Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

AYTA, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... (Σκωτία = Ελλάδα!!!)



(Συγχωρήστε μας τον απαραίτητο πρόλογο. Δεν γίνεται αλλοιώς). Αμέσως μετά την προσεκτική αγωγή ενός παιδιού απο το σπίτι του και τους γονείς του, έρχεται ΑΜΕΣΩΣ η σωστή μάθηση στα σχολικά θρανία. Αυτήν ακριβώς την 'δεύτερη' ΑΝΑΓΚΑΙΑ και 'ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ' οι αιώνιοι ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδος μας, έχουν φροντίσει εδώ και αρκετές δεκαετίες, να  α π ο σ α ρ θ ρ ώ σ ο υ ν, να διαλύσουν, να αλλοιώσουν! Σε βάθος... Τόσο δυστυχώς αποτελεσματικά, τόσο μεθοδικά, τόσο καθολικά, ούτως ώστε τα αποτελέσματα να τα "εισπράτουμε" στην έκδηλη ανεπάρκεια των αποφοίτων, σε ένα σημαντικό τους ποσοστό, στην επαγγελματική τους ζωή μετά...

Πόσο διαφορετικά θα ήσαν όμως τα πράγματα, άν αυτά τα νέα παιδιά, είχαν την δυνατότητα να διδάχθουν (και μάλιστα εις βάθος!) το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ; ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 'Π Ο Υ' ΕΦΘΑΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΣΧΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ;;;

Πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες θα προέκυπταν, για πολλές γενεές παιδιών μας, απο μία υψηλού επιπέδου πνευματική καλλιέργεια; Τί εκθέσεις θα έγραφαν; Τί σκέψεις θα ήσαν σε θέση να αναπτύξουν; Τί ερμηνείες εντελώς διαφορετικές και σε ουσία και βάθος, θα μπορούσαν να δώσουν;


Ένα απλό(;) αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα, απο ...χιλιάδες που θα μπορούσε κανείς να παραθέσει. Ως γνωστόν, οι Σκοτσέζοι ΔΕΝ νοιώθουν  κ α θ ό λ ο υ   Άγγλοι! Σαφής και αποδεκτή παραδοχή.
Η ετυμολογία όμως της λέξεως 'Σκοτία', είναι καθαρώς ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Προέρχεται απο την λέξη 'σκότος' και την αγγλική κατάληξη 'land', που σημαίνει 'χώρα'.


Εδώ ας προσέξουμε! Όπως αναφέρεται με σαφήνεια στο ονομαστό "Σκοτικό χρονικό" (που εκεί είναι γνωστό ως 'Scotichronicon'), oι πρώτοι οικιστές της Σκοτίας ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ εξ Αιγύπτου!

Επικεφαλής των Ελλήνων οικιστών, ήταν ο πρίγκηπας Gaythelos με την σύζυγό του Scota, η οποία ήταν κόρη του Φαραώ της Αιγύπτου ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ!
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στην Σκοτία την λατρεία της Αφροδίτης-Σκοτίας, ιερό της οποίας υπήρχε στήν Αίγυπτο, όπως αναφέρει ο συγγραφέας Ησύχιος.


Τώρα! Το μίσος μεταξύ Σκοτσέζων και Άγγλων είναι γράφεται καθαρώς φυλετικό! Οι Σκοτσέζοι πιστεύουν και το ισχυρίζονται με πάθος, πώς είναι ΑΠΟΓΟΝΟΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ, ενώ οι Άγγλοι των Τρώων. Εδώ βρίσκεται η ουσία της μεγάλης 'κόντρας' μεταξύ Σκοτσέζων και Άγγλων, αλλά το ΚΡΥΒΕΙ ΕΠΙΜΕΛΕΣΤΑΤΑ, στο σύνολό του ο "ελληνικός" τύπος!
Μήν παραλήπει κανείς, πώς η πρωτεύουσα της Σκοτίας είναι το Εδιμβούργο, που αποκαλείται απο αιώνων, ως " η Αθήνα του Βορρά"!!!


Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε, γιατί στοιχεία υπάρχουν σε βιβλία προηγουμένων αιώνων, αλλά θα αρκεσθούμε ως επίλογο να τονίσουμε, μερικές "περίεργες" κουβέντες του παμπόνηρου Ουΐνστον Τσώρτσιλλ, των οποίων Σκοτσέζων την λατρεία προς κάθε τι ελληνικό, την ΓΝΩΡΙΖΕ!


