ομάδα ηθοποιών – προφανώς τίποτα απολύτως, αλλά για άλλους ανθρώπους εκτός από πολιτικούς και δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πολλά. 

Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2016 πιθανότατα απαγορεύτηκε η οδήγηση ενός φορτηγού επάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά παραδόξως αυτό δεν εμπόδισε τον τρομοκράτη από την Breitscheidplatz του Βερολίνου από την επίθεσή του. 

Δεν αποτελεί επίσης είδηση ότι δεν είναι μία από τις επιτρεπόμενες πράξεις να εμβολιστεί ένα μαχαίρι στα σώματα άλλων ανθρώπων, αλλά αυτή η απαγόρευση δεν σταματά τους μαχαιροβγάλτες της εποχής μας από το αγαπημένο τους χόμπι. Κατάλογοι των αντίστοιχων δραστηριοτήτων διατίθενται πλέον στο διαδίκτυο

Το γεγονός ότι οι δράστες εντυπωσιάστηκαν από τη γενική απαγόρευση των μαχαιριών μπορεί να φανταστεί κανείς μόνο ως πράσινο-κόκκινο ψευτοπαθές. Και τέλος, ο «νόμος για τη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας και του συστήματος ασύλου» είναι πιθανό να είναι περισσότερο αιτία ιλαρότητας παρά καθησυχασμού, καθώς προβλέπει τις πιο ευχάριστες εξαιρέσεις

Για παράδειγμα, η απαγόρευση της μεταφοράς μαχαιριών σε δημόσιες εκδηλώσεις δεν θα πρέπει να ισχύει εάν το μαχαίρι μεταφέρεται σε σχέση με τη διατήρηση των εθίμων – και ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι σε ορισμένους πολιτισμούς αποδίδεται παραδοσιακά μεγάλη σημασία στον αξιοπρεπή εξοπλισμό😂, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει φυσικά να θεωρείται ότι διατηρούνται τα έθιμα;

Αλλά θέλω να προσποιηθώ ότι αυτές οι ανοησίες δεν είναι μία, για να μην εκθέσω τον εαυτό μου στην κατηγορία της ρητορικής μίσους ή της ανάθεσης από το κράτος. Τι γίνεται όμως με πράξεις βίας διαφορετικού είδους; 

Όποιος απολαμβάνει να χτυπά ή να στραγγαλίζει άλλους ανθρώπους δεν χρειάζεται μαχαίρια, αλλά μόνο τα χέρια του, και σπάνια έχει ακούσει κανείς για μια ζώνη χωρίς όπλα και χέρια. Ο βιασμός μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χωρίς τεχνικό εξοπλισμό. Οι άνδρες έχουν τη συνήθεια να μεταφέρουν τα απαραίτητα όργανα μαζί τους ανά πάσα στιγμή. 

Ειδικά η κατάσταση στον τομέα του βιασμού έχει πρόσφατα κάπως ξεχαστεί, καθώς οι άνθρωποι επικεντρώνονται με ανυπομονησία στα μαχαίρια – φυσικά όχι στα μαχαιρώματα, αλλά μόνο στα ίδια τα μαχαίρια – ένας καλός λόγος για να τα εξετάσουμε πιο προσεκτικά.

Πριν από λίγο καιρό, ασχολήθηκα με την κατανομή της εγκληματικότητας μεταξύ μεμονωμένων πληθυσμιακών ομάδων σε δύο άρθρα, ένα με το έγκλημα γενικά, ένα με το βίαιο έγκλημα

Για παράδειγμα, διαπίστωσα ότι η πιθανότητα να συναντήσει κανείς έναν βίαιο εγκληματία σε μια ομάδα Αφγανών είναι 8,3 φορές υψηλότερη από ό, τι σε μια ομάδα Γερμανών, ενώ η σύγκριση των Ιρακινών και των Σύριων με τους Γερμανούς έδωσε τους παράγοντες σύγκρισης 8,0 και 7,6. Ωστόσο, αυτό αναφερόταν σε όλες τις μορφές βίαιων εγκλημάτων. 
Στη συνέχεια, θα αφιερωθώ στις αντίστοιχες συγκρίσεις σε σχέση με τον βιασμό και θα εξετάσω επίσης διάφορες εθνικότητες.



Αδικήματα βιασμού

Στα στατιστικά στοιχεία αστυνομικής εγκληματικότητας για το 2023, θα βρείτε τον αποκαλυπτικό πίνακα T62-Bund, στον οποίο, κατανεμημένος ανά αδίκημα και εθνικότητα, παρατίθεται ο αντίστοιχος αριθμός υπόπτων. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αύξων αριθμός 111000 με τίτλο «Βιασμός, σεξουαλικός εξαναγκασμός και σεξουαλική επίθεση σε ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση με θανατηφόρες συνέπειες §§ 177, 178 StGB». Αυτό θα πρέπει να καλύπτει όλα τα αδικήματα που με απασχολούν εδώ. 

Τι γίνεται τώρα με τους υπόπτους; Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στη γερμανική υπηκοότητα: Από ένα σύνολο 10.295 παραβατών, 6.461 θα μπορούσαν να καυχηθούν για ένα γερμανικό διαβατήριο.

Αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά για την τάση των Γερμανών προς τον βιασμό, εφόσον αυτός ο αριθμός δεν τίθεται σε σχέση με τον γερμανικό πληθυσμό – ή ακριβέστερα: με τον ανδρικό γερμανικό πληθυσμό, αφού συνήθως μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι δράστες είναι άνδρες. 

Είναι σαφές για μένα ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, και στην περίπτωση των Γερμανών μπορούν να βρεθούν στον πίνακα T40 Bund: Υπήρχαν ακριβώς 120. Για τους αλλοδαπούς παραβάτες, με τους οποίους θα ασχοληθώ σε λίγο, οι γυναίκες παραβάτες μπορούν να τεθούν σε 31, υπάρχει επίσης ένας πίνακας για αυτό στις στατιστικές εγκληματικότητας, αλλά εδώ δεν θα βρείτε ανάλυση ανά εθνικότητα, επομένως αυτός ο αριθμός είναι ελάχιστα χρήσιμος. Ωστόσο, η μικρή απόκλιση δεν παίζει ρόλο στον περαιτέρω υπολογισμό, τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια.

Πόσους Γερμανούς άνδρες πρέπει να περιμένουμε το 2023; Οι στατιστικές παρέχουν πληροφορίες. Στο τέλος του 2023, λέγεται ότι ήταν 35.085.858, σε σύγκριση με 35.205.743 στο τέλος του 2022, με αποτέλεσμα έναν μέσο αριθμό 35.145.801 Γερμανών ανδρών για το 2023. 6.461 από αυτούς τους Γερμανούς καταγράφηκαν ως ύποπτοι στον τομέα του βιασμού. 

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των βίαιων εγκληματιών μεταξύ των Γερμανών είναι 6.461/35.145.801 = 0,018%, ή ακριβέστερα, είναι 0,018383%. Με άλλα λόγια, από τους 5.440 Γερμανούς, ένας αναμένεται να αποδειχθεί βιαστής, επειδή το 0,018383% των 5.440 αντιστοιχεί στο 1. 

Αυτό μου δίνει δύο βασικά στοιχεία για την τάση προς τον βιασμό: το ποσοστό των βιαστών στον υπό εξέταση πληθυσμό και τον αριθμό των ανδρών που πρέπει να συγκεντρωθούν για να μπορούν να αναμένουν έναν βιαστή ανάμεσά τους.