Τόσο ώστε, δεν έχανε ευκαιρία να τους κολακεύει για αυτόν τον λόγο. Μία απο τις γνωστότερες φράσεις του, περί του ζητήματος αυτού, ήταν:
"Απ΄όλα τα μικρά έθνη αυτής της γής, πιθανόν μόνον οι Αρχαίοι Έλληνες ξεπερνάνε τους Σκοτσέζους σε προσφορά στην Ανθρωπότητα"!
("Of all the small nations of this earth, perhaps only the ancient Greeks surpass the Scots in their contribution to mankind"!)


---------------------------------------------

[ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Όταν οι Μινωΐτες και οι Μυκηναίοι ‘ψάχναν να βρουν κασσίτερο, βρήκαν και σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα, στα νησιά βόρεια των Ηρακλείδων Στηλών. Αυτά τα νησιά ονόμασαν Κασσιτερίδες Νήσους.(στοιχεία απο το ιστολόγιο 'βισάλτης').

Οι Έλληνες φτάνοντας εκεί, στο νότιο-δυτικό μέρος της Αγγλίας, τους έπιανε πάντα δυνατός αέρας και έτσι ονομάσαν την χερσόνησο Κέρας του Αιόλου.
Όταν οι Ρωμαίοι αργότερα είχαν την κυριαρχία της περιοχής, δώσαν το ίδιο όνομα στην περιοχή, με την διαφορά ότι, οι Ρωμαίοι το κέρατο το λένε horn (Horn- Aiolou).

Από εκεί με λίγη παραφθορά, Corn-Αιόλη, -Cοrn-oυάλη, εφτασέ σε εμάς σήμερα, να λέγεται Cornwall. Πιο επάνω την Σκωτία οι Έλληνες την ονομάσαν έτσι, από την ομίχλη και το σκότος που επικρατούσε.

Όταν οι Βρετανοί χαρτογραφούσαν την περιοχή και ρώτησαν τους ντόπιους, πως λέγονται τα νησιά, οι ντόπιοι τους απαντούσαν Τριςνήσοι!!!Οι Εγγλέζοι μη γνωρίζοντας τι ακριβώ σημαίνει, δώσαν το όνομα Iland, στον πλυθηντικό Isles και έχουμε το όνομα TRESHNISH ISLES!!!!

Λίγο πιο κάτω έχουμε την Ίονά(!), λίγο δεξιά την περιοχή Αργύλου(!) και πιο κάτω την πόλη Αύρ(α).(Δείτε σχετικούς χάρτες). Και μερικές λέξεις: Δονησις=dance,Οροφή=Roof, Όρος=το μεταλευμα που εβγαινε απο το ορος=ΟRE, Σκύλος=Dog=Δαγγώνει=ΔΑΓΓ εξωστρακίστηκε λiγουσα παραληγουσα και το Δ εγεινε D.

Είναι γεγονός ότι Σκωτζέζοι και Ιρλανδοί θεωρούν βάση της μυθολογίας τους ,προγόνους τους, τους Μυκηναίους!!! Επίσης Το 1991 στις εκβολές του ποταμού Έμς, στο κόλπο του Μπίγκσμπερυ –Ν. Αγγλία- ανακαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός ναυαγίου, το οποίο μετέφερε ράβδους Κασσιτερίτη 
(Η χρονολόγηση με τη μέθοδο Άνθρακος -14 προσέγγισε τη χρονολογία στο 4.000 ΠΧ περίπου. Μινωϊκές επιγραφές (Της 2ης Χιλιετηρίδος) έχουν κατά καιρούς ανεβρεθεί από την Ανατολία και την Ιβηρική Χερσόνησο, έως και το ακρωτήρι Μέτκαλφ στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ!
Ακόμα ο Άγγλος Καθηγητής , Barry Cunliffe, υποστηρίζει ότι το εμπόριο ήλεκτρου, ήταν πολύ κοινό μεταξύ των Βόρειων λαών και των Ελλήνων, ήδη από το 2.000 ΠΧ και σε αυτό συνηγορούν πολυάριθμα ευρήματα, από το Γουέσσεξ της Αγγλίας, τις Μυκηναϊκές πόλεις και στις ακτές τις Γαλλίας και Γερμανίας. Μεγάλη ιστορία, που δεν πρόκειται να γραφτεί ποτέ...)].
"ΙΩ.ΚΑΠ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!