Αδικήματα βιασμού ανά εθνικότητα

Αυτοί ήταν οι Γερμανοί. Ποια είναι η κατάσταση μεταξύ του αλλοδαπού πληθυσμού; Οι στατιστικές της αστυνομίας μου λένε ότι 3.834 βιαστές μη γερμανικής υπηκοότητας καταγράφηκαν στη Γερμανία το 2023. 

Αυτό είναι λίγο ύποπτο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γερμανίας εξακολουθεί να έχει γερμανικό διαβατήριο, αλλά το 37% όλων των βιαστών εξακολουθεί να το αγνοεί: Φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ασυμμετρία εδώ, την οποία θα εξετάσω τώρα πιο προσεκτικά. 

Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζω τον συνολικό αριθμό αλλοδαπών ανδρών στη Γερμανία, ο οποίος μπορεί να βρεθεί στην ενότητα "Στατιστική Έκθεση - Ξένος πληθυσμός στη Γερμανία". Αυτά είναι τα στοιχεία του Κεντρικού Μητρώου Αλλοδαπών, τα οποία διαφέρουν ελαφρώς από άλλες τιμές της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά αυτή η απόκλιση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στον ακόλουθο υπολογισμό.



Συντελεστής V και μέγεθος V

Έτσι, αν ακολουθήσετε το Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών και υπολογίσετε ξανά τον μέσο αριθμό αλλοδαπών ανδρών για το 2023, παίρνετε 7.155.463. Μια απλή διαίρεση έχει ως αποτέλεσμα 3.834/7.155.463 = 0,053581%, στρογγυλοποιημένο σε τρία δεκαδικά ψηφία 0,054%. Έτσι, η τάση βιασμού μεταξύ των αλλοδαπών κατοίκων είναι περίπου 2,9 φορές υψηλότερη από ό, τι μεταξύ των Γερμανών, επειδή 0,053581/0,018383 = 2,91. Από τώρα και στο εξής, θα αναφέρομαι σε αυτόν τον αριθμό ως παράγοντα βιασμού, συντομογραφία V-factor

Και πόσους ξένους κατοίκους χρειάζομαι για να βρω έναν βιαστή ανάμεσά τους; Υπάρχουν 1.866, επειδή το 0,053581% των 1.866 ισούται ξανά με 1. Στη συνέχεια, θα αναφερθώ σε αυτόν τον αριθμό ως μέγεθος ομάδας βιασμού, συντομογραφία V-size. Βασικά, ο παράγοντας V και το μέγεθος V λένε το ίδιο πράγμα, το ένα μεγαλώνει, το άλλο μειώνεται, αλλά ορισμένα ποσοστά εκτίμησης, άλλοι προτιμούν απόλυτα μεγέθη. Γι 'αυτό δίνω και τα δύο εδώ.

Μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί ότι ο παράγοντας V μεταξύ των αλλοδαπών είναι 2, 9. Αλλά αυτό είναι πολύ σαρωτικό. Εξάλλου, υπάρχουν 129 χώρες στις στατιστικές εγκληματικότητας στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν βιαστές, ξεκινώντας από το Αφγανιστάν και τελειώνοντας με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο συντελεστής V και το μέγεθος V για όλες αυτές τις εθνικότητες με βάση τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται εδώ, δεδομένου ότι για το σκοπό αυτό πρέπει επίσης να υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός κατοίκων στη Γερμανία και η έκθεση για τον αλλοδαπό πληθυσμό στη Γερμανία απαριθμεί μόνο επιλεγμένες εθνικότητες. Αυτό δεν βλάπτει, οι υπόλοιπες 82 εθνικότητες είναι ήδη αρκετά σημαντικές.

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: Υπάρχουν εθνικότητες με συντελεστή V κάτω από 1, δηλαδή με ροπή προς βιασμό που είναι χαμηλότερη από τη γερμανική.


Χαμηλότερες αποδόσεις
ΓηΑναλογίαΠαράγοντας VV-Μέγεθος
Βέλγιο0,006 %0,3416.173
Αυστρία0,006 %0,3515.616
Σρι Λάνκα0,007 %0,4113.348
Λουξεμβούργο0,008 %0,4312.680
Σουηδία0,008 %0,4412.393
Ιρλανδία0,009 %0,4711.543
Κίνα0,011 %0,628.831
Κροατία0,015 %0,806.770
Μεγάλη Βρετανία0,015 %0,816.684
Ουζμπεκιστάν0,016 %0,876.265
Ινδονησία0,018 %0,985.548


Έτσι, πρέπει να συγκεντρώσετε 16.173 Βέλγους που ζουν στη Γερμανία για να βρείτε έναν μόνο βιαστή, αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός. Στην πραγματικότητα, το 2023, μόνο ένας Βέλγος εμφανίστηκε στις στατιστικές βιασμών, μια μοίρα που συνδέει το Βέλγιο με τη Σρι Λάνκα και το Ουζμπεκιστάν, για παράδειγμα. 

Σε κάθε περίπτωση, 11 χώρες έχουν χαμηλότερα ποσοστά από τη Γερμανία, η οποία βρίσκεται στη δωδέκατη θέση με συντελεστή V 1. Τώρα, ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα από 82 εθνικότητες και επομένως ένα σύνολο 70 πρέπει να παραδεχτεί έναν παράγοντα V πάνω από 1 και έτσι είναι σε χειρότερη θέση από τη Γερμανία. Δεν θα ηγηθώ τώρα του πίνακα και των 70 χωρών, αλλά θα περιοριστώ στις 16 με συντελεστή V 5 ή περισσότερο. Είναι τα εξής:

Υψηλότερες αποδόσεις
ΓηΑναλογίαΠαράγοντας VV-Μέγεθος
Ταϊλάνδη0,092 %5,001.087
Ερυθραία0,102 %5,55980
Γκάνα0,109 %5,94916
Ιράν0,113 %6,17881
Μαρόκο0,120 %6,53833
Σομαλία0,125 %6,79801
Περού0,129 %7,02775
Αγκόλα0,131 %7,15761
Μολδαβία0,134 %7,28747
Νιγηρία0,134 %7,29746
Ιράκ0,141 %7,68708
Αφγανιστάν0,151 %8,23661
Τυνησία0,167 %9,07600
Αλγερία0,230 %12,51435
Γκάμπια0,240 %13,08416
Γουινέα0,347 %18,88288



Ορισμένες χώρες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Η Γουινέα είναι ο αδιαμφισβήτητος πάτος του πίνακα με συντελεστή V 18,9 και μέγεθος V 288. Μόνο 288 πολίτες της Γουινέας έπρεπε να συλλεχθούν το 2023 για να αναμένεται ένας βιαστής. Αυτή είναι μια ελαφρώς διαφορετική τάξη μεγέθους από τους 16.173 Βέλγους ή ακόμα και τους 5.440 Γερμανούς. Αλλά η Αλγερία και η Γκάμπια δεν χρειάζεται να κρύβονται ούτε με διψήφιους παράγοντες V. 

Στα κράτη της Ταϊλάνδης, του Περού και της Αγκόλας πρέπει να πιστωθεί το γεγονός ότι οι τιμές τους βασίζονται σε πολύ χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων επτά, έξι και τεσσάρων. Εάν ένας βιαστής δεν είχε εισέλθει τυχαία στη Γερμανία, οι παράγοντες της θα ήταν κάπως διαφορετικοί. Το Αφγανιστάν, από την άλλη πλευρά, έχει 386 κρούσματα, το Ιράκ 230 και η Γουινέα, με πολύ μικρότερο πληθυσμό, 55 κρούσματα· Ένας τυχαίος μη μετανάστης δεν θα έκανε καμμία διαφορά.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις εθνικότητες των παραγόντων V και των μεγεθών V, οι οποίες δεν έχουν διεισδύσει σχεδόν καθόλου στο μυαλό των κατ' όνομα υπεύθυνων, αλλά στην πραγματικότητα εντελώς ανεύθυνων πολιτικών, αν και θα μπορούσε κανείς να συναγάγει συμπεράσματα από αυτό για τη μεταναστευτική πολιτική.

Είναι επίσης δυνατό να τα εξετάσουμε ανά περιοχή. Τι γίνεται με τα βασικά πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παράδειγμα; Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί αθροίζοντας τόσο τον αριθμό των περιπτώσεων όσο και τα ποσοστά πληθυσμού των πολιτών της Ε.Ε. – με εξαίρεση τους Γερμανούς – και στη συνέχεια υπολογίζοντας τις συνήθεις τιμές. 

Το αποτέλεσμα:


Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Γερμανία
Κράτη μέληΑναλογίαΠαράγοντας VV-Μέγεθος
ΕΕ0,028 %1,513.607
ΕΕ συν Ηνωμένο Βασίλειο0,027 %1,493.639



Οι μη Γερμανοί πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στη Γερμανία έχουν συντελεστή V 1,51, οπότε η τάση τους για βιασμό είναι πιθανό να υπερβεί εκείνη της Γερμανίας κατά περίπου 50%. Μικρή σημασία έχει αν συμπεριλάβεις τους Βρετανούς ή όχι. 

Έτσι, αν και οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν ελαφρώς υψηλότερες τιμές από τη Γερμανία, εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τα διαθέσιμα στοιχεία για τα μερίδια του πληθυσμού τους: υπάρχουν 14 χώρες και ο συντελεστής V τους είναι 2,35, το μέγεθος V τους είναι 2.317. Δεν είμαι απαραίτητα φίλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δείκτες βιασμού της είναι ευνοϊκότεροι από εκείνους της υπόλοιπης Ευρώπης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε εντελώς ότι υπάρχει και μια μη ευρωπαϊκή ξένη χώρα. Η Βόρεια Αφρική, για παράδειγμα, είναι τουλάχιστον εν μέρει μια δημοφιλής περιοχή διακοπών και περιοχή προέλευσης για πολλούς μη Γερμανούς κατοίκους της Γερμανίας. Τα στοιχεία όλων των χωρών της Βόρειας Αφρικής είναι διαθέσιμα.


Βόρεια Αφρική
ΓηΑναλογίαΠαράγοντας VV-Μέγεθος
Αίγυπτος0,075 %4,091.330
Αλγερία0,230 %12,51435
Λιβύη0,066 %3,601.512
Μαρόκο0,120 %6,53833
Τυνησία0,167 %9,07600
Σύνολο0,129 %7,02774




Όπως μπορείτε να δείτε, οι Ευρωπαίοι άνδρες είναι μάλλον αβλαβείς. Η Αλγερία ηγείται του πεδίου με συντελεστή V 12,51 και μέγεθος V 435. Σε σύγκριση με τους γείτονές της, η Λιβύη εξακολουθεί να κάνει την καλύτερη εντύπωση, αλλά συνολικά τα κράτη της Βόρειας Αφρικής παραδίδουν τον παράγοντα V 7.02 και τον παράγοντα V 774: Αρκεί να βρείτε 774 πολίτες της Βόρειας Αφρικής στη Γερμανία για να βρείτε έναν βιαστή ανάμεσά τους, όπως αναμενόταν. 

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν 5.440 Γερμανοί και 16.173 Βέλγοι. Αυτό ταιριάζει με την εικόνα που δείχνουν άλλες αφρικανικές χώρες: 16 αφρικανικές εθνικότητες, των οποίων το μερίδιο πληθυσμού στη Γερμανία μπορεί να ληφθεί από το Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών, έχουν μαζί τον παράγοντα V 7,16 και τον παράγοντα V 759. Επομένως, υπάρχουν μόνο οριακές διαφορές μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και της υπόλοιπης ηπείρου.



Δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας

Αρκετά με τους πίνακες. Θέλω απλώς να αναφέρω ότι οι δύο χώρες, η Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον αριθμό των αιτήσεων ασύλου για πρώτη φορά το πρώτο εξάμηνο του 2024, μπορούν μαζί να συνεισφέρουν τον συντελεστή V 5.8 και τον συντελεστή V 939. Το Αφγανιστάν έχει χειρότερες τιμές από τη Συρία: 8,23 έναντι 4,7 για τους παράγοντες V, 661 έναντι 1.158 για τους παράγοντες V. Αυτό δεν είναι καλό.

Οι υπολογισθείσες τιμές δείχνουν ότι η μετανάστευση από ορισμένες περιοχές δεν επιτρέπει κατ' ανάγκη αισιοδοξία όσον αφορά τις παραμέτρους για τη συχνότητα εμφάνισης βιασμού. Και αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Επειδή θα μπορούσα να διαφοροποιήσω εδώ μόνο ανάλογα με τις επίσημες εθνικότητες, όχι σύμφωνα με ένα περισσότερο ή λιγώτερο πρόσφατο μεταναστευτικό υπόβαθρο. 

Οι δράστες με γερμανική υπηκοότητα που μόλις πρόσφατα απέκτησαν γερμανικό διαβατήριο, αλλά κατά τα άλλα έχουν αυτό ή εκείνο το πολιτισμικό υπόβαθρο είναι στατιστικά γερμανοί δράστες. Δεν γίνονται ακριβέστερες διακρίσεις. Εάν υπήρχαν πιο ακριβείς τιμές, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν πιο ευχάριστο.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλέψουμε μια πολύ ιδιαίτερη παραλλαγή ενσωμάτωσης, η οποία επισημάνθηκε πρόσφατα από έναν αυστριακό διευθυντή σχολείου. 

Σε συνέντευξή του στο krone.tv, απαντά (περίπου από το 2:50 λεπτό) στην ερώτηση σχετικά με το ποσοστό των «μαθητών μεταναστευτικού υπόβαθρου» και σχετικά με τη συμβίωση στο σχολείο του: «Στο σχολείο μου, το ποσοστό των παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο είναι 90%. Δηλαδή, η ολοκλήρωση λειτουργεί καλά. η πλειοψηφική κοινωνία, η τουρκοαραβική πλειοψηφική κοινωνία, δεν ενσωματώνει τόσο άσχημα τους Αυστριακούς που έχουμε στον πολιτισμό τους». 

Μπορείτε να το δείτε περισσότερο από καθαρά στην έκφραση του προσώπου του πώς το εννοεί. Δυστυχώς, η παρουσιάστρια το έχασε αυτό γιατί έπρεπε να διαβάσει την επόμενη ερώτηση από το κομμάτι χαρτί της χωρίς να ρωτήσει. Αλλά περιγράφει ένα καταστροφικό φαινόμενο. Εάν η ένταξη προχωρήσει ακριβώς όπως τη βιώνει στο σχολείο του, τότε στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να υπολογιστούν παράμετροι που εξαρτώνται από την εθνικότητα: η ένταξη θα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση και μαζί της η συμπεριφορά των πρόσφατα ενταγμένων.

«Η Γερμανία θα γίνει πιο πολύχρωμη. Ναι, πόσο υπέροχο είναι αυτό! Αυτό θέλαμε πάντα», μπορεί κανείς να ακούσει την Katrin Göring-Eckardt να λέει το 2015 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος των Πρασίνων. «Πιθανότατα θα γίνει και πιο θρησκευτική (!!!). Φυσικά. Η χώρα μας θα αλλάξει και μάλιστα δραστικά. Και θα σας πω ένα πράγμα: Ανυπομονώ για αυτό!»

Η χώρα έχει πράγματι αλλάξει, «και δραστικά». Η χαρά μου είναι περιορισμένη.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!